marți, 14 octombrie 2014

Kundalini - Nadisuri

 Kundalini - NadisuriStatuete antropomorfe aparținând culturii Cucuteni (faza A) descoperite în Moldova la Trușești (a, c), Frumușica (b), Petricani (d), și Mărgineni (e).
 Descoperirile arheologice au scos la iveală statuete din lut, bărbați și femei, străbătute de meridiane energetice și înțepături de ac, care se potrivesc 1:1 cu sistemul medicinii tradiționale chineze, și orificii situate în dreptul chakrelor principale sau puncte de acupunctură.
Aceste trasee bioenergetice, nadi, meridiane, în medicina noastră populară se numesc râuri, demonstrând că strămoșii noștri le cunoșteau.

                                                  ***
Toate percepțiile se desfășoară în spațiul mental. Atunci când  o cantitate mică de energie se deplasează de-a lungul unor canale subtile nervoase, determină reacții specifice în centrii de forță ai corpului putând să ne confruntăm cu percepții asemănătoare visului sau procese imaginative datorită cărora viața noastră poate cunoaște o mare tranformare.
Purificarea nadisurilor este factorul principal atunci când vrem purificarea corpului fizic. Când nadisurile sunt purificate energia circulă liber prin corpul eteric hrănind și întărind funcționarea trupului.
Principalele Nadisuri sunt : Ida – Sushumna -  Pingala, cunoscute de marea majoritate și Saraswati – Meda – Lakshmi. Sushumna și Meda sunt cele mai importante, ele susțin corpul fiind și cele mai subtile dintre toate Nadisurile.
Când Chi-ul – energia subtilă a lui Kundalini, ajunge să circule prin Sushumna, Ida și Pingala își vor scadea treptat activitatea.  Funcționarea celor două este caracteristică unei ființe obișnuite.
Cele trei canale anterioare încep să se activeze la cei care sunt conștient și constant activi pe o cale spirituală. Știu că nu sunt cunoscute. Așa cum mulți spun: ,,mi s-a activat Kundalini” atunci când ajung să fie conștienți că au o energie care circulă prin corp sper că nu voi determina acum decât o muncă susținută pe drumul Cunoașterii. Mulți nu am fost conștienți de energia care circulă prin noi. Odată ce ,,afli” acest lucru – sigur o vei putea observa, devii conștient/ă, de ea. Este o clipă unică, de unde și exclamațiile de rigoare. Însă  marea majoritate se opresc aici ajungând așa într-o zonă periculoasă. Dacă tu activezi o energie și nu îi cunoști clar traseul determinat de Marii Creatori, acel traseu s-ar putea să nu fie suficient, să nu fie cel mai potrivit pentru tine etc. De aici multe ,,reacții” ciudate la unii. De aici și orgoliul că sunt mai ,,deosebiți” pentru că ....au devenit doar conștienți de propria energie. Și ??? ce faci de acum înainte ??? Știm cât de năzdrăvani sunt copii mici care au o energie debordantă și părinții se străduie să îi determine să o folosească constructiv. Așa este și cu cei care activează (prin cunoaștere și practici specifice) meridianele energetice. O energie conștientizată trebuie stăpânită prin tehnici adecvate altfel ea devine haotică, putând provoca răni psihice, sufletești sau boli fizice în timp.

În plan frontal Saraswati Nadi corespunde  lui Ida Nadi – intermediază manifestarea funcțiilor gândirii. El face legătura între centrul cerebral și substanța mentală pură, obținând cunoașterea unui eveniment sau lucru imprimat în subconștientul propriu sau al omenirii.
Lakshmi Nadi corespunde lui Pingala Nadi. Doar când are loc realizarea deplină a acestui Nadi se formează Medha Nadi, pornind din zona inimii – canalul subtil al Inteligenței. Apare cel de al șaselea simț la cel care își controlează energia sexuală ( energia mentală când coboară devine energie sexuală pe care o pierdem.  Cei care au înțeles asta sunt călugării/călugărițele. Șapte sau doisprezece ani sunt necesari pentru a ridica definitiv această energie înspre partea mentală. Coborând, energia mentală formează o ,,sămânță” care poate fi pierdută sau poate fi făcută să devină energia care determină trupul să înflorească, să fie veșnic. Energia subtilă poate fi atrasă să devină grosieră sau poate fi lăsată să circule prin canalele subtile. Asta căutau alchimiștii în procedeele lor de transmutare, sublimare).
Despre Inteligența inimii deja se știe cât de puternic este torul format în această zonă datorită cercetărilor științifice actuale. Dezvoltarea Nadisului Medha duce la cunoașterea trecului – prezentului - viitorului, ființa devenind eliberată de statornicia materiei.
Curenții energetici subtili ai gândirii curg la ființele obișnuite numai prin Saraswati Nadi, celelalte nadisuri formându-se/activându-se la cei evoluați spiritual.

Saraswati Nadi corespunde lui Ida în partea din față a corpului. Pornește din Muladhara, trece prin partea stângă a canalului uretral până în zona testicolului stâng. Din partea stângă a rădăcinii organelor genitale urcă trecând la trei cm de ombilic până în regiunea inimii fizice.
Din Saraswati Nadi și din inima fizică pornește un nadis formând un unghi drept care se unește cu inima spirituală ( Jivatma) aflată în partea dreaptă a pieptului. De aici pleacă un alt nadi spre zona dorsală a coloanei vertebrale intersectând Sushumna Nadi. Pe acest Nadi se găsește Punctul de Asamblare atât de cunoscut datorită lui Carlos Castaneda și care se practică ca metodă separată. Precum se vede, ea face parte dintr-un întreg mai vast.
Tot din centrul inimii fizice, Saraswati urcă pe la 2 cm. prin partea dreaptă a mamelonului stâng, trece prin partea din spate a urechii stângi ( la 2 cm. de aceasta) ajungând în Ajna Chakra – unde se întâlnesc toate Nadisurile.
Activat deplin acest nadis duce la înțelegerea acțiunii subtile a energiei gândirii.
Lakshmi Nadi este corespondentul lui Pingala în partea anterioară a corpului urcând paralel cu Saraswati. Pleacă din Muladhara Chakra urcă de-a lungul părții drepte a canalului uretral până în zona organelor genitale, zona Swadisthana Chakra. Din partea dreaptă a rădăcinii organelor genitale urcă prin partea dreaptă, trecând la 3 cm. de ombilic, apoi până în zona inimii spirituale (Jivatma), la doi cm. de mamelonul drept, urcând prin dreapta intersecției maxilarelor, prin partea din spate a urehii dreapte, la 2 cm. de acesta până în Ajna Chakra.

Gândirea fiecăruia are un sunet specific la fel cum are și cuvântul. Chiar dacă nu realizăm încă, noi percepem din marea de sunete pe cele din frecvența energetică în care trăim. Esența  Sunetelor face parte din Lumea Cauzală.


Locurile menționate de pe parcursul nadisurilor anterioare au o mare importanță în energia corpului vital, cel care hrănește, întreține corpul fizic. Sunt colectoarele energetice a organelor pereche. Toți acești centri colectori se vor cumula în cel Central. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu