duminică, 12 aprilie 2015

Hristos a înviat !



,,De ce l-a dat Dumnezeu pe Fiul Său, Iisus, spre jertfă ,,și încă jertă pe cruce”?
-        Pentru că singurul grai care m-ai poate răzbi până la inima oamenilor, s-a dovedit că nu mai rămâne altul, decât Jertfa Cuiva pentru ei.
Când moare cineva pentru tine, pe acela nu-l poți uita niciodată”-,, Cuvinte Vii” – părintele Arsenie Boca

Atât de profund, de total ne iubește Dumnezeu încât ne-a arătat  direct Minunile sale înfăptuindu-le aici, pe Pământ.  Încă le descoperim rostul, încă înfricoșarea este teamă sau frică care acoperă Adevăratele Taine. Durerea pogorârii din Slavă sau răstignirea pe cruce  - dovezi zguduitoare ale Iubirii. Ale Dăruirii de Sine, una mai dureroasă decât alta.

Nu te poți apropia de ele cu gând de izbândă pentru trebile lumești. Suntem în lume dar ca Fii – Fiice nu ca salahori pe ogoarele altora.  Cerem mântuire și vrem salarii mari, cerem înălțare și vrem să conducem omenirea, cerem binecuvântare pentru îndreptări după voia noastră.

Este în noi o amintire unică, un foc care nicicând nu se stinge, o sete neostoită de nimic curgător a lumii acesteia, o foame care doar ea știe cu ce să hrănească sufletul astâmpărându-i toate: dorul de Dumnezeu! Unica răcoare de adiere și de rotund a bobului de rouă. Seceta ogoarelor este seceta din suflete care nici hrană nu vor primi.
Înviază suflete al meu întru Domnul ca să depun mărturie a Adevărurilor Sale.
 Intrarea lui Iisus în suflete se face numai prin chemare și dorire.  El este chezășia, este Începătorul Vieții pe care oricând putem păși. Veșnicia e alături mereu, ne este dată dintotdeauna doar ne-om hotărî să vrem asta.

Rămâneți întru dragostea și slava învierii  lui IISUS care să fie și a voastră.
                       HRISTOS a înviat !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.