joi, 8 august 2024

Simboluri ReiKi

Simbolurile sunt pentru......sunt pentru.... etc. și urmează o listă pe care fiecare o notează conștiincios cu multe speranțe în suflet că va avea instrumente pentru a-și rezolva problemele de orice natură ar fi ele.

Parcă reținem datele tehnice ale unui produs: cum să-l luăm, de câte ori, în ce situații. E de ajuns, ne liniștim. O perioadă.

Simbolurile sunt vibrații pure, puternice care pot imprima, ele însele, o realitate.

Primul simbol în ReiKi este CHO KU REI - CKR care are vreo trei pronunții. Trecem peste!

Tradus: „Doamne, pune puterea Ta aici!” chemi, invoci Sursa și te predai ei arătându-ți dorința, credința și, speranța. Spirale de energie vor pătrunde în tine. La Inițiere ele au fost activate prin maestrul tău. Acum intenția, dorința ta le va susține. Practica, doar practica va stabiliza energia în tine.

Cele trei spirale și jumătate o reprezintă pe Kundalini. Deja se știe, nu mai secretizăm ceea ce este cunoscut de mulți.


Reiki, prin Inițiere are multe praguri de descifrare. Multe etape de parcurs. Și ele vin.

Ești în Gassho (despre pregătire și despre Gassho am scris în articole anterioare câteva îndrumări), și șoptești cu voce sau doar în gând, în interiorul tău: „Doamne, pune puterea Ta, aici!” dai formă dorinței tale. Iar răspunsul va veni. Nu avea așteptări (sunt piedici). Repet: Inițierea a deschis această poartă. Tot ce ai de făcut e s-o ții deschisă.

 „ Doamne, pune puterea Ta, aici!”. Unde AICI?! În tine! Chemarea vine din interiorul tău, Puterea va veni tot în interiorul tău. Și vei simți cum fiecare celulă, fibră, mușchi și os, vene și sânge...  sunt mângâiate, inundate de energia Cerului, cea divină, minunată și armonioasă. La fel și gândurile, stările tale ... vibrația interioară poate fi copleșitoare. Vă las să constatați singuri.

Lasă Rei-Ki-ul să pătrundă în tine, în prezentul, trecutul și viitorul tău!

Inspiră calm 4 sec, apnee 2-3 sec, expiră 4 sec timpi (lasă expirația să se distribuie și în interior), apnee 2-3 sec. Relaxează-te tot mai profund. Și mai profund.

O șoaptă din tine se va auzi: „ Doamne, pune puterea Ta,  aici!” ascult-o și simte-I prezența în tine. Spune, șoptește, gândește mereu și mereu. Oricând, oriunde... Fără limită, fără timpi speciali de meditație.

Oriunde vei pune mâinile pe corp, vei începe să simți vibrațiile, dacă au ajuns acolo sau nu.

Cuvintele sunt limitate în a explica ce se întâmplă. Sau, ar limita ce se întâmplă.

Doar o mică atenționare: ZÂMBIȚI !!! conștient. Surâsul interior va avea noi armonii.

Mâna dreaptă, cea a acțiunii, așezați-o pe inima fizică. Respirați....zâmbiți...! Mâna stângă cu palma înspre sus sau cu vârful degetelor înspre Mama Pământ. Sau peste cea dreaptă.  Asta înseamnă să fiți atenți cum vă direcționează Inteligența. Pentru că o va face. Doar să vedem-simțim-percepem cum ne e mai bine.

Tu devii Simbolul !!! cu cât exersați prezența energiei ReiKI în tine, cu atât ea devine statornică, prezentă. Până la plecarea ta de aici (fără limită de timp).

Tu devii Simbolul !!! vei întinde palmele, îl vei manifesta. Vei trimite gândul, îl vei manifesta. „Dumnezeu se manifestă prin oameni, nu-i așa?!

Prin diverse ritualuri aveam acces până acum, la această energie. E a Cerului înalt și înstelat. Acum, aici ne asumăm cunoașterea, acceptarea propriei puteri. Depinde cât suntem dispuși să o primim într-o casă curată (trup și suflet). Va face mai mult pentru noi îndrumându-ne spre ceea ce ne este necesar (așa zisele intuiții ale noastre).

 ReiKI:

 REI Spirit, înţelepciunea divină, harismă, minune, universal, luminozitatea divină, omniprezent, omnipotent, strălucitor, universal, clar, pur, indefinite. Viață.

KIenergia Forței vitale generatoare a cerului şi pământului. În chineză se numeşte chi, în sanscrită prana, în creştinism lumină, mana la indieni…

          A conștientiza Creatorii, sau Creația este diferit de conștientizarea SURSEI.

       Sursa se oferă pe Ea însăși și asta a devenit Taină păstrată în adânc de Misterii.

Celelalte manifestări (simboluri) te vor învăța să direcționezi esența și energia (??? Unei dorințe, împliniri, vindecări..) în această lume. Dai din ce ai primit , ai cunoscut în tine. Din ce ești. Întotdeauna  se poate mai mult pentru fiecare. A crede că știm totul e o eroare.

 

Simbolul Sei He Ki – SHK, simbol mental emotional, Simbol pentru Armonie și Echilibru. Sau DRAGON POWER (Tibetan ReiKi).

Doamne, pune puterea Ta aici …. Și conștientizezi Echilibru și Armonie într-un loc dureros, spre o persoană, spre o situație Pentru că Armonia și Echilibrul ESTE deja în tine. Simbolul e și ca o pecete pe care o aplici acolo unde e nevoie.


 Simbolul HON SHA ZE SHO NEN  - HSZSN:

Divinitatea din mine, salută Divinitatea din tine! 

Cuvinte, explicații sunt de prisos. 

 ***

Mama Geea, Mama Pământului ne hrănește în modalități diferite: hrana fizică, hrana energetică pentru a stabiliza energiile electro-magnetice din noi. Stăm cu picioarele pe pământ, stăm cu spatele drept, sau în lotus, pentru a avea o legătură cu Planeta. Altfel, devenim aerieni. Apare ego-ul care macină ființa umană. Una este să te bucuri de frumusețile, bogățiile Planetei și alta este să le domini, să le părăduiești sau să te crezi stăpânul lor.

Sunt multe legende budiste care povestesc cum își câștigă demonii puterile: se roagă intens, mult timp, chiar sute de ani, până îl înduplecă pe unul dintre zeii principali să îi acorde ce își dorește: instrumente de putere, mantre secrete, puteri asupra elementelor, chiar nemurirea. Apoi se întorc, uneori, și asupra zeului respectiv, atât de puternici se cred. Au fost învinși întotdeauna, chiar dacă prin lupte grele, de durată.

Să avem grijă cum, pentru ce, folosim energiile care ni se dăruie. Tentații întotdeauna vor fi. La fel și ceea ce ni se va păre a fi căderi - de fapt sunt începutul pregătirii pentru o treptă superioară.

Ni se dăruie, noi decidem ce facem, cum folosim binecuvântările.

Vă iubesc!

 

Pregătire:

https://reiki-jurnalulunuimaestru.blogspot.com/2024/07/reiki-si-arta-respiratiei.html

Gassho:

https://reiki-jurnalulunuimaestru.blogspot.com/2024/06/gassho.html



Un comentariu:

  1. Există un nivel în ReiKi (nu numai) când cuvintele nu pot reda experiența interioară. Ea poate fi doar experimentată zi de zi. Cu atât ea devine mai profundă și clară.
    Treptat, mintea rațională acceptă noua stare. Bucurați-vă de fiecare clipă fără a avea așteptări - care sunt gânduri, stări ce blochează experiența.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.