Pagini

vineri, 7 iunie 2024

ReiKi - Maestrul Mikao Usui

 

15 august 1865 - Se naşte Mikao, în oraşul Yago din prefectura Gifu, Japonia. Se presupune că aparţinea unei familii bogate.  Studiază medicina, religia, psihologia. Practică qigong şi diverse arte marţiale. Călătoreşte în Europa şi diferite țări din Asia, apoi revine în Japonia, unde ajunge să ocupe un post de înalt funcţionar într-un minister.

-1914 - Viaţa personală şi afacerile lui Mikao Usui sunt la pământ. Se decide să se retragă la mânăstirea la care studiase în copilărie şi adolescenţă.

-Martie 1922 - Mikao Usui, pe muntele sacru Kurama, începe o meditaţie de 21 de zile (Isyu Guo). În ultima zi a acesteia, îi este revelat sistemul Reiki. Mikao Usui se dedică tratării bolnavilor prin Reiki şi formării de terapeuţi.

-De-a lungul anilor, el va instrui cca. 2 000 de elevi, dintre care 16 au ajuns la gradul de maestru.

- 1925 - Mikao Usui îi transmite complet sistemul Reiki lui Chujiro Hayashi (47 de ani, ofiţer de marină în rezervă) pe care îl numeşte succesorul său. (la clinică).

9 martie 1926 - Mikao Usui moare la Fukuyama, Hiroshima, în urma unui atac cerebral. Este înmormântat la templul Saihoji din Tokyo.

Sunt doar câteva date sumare ale vieții Maestrului Usui.

Sunt istorici care au căutat date despre sIstemul ReiKi, despre inițiatorul lui, Mikao Usui. Vindecarea cu palmele deja se practica în Japonia, și nu numai. Apăruseră articole, cărți, școli de Reiki înainte ca Maestrul Usui să fondeze propria lui școală.  Date sunt pe internet.

ReiKi este un mod de a trăi viața. Anshin Ritsumei, un concept cu rădăcini în Reiki, care încurajează oamenii să cultive un sentiment profund de pace interioară și liniște. Denumirea e mai puțin cunoscută, starea ReiKi a perceput-o fiecare la Inițiere.

Anshin Ritsumei este un principiu central în practica Reiki. Merge dincolo de simpla primire a tratamentelor Reiki și pătrunde în tărâmul atenției și conștientizării de sine. Anshin Ritsumei, indică „o stare de deplină liniște sufletească, acceptând toate circumstanțele, bune și rele, cu inima calmă”.

Anshin Ritsumei ne învață să renunțăm la griji, frici și atașamente, permițându-ne să experimentăm un sentiment profund de calm și claritate pentru a ne îndeplini scopul pământesc (sincer: îmi place melodicitatea interioară a pronunției: anshin ritsumei).

                                                      ***

Patru ani, doar patru ani, din martie 1922 până la plecarea sa în 9 martie 1926 maestrul Usui a predat ReiKi. Patru ani care au schimbat energia planetei și pe cei care au primit acordajele în acest sistem.

S-a născut pe data de 15 (ziua nașterii reprezintă karma pe care ai venit să o rezolvi).

15 – Te-ai ocupat de ocultism, magie și alte practici pe care le-ai adus la un nivel diabolic de stăpânire și le-ai orientat mult și în sens distructiv pentru alții. Ai exercitat influențe magice nepermise asupra altor oameni, grupuri umane sau colectivități întregi, dăunându-le acestora.

Deși ai fi putut fi un Mag extrem de bun, vindecător, terapeut, vraci, ai ales în mod conștient calea ușoară a răului. Azi poți inventa viruși......................etc.....

Cifra de naștere ne arată bagajul cu care venim din altă viață. Este programul karmic de care nu suntem conștienți (uneori toată viața).

Karma este instabilă și flexibilă. Se schimbă odată cu conștiința umană. După ce s-au rezolvat sarcinile karmice, sufletul va atinge un nou nivel de înțelepciune, iar problema va fi îndepărtată, dizolvată.

Karma e un lucru bun, alegerile noastre o fac dureroasă. Percepeți ideea, nu ascultați doar cuvintele.

De la 1 la 7 karma este de grădiniță

De la 7 la 14 intermediarii, de liceu

De la 14 la 22 karma academică. Când fac ceva dau cu degetul în univers. Efectele acțiunilor se răspândește asupra lumii.  Și: suferim pe măsura erorilor propria !!!”

sunt câteva idei din prezentarea făcută de maestrul numerolog, Anatol Basarab:

https://www.youtube.com/watch?v=BPnQPwYKkJ4&t=4815s

Conștientizarea la care trebuie să ajungă persoana născută în datele „academice” va întâmpina multe piedici. Cine e dispus să afle că a omorât, furat, înșelat, distrus case, căsnicii, că a molestat, a folosit magia pentru distrugere ???... E terifiant. Dacă nu ești pregătit, nu vei afla. Viața tot va da cu tine în toate părțile, vei depăși cumva situațiile dificile, dar fără a conștientiza că ai o șansă enormă de a viețui în liniște și armonie cu tine și cei dragi. Uneori, chiar nu mai ai putere să crezi asta.

Dacă persoana nu își dorește cu tărie să „iasă” din înlănțuirea karmică, dacă nu e sprijinită corect, o poate lua razna. Încercările prin care vor trece vor fi pe măsură, repetitive. E valabil pentru oricare zi.

 Sigur sunt oameni extrem de puternici. Iar fiecare are de rezolvat situația lui. Dacă avem pe cineva în preajmă cu o „karmă academică” cel mai indicat este să îi apreciem părțile bune. Așa le vom întări energetic. Poate părea ușor, dar dacă nu treceți prin așa ceva, nu vă dați cu părerea.

Pe primul loc ar fi Terapia Iertării, așa cum a practicat-o dr. Ihaleakala Hew Len (ziua nașterii, karma, nu am găsit-o pe internet. Mulți evită să le fie cunoscută ziua nașterii pentru că interpretările unora, le-ar face rău lor înșile. Gândiți la acest aspect!)

Utilizarea mantrei  Te iubesc. Îmi pare rău. Te rog să mă ierți. Mulțumesc”. Se bazează pe ideea lui Len de responsabilitate 100%; asumându-ți responsabilitatea pentru acțiunile fiecăruia, nu doar pentru cele proprii. Potrivit lui Hew Len,  totul există ca o proiecție din interiorul ființei umane. Ajungi undeva, te întâlnești cu cineva pentru că, din tine, ceva rezonează cu locul, persoana. Nu-ți place? Rezolvă-ți problema ta interioară pe care tocmai o văzuși. Mulțumește pentru ajutorul acordat!

                                                                               ***

Patru ani, în care Maestrul Usui a instruit în toată Japonia circa 2000 de studenți, și a acordat 16 sau 21 de titluri de maestru, cum am spune noi acum.

Se spune că Sensei Usui a afirmat că nu va mai reveni pe planetă. Sigur însă a iubit oamenii, și-a dăruit timpul, spațiul său și altora. Venim singuri-plecăm singuri! Dar dacă rămâne zgură după o plecare, vom reveni să facem curat. Domnia sa, doar dacă va dori, va reveni.

Sensei Usui, Maestrul Usui, e zâmbetul și surâsul inimii sufletului fiecăruia. Iar ReiKi va rămâne ca strălucirea sufletului asupra planetei de la toți cei care practică ReiKi.

Prin Inițierea – acordajul – reiju, ReiKI devine stabilitatea a ceea ce intuitiv, practicăm fiecare dintotdeauna. Este conștientizarea energiei din noi și din jur. Creează o legătură, un pod de curcubeu de care devii conștient. Trăiești efectiv în ReiKi ca stare, energie. Depinde de fiecare să o consolideze. Revenirea la vechile obiceiuri (karma) e mereu aproape. Atâta tot!

Asta aduce inițierea: conștientizare! De informații, tehnici vei afla de la profesorul la care ai ajuns, nu întâmplător. Inițierea este unică, aceeași, indiferent de cei care o dau mai departe. Descoperirea, decriptarea sunt multiple în funcție de profesor și de elev. Important este AUTOTRATAMENTUL constant.

INIȚIEREA este Darul lui Sensei Mikao Usui. Stabilizarea lui, înseamnă practică.

Misiunea maestrului Usui a fost împlinită. A ars precum o lumânare: ajuta, era prezent pentru fiecare, pentru grupuri. Și da: contra cost! Am scris aici:

https://dor-danaela.blogspot.com/2016/07/darul-platilor.html

Cerem altora să ne vindece? Până la un anumit prag poate avea loc. Nu depinde de terapeut. Depinde cât conștientizezi tu că se întâmplă în timpul tratamentului. Maestra Takata e cel mai minunat exemplu: după tratamentul cu ReiKi care a salvat-o de la operații, a cerut, a insistat să învețe, să primească inițiere în ReiKI. Dacă plătești terapeutul nu înseamnă că el ți-e dator ție. Sunt multe aspecte de spus, unele foarte subtile, personale.

ReiKi e pentru tine! Doar pentru tine! Nu avea grija altora, cum să-i vindeci. Ai doar grija ta, a energiei tale și cei din preajmă vor fi „afectați” de prezența ta, primind ReiKi !!!

Vă iubesc !!!

 

 

 

 

 


5 comentarii:

  1. Postarea este un sincer și iubitor omagiu lui Sensei Usui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Persoanele care vin cu o karmă grea, vor fi cele mai supuse adversităților. De multe ori, li se va da situații materiale bune, sau vor fi savanți uneori chiar de renume mondial, vor avea funcții de răspundere... adică o șansă de a fi corecți, de a fi altruiști, respectuoși, recunoscători... Dar puterea și banii corup sufletul. Niciodată nu va fi destul. Te bazezi pe putere? O ai și o pierzi. Te bazezi pe bani? Se duc. Oricum, când plecăm nu luăm nimic material. Un surâs din sufletul cuiva e cel mai de neprețuit comoară care ne va însoți pe căile universului.
    Atitudinile personale din viața aceasta sunt importante. E lecția, învățătura ta. Sigur vei avea în prejmă oameni care te pot îndruma. Tu îți alegi tehnica pe care o vei practica. Nimeni nu o poate face în locul tău, nu aștepta asta că pierzi timp și energie.
    Viața, te va lămuri! Nu căuta vinovați-pentru că, de fapt, ei au fost ajutoare (dureroase).

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebările care vin, sunt, marea majoritate, despre karmă. Și a trecut doar o oră de la publicare.
    = când citiți desprre cineva din preajmă, fie că e o rudă, un vecin, coleg de muncă, nu săriți imediat să „informați” persoana respectivă. Începeți Terapia Iertării cu persoana. Că nu degeaba ați ajuns la informații. Ceva din voi a rezonat cu persoana. Se poate activa o traumă proprie? DA!
    Fiecare își poate rezolva data karmică, uneori fără să știe, să fie pe deplin conștient. Depinde multi factori. De exemplu, ai avut o copilărie cu un părinte alcoolic. TU poți alege să nu bei. Au fost scandaluri, TU alege să nu fii furios, mânios...să nu faci prăpăd în jur. Sunt suficiente tehnici prin care vechile deprinderi se pot înlătura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Autotratament apoi Terapia Iertării.
    Autotratamentul vă va deschide spre înțelesuri mult peste cele cotidiene.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.