luni, 29 iunie 2015

Depresii spirituale


„Nesăbuiţii se înghesuie acolo unde îngerii se tem să păşească”
                                               - Alexander Pope ,,Eseu despre critică” (1711)

Avem fiecare o istorie personală înscrisă în profunzimile ființei (în A.D.N.) pe care învățăm să o citim. Unii spun că este ,,uitată” și trebuie să ne-a reamintim. Depinde din care punct de vedere privești. Dar că avem ,,informații” încă necitite, acest aspect e sigur.

Pricepi un lucru – atunci aplică-l. Fă-l să devină parte din viața ta. E ca in povestirea cu omul care se duce la un maestru zen ca să  învețe de la el și acesta toarnă ceaiul până se revarsă din cană.  A priceput ce vrea să spună maestrul ( golirea de alte învățături) și …. a plecat mulțumit. Venise să învețe și s-a mulțumit cu ,,priceputul”. Și i s-a dus buhul că a fost la un mare maestru …. și a acceptat să fie de-numit maestru.

Toate situațiile, lucrurile pe care le creem sunt după chipul și asemănarea noastră interioară. Chipul nostru, exteriorul nostru este asemănător celui interior.  Când ești la început de drum, privești viața din punctul/unghiul tău personal de vedere sau în conformitate cu părerile altora sau cu patternurile neamului?! Realitatea este conturată de și în mintea noastră, ea este creatoarea tuturor (Tesla) fiind motivul tuturor celor ce există fie că suntem sau nu conștienți de asta. 
Putem începe să gândim alegând să determinăm anumite conexiuni care ne vor duce la înțelesuri personale. Cele de care avem nevoie atunci. Insă ,,procesul gândirii” trebuie reluat permanent. Nu e …sezonier. De exemplu când începem să vorbim ,,în citate” atunci nu gândim, ci redăm.  Inconștientul colectiv impune și el o anumită realitate, consistentă, participativă. Te supui (ințelegi) asta sau devii propriul tău elev și apoi maestru.

Creierul emite informații, face conexiuni dar ,,gândim” – simțim cu/prin trupurile noastre. Ca organ aparținând trupului și creierul se  poate îmbolnăvi.  
Informațiile sunt ,,gândite” de corpul nostru care ne dă semnale clare pe care însă nu știm că observându-le, ne putem încrede în ele. Dincolo de faptul că informațiile pot fi și analizate EXISTĂ ceva mai profund care înseamnă o Conștiință universală. Unde TOTUL este corect, drept, adevărat, cum vrea fiecare să spună. ,,Inconștientul” personal este legat direct de celulele trupului. Fiecare gând este datorat unei informații ( care a ,,prins” consistență, din multitudinea din jur) , deci devine o reacție neuropsihică care se transmite celulelor din corp. Unda de frecvență a acestor informații ne afectează/ dacă sunt joase , ne îmbolnăvim: fiecare avem o frecvență personală pe care dacă o perturbăm, suferim.

CE VREM să FACEM cu SPIRITUALITATEA  care ne inundă ( mă rog: informațiile spirituale) în fel și chip?! Incepe prin a recunoaște sincer prioritățile: să scapi de grijile materiale, să ai un partener, o slujbă…. Sau Cunoașterea Tainelor?! NU le amesteca.
Informațiile care abundă stârnesc ,,orgoliile” – pot să fiu ,,cineva”, să am, să dețin… Asta e ,,spiritualitate materială” și nu ,,materializarea spiritualității” într-un un alt plan al existenței.
Unii sunt atrași de mirajul de a levita, de a citi gânduri, de a vindeca, de a pune la pământ pe alții printr-un gest sau chiar privire. De a apărea în alte părți, de a ,,face bine”, de a schimba pe unul sau altul, de a… de a…..

Pricep că se poate ,,ceva” , învață un pic și eventual pun în practică un descântec/mantra sau iau cine știe ce poțiuni ( cânepă cu -----, de exemplu) și apoi vor suferi tot restul vieții.
,,Spiritualitate” materialistă! Un bun de larg consum cu care mulți se ,,hrănesc” acum. Un substitut al posesiunilor materiale pentru mulți. Materialism spiritual dătător de deziluzii. Unii speră că vor dobândi un cont în bancă, alții măcar așa pot să ,,crească” în ochii vecinilor și a lor, prin ,,citate și învățăminte”. Alții speră că vor învăța rețete clare, matematico-fizico- inginerești de la care nu se vor abate, dorind coordonate clare, bune de pus pe hârtie. Un gând îl așterni pe hârtie dar nu îl poți pune pe el în ramă. Ci doar URMA lui în tine (complexitatea unui gând e mult mai mare decât momentul asupra căruia noi ne focusăm).

,,Nu sunt un pierde vară ci o persoană spirituală!” – sună cunoscut?! Fie că o afirmă pe Lipscani, fie la coafor, intr-o librărie sau oriunde ,,se poate desfășura”. Pentru ei ,,Materialitatea lumii nu e bună, uite ce mârșăvii a-duce” – spun cei care nu au cunoscut-o ( vulpea și strugurii …prea acri), renunț la ea. CUM renunți la ea dacă tu nici nu ai avut-o?! a! dacă aveai case, conturi pline (nu goale) și le dăruiai asta e altceva. Trebuie să ai ceva ca să spui că renunți la acel ,,ceva”. Ipotetic se pot spune multe. Policienii spun…și când dau de putere (de o materialitate la care neam de neamul lor nu visa) uită orice bune intenții. Inițial mulți din ei au ,,crezut” dar …au căzut ! Puterea corupe ! așa se spune. Materialitatea ei,  de fapt.

Bon! Vrei să știi să ieși din marasmul actual?! Simți că spiritualitatea te poate ajuta?! Pentru ce?!  CE vrei?! Gândire clară, vizionară asupra timpului de acum?!  Vechile învățături se cer adaptate. Creierul însuși este deja mai performant.

Ce trebuie să facem?! Să ne stabilim prioritățile clar. Nu să amestecăm ,,viziunile” pentru că altminteri ne pierdem în hățișuri pline de iluzii, de fantezii. Lasă ,,ascensiunea” pe mai târziu. Recunoaște că vrei să trăiești frumos AICI, pe Planetă. Se poate. Mulți doar pentru asta au venit. Și speră că învățătura spirituală îi va ajuta. Foarte bine. Recunoaște asta și nu deveni brusc iluminat datorită unei țidule. Această nerecunoaștere provoacă ,,depresia spirituală” și te alegi cu o multitudine de simptome unele devenind boli la vedere. 
Am învățat și eu să cer ajutor atunci când am nevoie, oricâte ,,diplome” am. Dar alții nu o fac și … afli prea târziu. Pentru ei. De câteva luni o doamnă bolnavă de cancer a cerut ajutor tuturor celor cunoscuți – ea fiind coordonatoarea unui grup de ,,oameni frumoși”. Acum câteva zile i s-a spus că de fapt are ,,mici formațiuni”. Doamne ajută!


 Pentru tine vrei o viață abundentă ?! In primul rând nu fi nemulțumit că alții o au. Corectează-ți atitudinea ,,față” de abundență – începând cu faptul că alții AU. Admiră-i și nu cu jumătate de măsură. Prin ce vrei să atragi? Prin admirație sau prin ură?! Ura e negare. Deci: negi din start abundența. Pentru că NATURA este Abundență. Până la urmă, la nivel subtil NEGI natura însăși , Creația. La fel cu toate celelalte energii joase. La fel! 

Cât dai – atâta ai !!!  din ceea ce primești, pe toate nivele vieții. ( inclusiv plata pentru …cursuri. Asta ca să mai ,,liniștesc” pe unii. Când e vorba de binele tău material, social și nu de credința cristică nu crede că ai drepturi ,,creștinești”, deci fără plată). Bineînțeles că există și frecvența energetică a darului. Ce dai – la fel vei avea! Natura este ca o artă încă necunoscută omului dar studiul cel mai interesant este omul însuşi. Nuanțele tu ți le alegi -fie că ești conștient fie că ,,preiei”, te lași impregnat de alții și nu te întrebi dacă îți sunt necesare. În contextul anterior: folositoare.

Și atunci de ce să te minți că ești ,,om spiritual” – măcat cu atât să te alegi ?! se produce un haos in tine. Sunt și cei care caută altceva. Ei sigur nu vor deveni depresivi.
CREDE în Dumnezeu, CREDE în Creația Perfectă a Lui !!!

Un exercițiu simplu: INSPIRĂ mereu și mereu ceea ce vrei. Consecvența este necesară.
Spune: ,,Inspir calm …calm …  caaallllmmmm ” și simte cum calmul coboară în tine, te UMPLE treptat. Calmul aduce liniște. De asta e bine să începem cu el. ,,M”-ul să rezoneze în profunzimea ta. 3-4 inspirații și apoi oprește-te și observă starea ta. Inspirarea unei cantități de oxigen mai mare decât suntem obișnuiți poate determina amețeli. E de evitat. 

Doriți să fiți calmi, nu să cădeți pe jos! Repetă peste 1-2 minute. Apoi ,,inspiră” ce îți dorești : realizarea contractului, a slujbei …(respective),  sau 100 de lei dacă de asta ai nevoie. Nu depășiți măsura. Dacă ,,în interior” nu cred că voi avea 100 lei ci numai 50 pentru că de atât am nevoie, nu voi primi nimic. Ne sabotăm singuri. 

NOI creem realitatea. Indoiala paralizează forța pe care tocmai am pus-o în mișcare. Reveniți la ,,calm” și fiți consecvenți. Totul se învață prin repetare și așa devine stare statornică.



2 comentarii:

  1. MULTUMESC DANAELA PENTRU ACEST ARTICOL. STIU CA NUMIC NU ESTE INTIMPLATOR IN VIETIILE NOASTRE, ASA CA SI ACEST ARTICOL VINE SA-MI CONFIRME CA CEEA CE FAC ACUM ESTE BINE, CA NICODATA O INFORMATIE NU ESTE DE PRISOS. MULTUMESC SI ITI DORESC TOT BINELE DIN LUME

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și eu! Mi-ai făcut un mare dar scriindu-mi starea ta. Așa ne trecem făclia luminii sufletești de la unul la altul. Clipe binecuvântate mereu!

      Ștergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.