SIMBOLURILE REIKI

Simbolurile ReiKi primite la inițiere


Energiile specifice fiecărui Simbol au devenit din ce în ce mai puternice datorită faptului că sunt foarte mulți practicanți.
Maniera de predare de până acum a fost aproape standart. Dar a început să fie mai nuanțată. Și e bine să ținem cont de transformările care au loc la nivel energetic a întregii omeniri.

Simbolurile sunt pachete cuantice de informații. Unii vor să știe ,,aplicarea” lor imediată, utilitatea lor de parcă au de a face cu un produs și trebuie să le prezinți modul de acțiune. Pentru a, b, c… și musai trebuie să funționeze.

SHK – simbolul mental emotional. Îl desenezi ( cât mai aiurea, rapid, să nu se prindă nimeni ce faci) și te gândești că VREI să ai pace, armonie cu șefii, cu copii  etc. Și vezi că vine tornada peste tine. Nu e bun Simbolul sau …da! Sistemul e de vină. Sau maestrul sau ….

Recomand ca fiecare Simbol să fie desenat ca și cum ai avea un penel de aur iar atitudinea să fie una de respect față de ceea ce inițiezi. Lași Armonia să pătrundă ÎN tine. Las-o pe cea dinafara ta pe mai târziu. Dacă tu nu ești armonie nu vei avea ști dacă este în afara ta. Greu! Greu de acceptat asta. Că doar ai făcut simbolul și uite că trec toate furiile, mâniile prin mine. Păi tocmai ai desenat SIMBOLUL ARMONIEI și ECHILIBRULUI și apar stările care doresc EXACT acest lucru. Să (ți) le echilibrezi.

Cu un Simbol se lucrează SEPARAT până când energiile lui devin parte statornică din tine. Și oriunde îl vei desena el va rămâne și va activa TREPTAT informațiile respective: de armonie, de echilibru, de calm, de bunăstare. O ,,golire” bruscă de vechile energii poate fi extrem de dureroasă.
Așteptările unora că vor desena un Simbol și vor scăpa de dizarmoniile personale ca și cum ar lua un hap pentru o durere de cap sunt capcane. Nu cădeți singuri în ele.

Până nu devii tu însuși energia DIN acel Simbol nu te repezi de a-l lansa în eter. Poți activa energii care vor veni din afară ca să le echilibrezi. Doar asta ai anunțat că vrei desenând acel Simbol. Și te trezești că nu știi ce să faci și:,,inițierea e de vină”.

Un același Simbol, care poate fi un semn, un obiect… poate avea funcții diferite care depind numai de sistemul care îl promovează, practică, aplică.


Ex: Crucea Sf. Petru e asemănătoare ca formă cu cea satanistă. 
Potirul din Sf. Altar și potirul folosit în incantații de vrăjitoare, 
Sfânta Copie este un cuțit în formă de suliță, cu două tăișuri pe care preotul îl folosește în cadrul Proscomidiei, pentru pregătirea darurilor de pâine si vin sau Athame sau Bolline- cuţite cu lamă dublă şi cu mâner negru ori alb. În ritualuri, el reprezintă elementul mistic al aerului. Este forţa vitală! Poate servi la a trasa cercurile magice şi la a distruge forţele malefice şi legăturile rele. Este un receptor puternic de energie magică în timpul realizării ritualurilor. Cuţitul cu mâner alb serveşte în general la tăierea ierburilor magice, a baghetelor şi la a grava simboluri sau nume pe lumânări sau cutii. Informații care se găsesc la un clik distanță. 

Obiectul în sine, sau simbolul cuprind un anumit tip de energie implementat prin ritualuri care au scopuri clare, precise. Ce și cât vei face tu ca să stăpânești acele energii pe care le ,,trezești” este EXTREM de important. Iar responsabilitatea îți aparține în totalitate. Dacă nu reușești să ,,manevrezi” cum vrei …. Mai odihnește-te și apucă-te și înalță o Rugă de purificare a sufletului.

Cu simbolurile din ReiKi nu vei manipula dar te vei alege cu răsplata gândurilor și faptelor tale. Vei consuma din energia ta personală și nu din cea curată și pură a Creației.

DA! Spațiul din jurul nostru poate fi curățat, armonizat și e necesar să facem asta. Dar atunci când avem Puterea necesară și dobândim suficientă experiență prin practică care poate dura ani de zile. 

E chiar mai mult decât vă puteți imagina acum. Sunt energii benefice captive care așteaptă eliberarea.  Ritualurile practicate de-a lungul timpurilor cu diferite scopuri, neglijența oamenilor, ignoranța au creat mari dizarmonii la care suntem părtași fie că știm sau nu. 

Putem să facem Binele și avem obligația să ne pregătim pentru asta odată ce ai cerut Inițierea. Dar să nu vă imaginați că ați cumpărat o mașină modernă de spălat rufe și apăsați pe butoane pentru a seta ce programe vreți voi și …gata, treceți la nani cât ea derulează programul. Eroare care va fi un pic cam dureroasă la ,,trezire”.
Despre energiile captive din noi și cele din jurul nostru voi scrie în următorul articol .

11.02.2016
Despre simbolurile din ReiKi s-a scris mult. Se va mai scrie. Am scris și eu în cartea publicată, am continuat cu fiecare nouă experiență să scriu pe bloguri. Cu cât împărtășești un lucru el devine mai trainic apoi treci la un alt nivel de conștientizare. Simbolul puterii încă mai are taine. Informațiile primite acum 10-20 de ani au fost completate de noi înțelesuri, de cumul de informații validate și de cei din lumea științifică.
,,Doamne, pune Tu Puterea Ta aici” iar acele spirale asupra cărora se concentrează întreaga conștiință când le creem, devin frecvențe de energie în noi. Fiecare simte aceasta. A determina formarea unui prototip, cu răbdare, este un lucru minunat. El este înregistrat în memoria noastră și ori de câte ori vom dori, ni-l vom aminti.

Am mai scris despre ,, fluturarea” mâinii și gata! simbolurile funcționează! Cât timp?! știu  cei mai mulți răspunsul.

 De ce cer multă atenție în facerea lor tridimensională?! Pentru a ajunge la un prag de percepție clar. Atunci când Simbolul Puterii este ,,realizat” deasupra palmei, de prima dată se simte energia – KI-ul - cum reverberează în tot corpul, până în tălpile picioarelor. Așa vom atinge starea de cunoaștere a noastră în primul rând. După un timp vom simți dizarmoniile din jur- fără a ,,rezona” cu ele, cum e teama cea mare. Dar dacă tu nu știi cum e starea ta de sănătate fizică, mentală și sufletească lasă vindecarea altora pe mai târziu.

Odată ce acele frecvențe sunt înregistrate clar în memoria celulelor, pentru că trupului nostru îi dăm șansa să le absoarbă, să le simtă, le va recunoaște când vom desena mental. Le vom ,,descoperi” în jurul nostru desenate pe/în tot ce este, numai noi nu am ,,observat”. Sunt clipe unice.  Sau vom face uz de ceea ce iar se poartă ca paradigmă salvatoare: ,,intenție”?! Trăinicia începutului este baza, altminteri vom căuta alte jocuri care să ne scoată din starea de blazare, instalată după un timp.
Este un pas mare pentru a percepe Ki-ul în noi. Construind cu răbdare, cu încântare, chiar cu curiozitate un simbol tridimensional. Răsplata este pe măsura efortului ! care de fapt e ca la grădiniță când învață copii prima dată să ....coloreze. Ați văzut cum sunt mișcările lor?! Cât de des depășesc contururile și spațiile nu sunt perfect colorate ci doar multe, multe linii mai mari, mai mici. Nu au încă controlul asupra mânuței. Nu au nici concentrarea necesară. Dar dacă perseverează într-o bună zi va fi o culoare uniformă, frumoasă.

Fiecare simbol ne stabilizează o anumită frecvență de vibrație energetică în noi înșine, pe care învățăm să o re.cunoaștem. De asta insist atât de mult în a le ,,clădi” cât mai perfect.
Sunt înțelesurile la care am ajuns practicând. Mulți au abandonat căutând alte căi. Fiind  însă tot în căutarea unei medote de   vindecare, de înțelegere.  Ki-ul este peste tot, energie din undă sau din corpuscul, din aer, apă, pâmânt sau invizibilul din jur. Din nume: DoKIa sau MelKIsedek! Nu e glumă cu numele. Puterea unui nume este dată de sunetele care îl compun, care au și o anumită valoare numerică datorită cărora putem să ,,construim”, devenind geometrie sacră.

Cu Ki-ul NU POȚI FACE RĂU- doar ție însuți! Cea mai teribilă ,,armă” este IUBIREA! când vom ,,înțelege” ce este aceasta?! Au fost destule războaie în ,,numele” apărării. A ce?!  A iubirii?! Iubirea se dăruire nu e atac. Părintele Arsenie Boca cu ce a ,,luptat” și împotriva cui?! Iubirea lui te prăvălea din picioare. De ce au dispărut popoare și neamuri?! Apără-te FIIND iubire. E...dificil, știu. Dar este unica ARMĂ. Și asta se învață prin a ,,dezvăța” orgoliul de a fi putere umană, și încă folosindu-te de cele ce ți-au fost date din învățătura divină. Știu! se luptă și cerurile între ele. Folosind aceeași energie divină dar pe care transformând-o în putere personală o denaturează. Vor învăța să o folosească corect sau vor dispare din universuri. Simplu și eficient. De ce să continuăm și noi ca bezmeticii?! Energia masculină a demonstrat ce poate (și nu e vorba de bărbați ca entități trăitoare pe planetă). Energia feminină revine pe planetă. O vom accepta sau nu. In ultima sută de ani am evoluat cât  mii de ani de la potop încoace. E o șansă pe care e timpul să nu o irosim. Și e doar începutul. Știu. E greu unora să nu ,,arunce” cu pumnul sau cu ,,bile, săbii de lumină‘. E mai greu să FII tu, ca prezență sabia luminii (e o metaforă, că tot se poartă această infierbântare a creierelor și sufletelor). Învățăm tehnici ca să ne ucidem mai artistic sau ca să ne vindecăm de apucături distrugătoare?
          
                                      * * *
La cursul de măestrie, încep cu o recapitulare a gradelor anterioare. În mare voi reda și aici ceea ce consider că este important. Mereu vin noi informații care completează ceea ce știam. Față de acum un an informațiile sunt mai multe și este normal să le dau mai departe. Ne sunt utile tuturor. 

Gradul 1, pe lângă istoria ReiKiului, pozițiile de mâini, însemnătatea autotratamentului ( NU în fața TV.ului- dar am mai scris despre asta), învăț elevii să facă ,,hiperspații”. Acea energie dintre palme, pe care să o mărească până la distanța brațelor lor. Cât de puternic vor forma acest câmp energetic, așa va fi și structura câmplor. Ki-ul va apăra, Ki-ul conștientizat în acest fel, va deveni sursă de imens depozit pe care îl vor sesiza și cei din jur. Din care se pot hrăni toți, și cei pe lângă care trecem, și florile , animalele, și cei dragi de aici sau din oricare dimensiune. Și...multe , multe alte aspecte.
Conștientizând prezența KI-ului , determinăm prezența și manifestarea unei forțe imense. Dacă NU conștientizăm ceva, NU  avem, râmâne în stare potențială. Și cum această energie ESTE peste tot, SURSĂ permanentă, divină, inepuizabilă, nu vă fie teamă că o ia cineva și că rămâneți fără ea. Pentru că este de la Dumnezeu iar bucuria că suntem/devenim, ,,donatorii”  este o stare de grație. Se bucură, se alină și alții și asta este cel mai însemnat lucru care ni se poate întâmpla. Cu cât Ki/ul este mai puternic, cu atât mai frumos va fi în jur. Cu atât și starea  noastră va fi mai bună, fără frici de prisos. Nouă nu ne ia nimeni nimic / frica asta a făcut multe victime. Lăsați energia divină să  treacă prin  voi, spre toți. Asta da, este manifestarea iubirii necondiționate, când te bucuri de marele dar primit și îl lași tuturor. 

Grad 2-3. A învăța să  creem Simbolurile tridimensional este o parte importantă a relațiilor pe care le stabilim cu noi înșine, în primul rând. Dar cu mare responsabilitate a ceea ce desenăm, pentru că intrăm în zona sacralității. Iar aici responsabilitatea trebuie asumată. Nu fluturăm din degețele și ....am creat cine știe ce dinozaur, oricâtă bună intenție s-ar părea că avem. Am auzit că e din cauza lipsei de ...timp. Atunci mai bine lasă pe altă dată, când vei putea și tu să recunoști dar și să simți ceea ce creezi. S-ar putea să nu mai repeți. E doar o părere personală. Verificați în propriile vieți. Până și pieptănatul ne ia ceva mai mult timp, și acordăm atenție ,,detaliilor”. Pentru un SIMBOL...nu avem timp !!!

Tăcerea este o practică spirituală și permite o folosire mai bună a Cuvântului care devine așa  CREATOR. Pentru că, la început a fost CUVÂNTUL. Și , am intrat în epoca în care subtilitatea manifestării va fi prin Laringele creator, materializare gândită a celor intenționate,  formă-gând-energie și astfel o transformi în ceea ce dorești.Tu ii spui ce să fie.
 Ceea ce deja se și întâmplă. Avem acces la Puteri enorme. Și încă nu le cunoaștem deplin chiar dacă ele se manifestă, cu o putere mai mare sau mai mică, depinde și de cât suntem dispuși să dăm importanță acestor adevărați ,,amplificatori”. Depinde de conștientizarea fiecăruia. Cu cât ne centrăm atenția asupra a ceva , cu atât vom manifesta mai repede, mai complet. Pentru că folosim KI-ul. Iar de aici încolo...vă las singuri să decideți, să gândiți ...gândurile proprii. Adică: SĂ CREAȚI prin Cuvântul tăcut al inimii.  În fiecare bate pulsul Creației, Materia primordială se supune mereu transformărilor pe care palmele nostre o pot dărui, dar de vindecare, alean și manifestare. Așa să fie!

                                                   ***
Implementarea simbolurilor în structura energetică a elevului, va atrage ,,consecinţele” manifestărilor lor: CUNOAŞTEREA! Printre altele asta se întâmplă în timpul iniţierii- transfer de informaţii de la profesor la elev. De asta am mai scris că trebuie ,,sigilate” transmisiile dar şi tăiate legăturile. Cel mai puternic va avea acces la energia, voinţa celui mai slab (în acel moment). ,,Inițierea” înseamnă transmiterea informației de bază DAR...dar intervine apoi cel care predă și apar alte ,,informații” , tălmăciri după puterea fiecăruia de accesare și înțelegere a a manifestării. Care pot deruta, care pot ,,acoperi” intenția originală.

Vibraţia unui suflet superior, care învaţă să se perfecţioneze va declanşa vibraţii asemănătoare într-un alt suflet, reuşind să-l determine să-şi amintească cine este, ce are de făcut, de ceea ce este în el.
Vibraţia unui suflet inferior însă, poate determina ,,uitarea" într-un suflet superior. Prin aceasta el decade o treaptă sau mai multe. Depinde cât de inferior este sufletul de care s-a lăsat influienţat.

Simbolurile sunt Porţi și ,,vehicole", sunt și ,,manuscrise”, înregistrarea energiilor pe care le accesăm. Pentru că nu avem suficientă cunoaştere dar şi suficientă energie de a le deschide, ne folosim de Simboluri. Autotratamentul este necesar, recuperarea sufletului la fel. Dar atunci când înveți clar ce sunt, când le recreezi tu, atunci intenția ta va funcționa în manifestarea lor. Ele au o încărcătură de bază care însă trebuie și conștientizată altminteri se diluiază în timp și , apar ,,mirările” că nu mai funcționează. Repet – ca să nu apară controverse: Simbolurile au ,,încărcătura” lor informațională, de bază, pe care noi o vom manifesta în conformitate cu energia noastră. Cum le vom folosi – noi decidem. Ni s-a dat o Putere imensă dar ...... !

Este necesară şi recuperarea energiei din multele plăceri, uri, furii, case, oameni ...de pe unde am lăsat-o. În primul rând oameni. Relaţiile noastre, haotice de cele mai multe ori, datorate multor factori, ne blochează mereu prin...repetabilitate. Când credem că suntem fericiţi...vine un tzunami!


Simbolurile au fost create de Marii Iniţiaţi prin relaţionarea conştientă cu Creaţia, încă din zorii omenirii. Simboluri care sunt primordiale, aşa cum sunt Crucea, simbolul masculin, şi Cercul, simbolul feminin.
Fiecare iniţiat însă a văzut aceeaşi realitate în contextul devenirii proprii. Măsurau aceeaşi realitate dar cu alte unităţi de măsură, proprii sau de neam.
Acumavem posibilitatea de a cunoaşte mai multe asemenea măsurători. 

Încât nu ştim care e cea bună. M-a întrebat cineva: ,,atunci care Cruce e cea bună”. Dacă eşti creştin, evident că aceasta, dacă eşti hindus, reprezentarea hindusă. Puterea cu care vei fi protejat, aparţine ritualului din care recunoşti că faci parte.

Simbolurile aparţin celor care au creat ritualuri pentru ele: sacerdoţiilor, cultelor, şcolilor ezoterice, spirituale, mai nou, diferitelor sisteme.

Simbolul crucii: apare din zorii omenirii. Dar cu aspecte de întrebuinţare multiple în diverse ritualuri. Omul are Puterea lui Naturală. Prin cunoaştere (nu amalgam), poate discerne CE este bine pentru el. Prin aceste Porţi deschidem calea percepţiei către care suntem îndrumaţi de către sacerdoţiul sau ritualul căruia ne supunem.
De asta rog elevii din sistemele ReiKi pe care le predau, să lucreze cu Simbolurile, să le perceapă ei înşişi. Doar aşa (că tot au ajuns la cursuri, şi...nu întâmplător), vor învăţa a stăpâni întâi informaţia, înţelegerea apoi Folosirea Puterii din Simbol. Cu cât reuşesc să le explic eu, cu practica proprie fiecare îşi va forma Puterea proprie, naturală. Care este uluitoare.

Haideţi să nu mai fim...new age. Să folosim implementări de genul: iubire necondiţionată când noi condiţionăm totul, inclusiv bolile proprii sau ale celor dragi. Nu ne iubim pe noi, nu ne place de noi, măcar un aspect acolo, dar zicem că iubim lumea şi îi vrem binele. Iubirea necondiţionată deocamdată ...nu este dată pământenilor. Nu în etapa deacum.

Vin spre noi diferitele cunoaşteri din trecut. Cele animiste, şamanice, apoi cele ale antichităţii, apoi cele ale timpurilor de acum. E bine să ştim din ce zonă de Putere vin. Altminteri le încurcăm şi ne încurcăm propriile vieţi, de numai ştim ce e cu noi.

Magia timpurilor vechi, cu ale ei ritualuri, cu Misterele din vechime erau necesare atunci. Acum s-ar putea să...nu ne priască.

Marile reforme religioase s-au bazat pe vechile mistere dar adaptate omului şi evolutiei sale. Acum se încearcă o sinteză bazată pe cunoaşterea atotcuprinzătoare din timpurile pe care le trăim. 
                                                                

                                  ***
Inaintea iniţierilor la care sunt doar părtaşă, schimbările prin care trec au început să fie din ce in ce mai evidente. Mai puternice.
Nici un grup nu seamănă cu altul, au fiecare o omogenitate şi putere proprie. Pe care am învăţat să fiu atentă şi să o percep din timp. Pentru că doar aşa voi reuşi să las informaţia să ajungă la acei oameni, informaţia necesară lor.
Sunt îndrăgostită de noţiunea de KI. E o frecvenţă care îşi schimbă mereu densitatea 
existenţei în mine. Devine energie, apoi vibraţie. E aceeaşi şi totuşi… acele tonalităţi care reverberează în tot universal sunt CREAŢIA în şi din Sine .


De curând am predat Karuna. Orice senzaţie, orice afecţiune dar şi orice
sentiment ,gând au un sediu, o locaţie proprie care 
analizează, decodifică informaţiile. Dar...avem multe ,,locaţii” tabula rasa în aria creierului. 
Creierul pe care îl purtăm cu mândrie în partea cea mai superioară, de aici şi idea unora că e suficient atât ca să fim superiori celorlalţi.
Prea puţin uzitat în medicina clasică, dar termenul de creier  reptilian este o denumire din ce in ce mai prezentă.
 Descoperirile ştiinţifice arată că s-a dezvoltat acum 300 milioane de ani.
Responsabil de sistemul binar al existenţei, cel care a inaugurat fenomenul fricii cu toate ale ei derivate ulterioare. < iar până acum…a fost timp berechet de a căpăta şi multe nuanţe. 
Responsabil cu reproducerea, strict necesară perpetuarii, fără alte cele. Gânduri nu aveau. Acelea…mult,mult mai tîrziu, după creierul limbic, acum 100 milioane ani. Domnia lui a însemnat emoţiile. Că e prea bine sau prea mult, că io am şi…mai vreau şi atunci te şi iinvidiez, că de ce vecinul are nevastă frumoasă , oare cum pot săo iau. Zorile omenirii păreau prea colorate sau prea 
zburlite aşa că s-a dezvoltat ceva nou:cortexul. Dacă creierul reptilian visa şi visa,într.una ( aşa au apărut artele ) , datorită creierului limbic aveam emoţii în faţa frumuseţii.
Emoţii …nonverbale.pentru că limbajul s-a dezvoltat odat
ă cu cortexul. Iar cuvintele ne-au înfrumuseţat viaţa. Am devenit…comunicativi şi au
apărut şi diplome pentru asta. La unii le plac anumite cuvinte, la alţii altele.
Unde mai pui că s-a separat in două creierul: stânga care alegea cuvinte
potrivite iar dreapta care le dădea tonul, intonaţia.
Mai mult am glumit prezentând în mare dezvolatarea creierului dar… realitatea este aceasta. Fiecare poate studia pe cont propriu . Mai sunt suficiente amănunte , chiar picante , pentru a vă pune pe gânduri. Măcar acum.
Ni se inoculează tot mai asiduu, insistent, diverse frici: de extratereştri, 
de boli care apar şi dispar. Diverse stări: de nesiguranţă, neîmplinire, angoase.Aşa încât nu mai vedem cât de minunată e planeta, cât de superbi suntem fiecare în parte şi toţi împreună. Un impuls şi ne războim între noi, chiar şi fără intervenţia extratereştrilor.

Dacă aşa îi privim, atunci ...sigur ei nu există. Existenţa lor numai pe acest palier de bau/bau, e o cacialma. Ajungem să ne pregătim de război . Cu cine?! Că tot nu-i vedem pe ei, se întorc armele şi ne războim între noi. 
Imaginaţia ne este bine pregătită prin tot felul de ,,mijloace”.
Dar existenţa noastră este aici, pe planetă, nu prin cine ştie care rută 
stelară, de reuşim să ne rătăcim....singuri.
Frumuseţea vieţii este aici, cu bunele şi mai puţin bunele traiului. Dar să îl
transform aproape cu bună ştiinţă , în coşmar, încerc să mă dezmeticesc
şi să nu vreau, să nu accept asta.
Cu suficientul umor pe care îl am, mă gândeam la un titlu : caut KI !
Doar este Rei-Ki. Energie şi Ki. Deci ... ideograme, a căror alăturare
înseamnă tomuri scrise şi...tot nu am şti.

 Energia ajungem să o simţim, e palpabilă pe când Ki-ul....nu! E trecerea vântului prin tot şi toate, e adierea cea mai blândă, dar nu e vântul. Pune în mişcare vântul, şopteşte prin vânt (devenind cu.vânt rostit sau doar trăit). Pentru noi, europenii Ki
este esenţa divină atotcuprinzătoare, dumnezeirea. Ki-ul poate fi mângâierea pe care nu o uiţi toată viaţa sau lovitura care pune duşmanul jos, fără a-i provoca durere. E doar forţă manifestată. Adunată în pumn sau în vârful unui deget. O minge de foc sau o răsfrângere până la km a fiinţei. Este dincolo de energie. Energia fiind o manifestare, s-a ajuns să fie măsurată, distilată... Ki-ul însă nu.
ReiKi devine treptat stare a firii atunci când laşi manifestarea să treacă prin
tine, să te predai şi să admiri imensa frumuseţe, fără a cere Cuvântul care
 s-o denumească, s-o convertească: atunci...numai atunci, există această
Artă profundă. 

                                 * * *
Legea numărul 1 în Magia Simbolurilor Sacre, este ca iniţiatul să fie Stăpânul Simbolului şi nu invers. Dacă un iniţiat ajunge să fie stăpânit de un Simbol Sacru, acesta ajunge demonic, satanismul fiind specializat în preluarea iniţiaţilor şi neiniţiaţilor stăpâniţi de diferite Simboluri Sacre. Relaţia dintre om şi Simbol Sacru este clară: stăpân – stăpânit, totul depinde de cine proprietatea cui este

 ,,Cum isi da seama un initiat ca el este stapanul unui simbol?", voi încerca să detaliez.
,,Am recitit si mi-am dat seama ca ne-ai pomenit si la curs despre acest lucru, dar concret ce inseamna, tot n-am intteles. Noi folosim niste simboluri...de unde stiu ca suntem STAPANII ACELUI SIMBOL...ele pana la urma sunt arhetipuri ramase in subconstientul colectiv, care intr-o forma sau alta vin spre noi...acest lucru nu inseamna ca "poarta" il recunoaste ca stapan? Altfel nu am ajunge la initiere...”, 
 Mereu, mereu vom avea întrebări, nelămuriri. E bine. Vom învăţa la un moment dat să ne răspundem singuri. Dar... aceasta se învaţă! Este o deprindere personală care se învaţă în timp.
Când un simbol ţi se dă, deschizi o poartă cu el. Este o cheie spre multe acţiuni dar şi înţelesuri, la care tu vei ajunge. Ce vei face cu acestea ... este responsabilitatea ta.
Simbolul distanţei din ReiKi. Ieri la cursurile pentru măestrie am vorbit din nou despre el. Reiau câteva aspecte acum.
,,Divinitatea din mine salută divinitatea din tine” sau Namaste! -un salut frumos, plin de respect şi pe care îl dorim împlinit sub auspiciile în numele cărora ne recunoaştem a fi noi înşine. Este minunat! Repet , cu toată consideraţia pentru imensa cultură spirituală a japonezilor: salutul în limba strămoşilor noştri, de ce nu îl spunem?! Cu aceste cuvinte care ne lumineză sufletul. Nu face el parte din noi?! Şi din bagajul nostru genetic, dacă tot am venit acum, aici, în această grădină a Impărătesei cerurilor?! Ne este jenă să spunem cu cuvintele prin care rostim şi dorurile şi iubirile noastre?! Se spune că hrana cea mai puternică, cea mai bună, energizantă este cea din locul în care te.ai născut. Dar... cuvintele nu sunt tot o hrană?! Până a ajunge la noi,,, produsele trebuiesc ,,tratate” pentru a rezista la transport, pentru a nu se deterioara. ,,Tratarea” înţelesurilor cunoaşterii celor din alte neamuri, sau sisteme/şcoli ezoterice, există dintotdeauna. Şi este un lucru ...firesc. Şi Iisus spune: ,, nu aruncaţi mărgăritare la porci”. De ce?! În primul rând că nu aşa îi vom hrăni. Dimpotrivă: îi putem întărîta, determina să facă stricăciuni în căutarea hranei (tot noi vom fi nemulţumiţi), şi desigur că nu îi vom hrăni aşa. La un alt nivel, un alt aspect ar fi ...că pierdem în zadar o hrană preţioasă. Pierdem noi, în primul rând. Dăruind din timpul nostru, arătând aşa că nu avem....discernămâmtul necesar. De ce o facem totuşi?! Fiecare să se ,,monitorireze” ca să vadă singurel.
Musai să vorbim cu cineva! Mulţi simt această nevoie a firii, de a comunica. Că prin admiraţia (eventual) stârnită, calea spre orgoliu e larg deschisă, că ...s-ar putea ca să îndepărtăm persoana tocmai de la ceea ce ar fi vrut să facă- e la fel de adevărat. Se întâmplă şi una şi alta. Şi încă multe altele.
Informaţiile de la cursuri...sunt atîtea cîte sunt. Rezonăm cu un anumit maestru, cu structura lui de cunoaştere. Am mai scris....
Un aspect însă vreau să reiau.
,, asigurarea unei protecţii maxime a emiţătorului telepatic. Creindu-se această ,,punte”, avem acces la totalitatea celuilalt. La a citi din ,,Cartea vieţii” lui Şi cu bunele şi cu cele mai puţin bune. Vin peste noi?! Vin. Dar.. şi cunoaştem” . De aici acea ,,legătură” care se creiază între terapeut şi persoana respectivă. El devine o carte, pe care cei mai mulţi, intuitiv o citim. Deocamdată adaog: cel cu energie mai mare va vea acces la tot ceea ce este energetic până la el. Mai sus...dacă este pregătit, dacă i se dă îngăduinţă.
Despre această ,,telepatie” am vorbit ieri. Şi vreau să reiau, pentru că sunt multe aspecte, pe care încerc să le fac mai explicite pentru cei mai mulţi. Atât cât imi este dat.
Se pot trimite multe pe acest pod între două persoane?! Cu siguranţă: DA! Cu voie sau fără. Conştient sau nu, cu voinţă proprie de către unii, dar care ştiu ce fac, şi asta este responsabilitatea lui personală.
Intenţia a creat şi crează în continuare lumile. Întenţia este o unică dorinţă afirmată sonor, clar şi răspicat. În afară de ea nu trebuie să mai existe nimic altceva. Tu şi intenţia trebuie să vă identificaţi. Iar asta înseamnă ani de practică. Pentru că: intentia nu este acelaşi lucru cu voinţa. Intenţia este ...totalitatea tuturor voinţelor, dacă se poate spune aşa. Este o stare pură. Deocamdată....dincolo de firea marii majorităţi. Care o confundă cu voinţa de face, realiza un demers, fie el şi spiritual. Iar pentru a susţine această intenţie, energia ta trebuie să depăşească mult, mult, limita actuală în care suntem marea majoritate.
Din aproape în aproape, informaţiile haotice, disparate, fără practică, ne va dăuna tuturor. Şi în loc să devenim ceea ce dorim, ne trezim , după o perioadă, bulversaţi. Judecăm că nu am primit informaţii, că ni s-au ascuns....etc. Nu sunt mai bună ca alţi maeştri. Însă realizez că informaţiile de la cursuri, trebuie mereu susţinute, completate. În cele câteva ore, nu le poţi cuprinde pe toate. Se creează şi o energie a grupului, în care ai senzaţia că ştii tot, apoi.... iei de bune explicaţiile din cursul tipărit, din alte cărţi şi ...gata. Informaţia e VIE. Ea conţine în ea o sursă uriaşă de energie care trebuie decodificată pentru că are mai multe aspecte. 
Totalitatea unei informaţii depinde de primitor. Deci ea însumează aspectele pe care el le percepe, dar conform cu etapa în care se află. Şi ce va face cu acea informaţie...
Cel mai puternic va avea acces la informaţiile celui cu energie mai mică. Cât, cum va decodifica... e un funcţie de cunoaşterea lui.
Cel mai puternic poate transmite (voit sau nu) informaţii în subconştientul şi inconştientul celuilalt. Deasta terapeutul este ca un duhovnic şi nu are voie să divulge din cele aflate direct sau indirect.
Se spune că orice transmisie se sigilează! Corect! Pentru a nu mai avea tu, acees la energia celuilalt. Pentru a-l elibera. Iar el rămâne în vindecarea de care se va face vrednic.
Doar am nuanţat acum câteva aspecte din lucrul cu simbolurile. Folosindu-le în traducerea, în limbajul pe care îl vorbesc, prin cuvintele pe care le cunosc. Ceea ce fiecare poate (şi e necesar) a face atunci când ajunge la o informaţie.
Marea majoritate a întâlnirilor sunt necesare. Adică... karmice. Marile sau mai micile noastre lecţii neînvăţate până acum sau pe care le putem învăţa mai bine. Am rămas,,datori” faţă de o persoană. Sau ea are un dar special pentru noi. Uneori e şi aşa. Că s-ar putea ca darul să treacă pe lângă noi... asta e altă discuţie. Nu judecăm doar dintr-un singur unghi de vedere, pentru că au spus alţii. A ,,vedea" două-trei aspecte/posibilităţi ale înformaţiilor, este mai mult decât util. Pentru că, sunt foarte multe aspecte la care trebuie cu simplitate să ne gândim....singurei Un efort care ne poate fi salvator.

HSZSN este şi o punte de legătură cu divinitatea. Dar şi cu alte lumi de unde vin multe informaţii şi energii (tot karmice).
Dacă trimitem cererea spre lumile divine (podul ), nu cred că mai trebuie să sigilez. Aştept răspuns. Forma în care va veni răspunsul uneori e neaşteptată. Ştiu mulţi cum este. Dar sigur e ceea ce avem nevoie şi cred că este bine să ascultăm indrumările.

A cunoaşte puterea unui simbol este de a- l folosi responsabil. De a învăţa. Mulţi, de frică, nu mai folosesc simbolurile. Daaar... au gânduri!!! Şi astea vor primi răspuns tot sub formă ....simbolică!
 Informaţiile ajung la noi ...condensate. Acesta ar fi un aspect. Aşa că este de preferat ca dacă tot ajungem să lucrăm cu simboluri, care au aspecte clare, sunt ,,specializate” pentru ceva, măcar să ne învăţăm această lecţie. Aşa ne va fi mai uşor în percepţiile de zi cu zi, ale lumii în care suntem. Pentru că totul în jur are a ne comunica câte ceva....simbolic! Făcând podul de curcubeu cu o plantă, cu o planetă, cu un mare învăţător...

Dar...atenţie când facem acest lucru cu o persoană. Repet: Sigilăm. Acum da! Sigilăm. Ridicăm capătul podului de la noi. Ne eliberă şi noi şi persoana. Ki-ul prin care s-a făcut transmisia va şti ce să facă în continuare. Noi, am fost şi e bine să rămânem , doar un releu. Benefic şi pentru noi, pentru că trece prin noi. Şi aşa, zi de zi, şi legătura noastră energetică, cu toate implicaţiile, cu divinitatea devine mai profundă. A ne fi teamă să folosim ,,uneltele” spirituale la care avem acces, tocmai pentru că cerurăm cunoaştere, înseamnă că nu ne asumăm răspunsul şi ajutorul dat. Simbolurile au multe, foarte multe să ne spună, prin energia condensată în ele. O vor face treptat, în funcţie de fiecare. Sunt un imens ajutor la început şi ...necesar. Pentru că ne determină să muncim, să practicăm şi să fim atenţi la răspunsuri.

Sunt unele care au fost create ca metafore, folosite în diferite şcoli de iniţiere. Vrei să le cunoşti?! Întri în şcoala respectivă. Fără a avea alte pretenţii. Dacă nu, foloseşte măcar ceea ce ai. Ştiu, tocmai aceste ,,metafore” pot deruta. Pentru că este tendinţa de a face comparaţii, dar folosindu-ne de informaţia brută, de supafaţă, informativă doar, neavând codul , cheia de citire...sigur vom ,,interpreta” greşit.
Bine este să facem Consacrarea înainte de orice acţiune. Sacralitatea este atitudinea pe care învăţăm să o deprindem, să o avem, pentru a deveni parte a firii noastre. 

N.B. Felicitări cui mi-a adresat întrebarea. Făcând legătura cu Sacralitatea atitudinii, un pas necesar al conştientizărilor necesare. M-a bucurat mult... şi mulţumesc. Este una din cele mai mari răsplăţi pe care le are cel care predă.


Asemeni tuturor celor care au primit inițiere în ReiKi, am trăit o transformare profundă în viața mea.
Pe parcurs mulți au renunțat. Unul din motive: lipsa de informații. Apoi graba și dezamăgirea de a avea ceva care să îi salveze în câteva zile din încercările vieții. Am citit că la plecarea în neființă a maestrului Chujiro Hayashi, au fost găsite mii de insemnări zilnice privitoare la practica de vindecare din clinicile lui făcute timp de 20 de ani. Noi facem un curs de câteva ore și ....devenim maeștri. Practicanți atotștiutori. Lipsa de informații a trasformat pe unii în diletanți, dorindu-și puteri paranormale sau deținători ai cunoașterii. Visători care se deziluzionează singuri. E un adevăr și prefer să îl spun decât să mă fac că nu il observ. Este o axiomă: cu cât știi mai mult cu atât realizezi că ai și mai mult de învățat. La capitotlul învățătură stăm cel mai rău. Și nu lipsa de informații este de vină.

E un adevăr incontestabil> prin inițiere se transmit INFORMAȚII. De asta se crează un spațiu sacru. De asta maestrul modern se pregătește el însuși. Am scris modern pentru că s-a învățat doar o minimă parte din ceea ce presupunea această pregătire.

La fel ca mulți, am vrut însă ceva mai mult.
Acum am să vorbesc despre STUPA că tot s-au stârnit controverse. De 1o ani am primit odată cu cursul de Shamballa acest ,,desen”. Fără explicații. Doar desenul. Mi-au trebuit ani de practică dar și de căutări ca să-l înțeleg. Informațiile sunt destul de vagi. Ideogramele însă m-au dus spre imensa cultură esoterică budistă și chineză. Știu că nici despre ideograme nu se știe mare lucru. Le fluturăm și ...gata!

Stupa a rămas, ca și construcție, ca semn a unei spiritualități care dăinuie. Am scris despre asta. Noi avem ca și clădiri sacre, bisericile. Însă câți fac un efort să știe ce presupune ridicarea unei biserici?! Locul, măsurătorile, arhitectura. Nimic nu este întâmplător. De ce o biserică are doar o turlă iar altele două, trei sau cinci?! Ce reprezintă forma ei?! Oare informațiile care/cîte sunt sunt, ne arată în totalitate importanța acestor edificii?!

La fel și Stupa. Ea are încriptate, asemeni unei imense cărți, INFORMAȚII despre noi înșine. Se tot spune că totul ne-a fost lăsat la vedere. Așa este. Însă trebuie ca energia noastră să fie asemănătoare cu a celor care au ,,scris” altminteri nu vom înțelege ce au ,,editat”. Simplu! Și aici vreu să adaog ceva foarte important pentru mine: spunem că ai noștri străbuni nu ne-au lăsat prea multe. Eroare. Incepem să ,,vedem” cîte ceva, cu cât energia noastră devine mai frumoasă, mai puternică. Pentru că altfel nu avem cum îi percepe, cum îi vedea, auzi și înțelege.
Ca să înțelegi matematică superioară sau fizică cuantică, îți trebuie ani de învățături. Suntem la grădiniță și avem pretenția de a înțelege cunoașterea lor. Minunați suntem. Adică...un pic orgolioși, orbiți de faptul că știm să citim. Cât timp alocăm studiului și apoi practicii?! Pentru că dacă tu nu practici ceea ce doar citești apare diletantismul.

Primim cîteva foi la un curs, primim INIȚIEREA și suntem mulțumiți. Am să spun un lucru care va deranja pe mulți. Dar prefer să o fac: mulți din cei care ,,practică” au ajuns într-un impas. Vorbesc despre Lumină, Iluminare, Iubire necondiționață, ceruri și îngeri... doar pentru a depăși propria lor neputință interioară. Pentru câteva clipe de bravadă. Unde este sinceritatea interioară?! De ce apelăm toți îngerii și arhanghelii și nu direct pe Dumnezeu și Maica?! Unii au așa, un fel de ,,sfială”. Care spune multe. Nu se cred demni de a se adresa direct Tătălui ceresc, Sfintei Maici, lui Iisus sau ... teama, frica că ,,nedemn” le va arăta lor înșile cum sunt?! Atâta încredere și credință au în EL încât Îl ocolesc ?! oare nu știe EL cel mai bine ce ne trebuie, pe cine să ne trimită pentru a ne ajuta, îndruma?! E ca și cum am spune: ,,Lasă, îl vreau pe cutare sau pe cutare. Știu eu mai bine ”. Sigur că nu spunem direct dar prin atitudine asata facem Avem multe ingropate adânc în noi iar neîncrederea și teama de Dumnezeu este de mult vremi prezentă.  Asta e credința noastră în Dumnezeu. Nu spunem direct ci doar ÎL ocolim. Câți știu că toate rugile noastre sunt primite de Maica – Impărăteasa cerurilor și EA le dă mai departe?! EA se roagă de Fiul Ei să ne fie de ajutor?! Biserica așa spune. Noi ... evităm. A te adresa direct unui sfânt sau unui arhanghel nu este ceva rău în sine. Nu vreau să las pe cineva să interpreteze greșit. Însă de asta sunt rugăciunile începătoare către Dumnezeu, Iisus și Maica. Mai întîi către Ei. Dar trebuie să conștientizăm acest lucru care a devenit o formalitate. Doar o formalitate: așa e bine, așa trebuie făcut.

Adresarea Ierarhiilor cerești se face în numele Sfintei Treimi. Fiecare avem o legătură personală măcar cu una din cele trei Puteri. Știau sfinții părinți de ce se puneau sub protecția Maicii Domnului înainte de toate. Chiar unii din ei au fost înșelați. Dar-mi-te noi care nu avem sporul rugii și nici îndrumători pe măsură?!

Cred în experiența personală susținută de practică pentru a fi înțeleasă corect orice informație. Ignoranța și autosuficiența se plătesc scump. Și nu poate fi invocată lipsa informațiilor fie ele spirituale sau/și științifice. La fel ca Jung și sir Roger Penrose studiază filozofia și medicina tradițională chineză. Și   la noi era nevoie de implementarea și formarea unui câmp morfic prin care să avem acces la ceea ce mulți spun ,,trezire spirituală”.


Precum se observă în desen, simbolurile corespund unor anumite zone ale trupului. Au legătură cu chakrele, dar și cu glandele și organele din zonele respective.
Ordinea în care se predau simbolurile la curs nu este ,,întâmplătoare”. Iar când ajungi să înțelegi acest lucru te inclini cu respect în fața uriașei cunoașteri care ni s-a transmis. Ca să avem suficientă energie (și  un gând este susținut tot de energie, numai că intr-o altă formă) este nevoie să cunoaștem cine și cum este deținătoarea /producătoarea acestei energii în noi.  Prin gândire/simțire noi doar o transformăm și o folosim direcționând-o cu știință sau fără știință. Ne gândim la Dumnezeu – legătura este cu EL. Primim așa o mare de energie care ne hrănește fiecare celulă din fiecare organ. Și, începem să o consumăm ....aleator. Organele sunt pereche și sunt alimentate de glande specifice în plan fizic, de chakre în plan subtil. Iar simbolurile tocmai spre această înțelegere ne ajută.
Cred în experiența personală susținută de practică pentru a fi înțeleasă corect.

ReiKi- simboluri-Stupa

Există în unele cursuri de grad II o figură enigmatică pentru mulți, care se numește STUPA. Stupa este un monument budist, în general având o formă piramidală sau în formă de cupolă  creat pentru adăpostirea relicvelor sacre ale lui Buddha (563-478 î.Hr.), sau construită pe locurile consacrate ca scenele actelor sale.,, Dacă este construită și împuternicită în mod corespunzător, o stupa este  un generator spiritual” un agent puternic de purificare și transformare spirituală. Forma exterioară a unei stupa reprezintă un Buddha meditând, așezat și încoronat. Când este văzută de sus, o stupa este o mandala perfectă, o distilare pură a universului.

Configurația întregului univers așa cum este concepută  în cosmologia tradițional budistă este un gigantic stupa - ea este structura corpului subtil al unei persoane. Astfel, nivelul interior de experiență se referă direct la cosmosul fizic, și o stupa este un portal spre  locul care nu are nici început și nici sfârșit.

                Simbolurile folosite în sistemul ReiKi sunt  ideograme.
Ideogramele (din grecește ιδεα idea "idee" + γραφω grapho "a scrie") sînt definite ca fiind simboluri grafice care reprezintă cuvinte sau morfeme. În timp ce limbile alfabetice preferă reprezentarea grafică a fonemelor printr-o colecție de simboluri mai mult sau mai puțin fonetice, limbile ideografice au ales ca reprezentare a cuvintelor aceste ideograme, care au capacitatea de a transmite în primul rînd idei, sensuri. Această calitate permite acelorași ideograme să fie folosite în limbi diferite, cu pronunții diferite.

Ideogramele de origine chineză sânt astăzi folosite în: limba chineză, unde au rămas unicul mod de scriere, limba japoneză, unde sânt însoțite și de caractere fonetice (hiragana și katakana), și limba coreeană din Coreea de Sud.

Ideogramele japoneze, numite în limba japoneză kanji sânt în cea mai mare parte caractere chinezești, care în procesul de preluare au suferit uneori schimbări ale formei și devieri semantice. Pe principiul caracterelor chinezești, japoneza și coreeana au creat la rîndul lor ideograme proprii, care la anumite momente din istorie au devenit necesare și care nu aveau un corespondent în limba chineză. Aceste "invenții" locale se numesc în japoneză 国字 kokuji (textual, caractere naționale), iar în coreană 國字 (국자gugja.

Liniile din care se compun ideogramele trebuie trasate într-o anumită ordine. Această ordine, învățată printr-o practică îndelungată, determină aspectul corect al ideogramei, în special la scrierea rapidă, cînd înlănțuirea mișcărilor mâinii este importantă.

Așa cum Dumnezeu are un alt Sfânt Nume aproape în fiecare religie, dar El fiind Unic,în Tradiții se vorbește despre esența cuvântului. În cadrul ştiinţelor oculte, pentru a evita diferenţele de limbaj şi interpretare, s-au creat încă din vremuri străvechi anumite simboluri care ocultau marile adevăruri. Aceste simboluri sunt foarte populare în kabala, ocultism, alchimie, astrologie etc. 

În metafizica antică, elementele grafice fundamentale (linia, cercul, punctul etc.) aveau semnificaţii spirituale profunde (de exemplu liniile drepte reprezintă aspectele raţionale, logice, în timp ce liniile curbe reprezintă aspectele sentimentale, emoţionale). Combinaţiile dintre aceste elemente grafice au ca rezultantă apariţia simbolurilor ce reprezintă diferite chei de acces către aspectele arhetipale ale universului. 

Fiecare simbol cuprinde o mare gamă de informaţii şi, din această cauză, poate fi interpretat în mai multe moduri, dar adevărata valoare spirituală a simbolurilor este revelată doar celor care au atins un anumit nivel de conştiinţă care le permite să pătrundă şi să dezlege valoarea esenţială a acestor simboluri.

Termenul de simbol vine din limba greacă (symbolon) şi se traduce prin „semn de recunoaştere” iniţiatic, secret. Simbolurile sunt cuvinte cheie asemănătoare mantrelor, care sunt folosite pentru a desemna anumite forme de energie. Și în astrologie, simbolurile sunt denumite ideograme şi rolul lor este acela de a ne pune în rezonanţă cu energiile planetare şi zodiacale.

Noi folosim ideogramele ca ,,simboluri” desenându-le aleator, profan. Sunt multe aspecte prin care putem învăța  acest sistem și care devin adevăruri în funcție de percepția noastră.
Simbolurile folosite în sistemul ReiKi sunt  ideograme japoneze dar și simboluri universale prezente în alte sisteme esoterice. Ideogramele au suferit ,,adaptări” moderne, impactul lor datorându-se imensei încrederi pe care a insuflat-o sistemul. Pentru mine a fost fascinant să urmăresc evoluția, amploarea dar și . Ideogramele japoneze au devenit simboluri ! Desenate, aruncate în spații după îndemânarea fiecăruia.

Avem de ales între profan și sacralitate. La fel vor fi și rezultatele la care vom ajunge. Simbolul Sacru este Semnul, obiectul, imaginea care prezintă sau evocă o idee, o noțiune, un sentiment cu caracter religios, mistic. Acest caracter ,,mistic” înseamnă esența la care se poate ajunge datorate unui anumit tip de înțelegere, de atitudine prin respect și smerenie. 
Doar punctez o idee care pentru mine a însemnat foarte mult și pe care o voi dezvolta în curs. Așa cum nu putem construi o clădire fără un plan clar ținând cont de utilitatea pe care o va avea, cu atât mai mult a ridica edificiul care reprezintă trupul uman cuprinzând în el încriptată o imensă Putere și Înțelepciune nu ne va fi dat să îl desăvârșim.

După cum se observă, STUPA este reprezentată prin geometria sacră, prin cele cinci elemente,  dar și prin cinci simboluri care corespund anumitor părți din corp. Așa cum la construirea unui edificiu Stupa, se respectă legi clare și trasarea simbolurilor relevă existența unor energii care acționeză cu precizie, necesară în zonele respective. Așa ajungem să citim ceea ce ne-a fost trasmis de atâta timp și energiile corespunzătoare încriptate în noi.

În această ,,cheie” voi preda simbolurile din ReiKI. Și fiindcă percepem acest sistem întâi ca vindecare (fizică, emoțională apoi în înțelesul lui spiritual), la fel se poate aborda și acțiunea energetică a simbolurilor.

Emoțiile noastre sunt asociate anumitor organe din corpul fizic. Noi folosim de exemplu,  energia ficatului dar și a organului asociat, vezica biliară, ca să fim mânioși, depresivi, atunci cînd avem resentimente sau frustrare, când suntem indeciși sau panicați, când urâm etc. Este un adevărat circuit pe care îl creem prin stările noastre. Se spune însă că ,,afectăm” energia dintr-un anumit loc, că se produce o blocare energetică etc. Asta se întâmplă atunci când un gând devine sentiment. 
Sentimentele ne înfluiențează starea generală a corpului fizic care emite anumite frecvențe de energie modulate și de creierul nostru. Medicina energetică chineză ne este de un real ajutor în a înțelege acest process copleșitor care are loc și care ni se datorează în totalitate. Și de care cu siguranță aveau cunoștiință și practicanții din școlile esoterice japoneze.
Dar despre faptul că noi folosim energia anumitor organe atunci când o stare devine sentiment, nu se vorbește. Decât aspectul că îmbolnăvim. Ești mânios?! Conștientizarea că folosești energia ficatului poate să te determine să renunți la atitudinea ta. Sau să știi unde trebuie să îți direcționezi ,,surâsul interior” – atenția plină de iubire și iertare. Inteligența memoriei celulare a fost demonstată iar remediul este în puterea noastră de a-l aplica. 
Știind că o anumită emoție folosește energia dintr-un organ care se află într-o  zonă din Stupa și că există un Simbol care poate direcționa o energie clară acolo , cred că este de un real ajutor. Să nu se înțeleagă că nu sunt și alți factori care contribuie la starea noastră.Prin Inițiere avem acces la energia informațională conținută în ideogramele din ReiKi. Până la un anumit grad permis de Puteri și Forțe care există în oricare sistem esoteric.  Care se trasmite de la profesor la elev. Dar ea trebuie decriptată. Iar acest lucru se face treptat pentru ca efectul să fie statornic. Se face prin studiu individual și mai ales prin practică. 
Cu cât vom avea conștiința clară a unui simbol, cu cât vom percepe mai multă energie subtilă care este cuprinsă în el, cu atât forța de manifestare va fi mai mare. Nu am avut de la început aceste informații. Nu le-am fi înțeles. Acum însă deja masa critică se apropie de împlinire.

Mă bucur și sunt fericită că pot contribui la descifrările conținute în acest uluitor sistem de autocunoaștere și autovindecare. Admir imensa înțelepciune care se relevă treptat cuprinzând lumea spirituală dar și pe cea științifică. Pentru că din ce în ce mai mult cele două se completează. Există o filosofie apărută în diferite ramuri științifice datorată respectului și recunoașterii din ce în ce mai mare a rolului Conștiinței în vindecarea pe care ne-o dorim atât de mult. A noastră dar și a vieții.  

,,Doamne, pune Puterea Ta aici”

Desenat în exterior este o protecție totală. Linia centrală trece prin canalul nostru central, de deasupra capului de  unde luăm energie (bara orizontală), și coboară – coloană de lumină, până sub picioare. De aici începem să vizualizăm spiralele în jurul nostru. La un metru, doi ....la ce distanță se duc singure. Aveți încredere! Încet (dacă aveți răbdare câteva zeci de secunde)  ele vor urca până deasupra nostră, noi rămânând în acest cocon de lumină. Și rostim: ,,Doamne, mulțumesc!” cu sinceritatea inimii.

Dar .... ATENȚIE!!! CE- este- în- interior?!  Avem protecție totală, însă .... CE rămâne să adăpostim noi?! Pe noi cu toate cele ale noastre. Asta sigur. Blocăm primirea energiilor (negative?) exterioare dar cu cele interioare ce facem?! Cu ele sigur vom avea de a face. Și pariez că mulți vor spune  că ... sunt ATACURI ! memoria umană în acest caz e pe termen scurt. Iar exteriorul noi înșine îl formăm, atrăgând în conformitate cu gândurile,oricât ar fi de bine setate, oricât le-am ,,uitat” –depozitat în subconștient. Cine caută mereu protecție va rămâne într-o ,,gogoașă” energetică împreună cu toate ale lui. Nu spun că dacă ne ducem undeva unde știm ce ne-ar putea aștepta, să nu ne facem protecție. Dimpotrivă. Unii se mai joacă de-a vitejii făr* de pereche și fac nefăcutele!. Treaba lor și nu trebuie să fie lăsați să devină sâcâietori, atâta tot. E timpul lor petrecut cu asemenea îndeletniciri, nu al meu.
Apropos! Așa se poate curăța și energiza orice.

Primul simbol este TOTAL pentru mine. Cel puțin acum, în această etapă.
Tot zic: ,,Da* cu tine ce ai?! ” .
Începem tot de deasupra capului trăgând linia prin canalul central. Fir de energie uriaș, pe care îl vom percepe ...în timp. Desenăm până la Steaua de sub picioare (5-10 cm în pământ) . Apoi începem să desenăm spiralele. Le lăsăm pe ele să urce. Uneori sunt în exteriorul corpului, în câmpul vital ( iese câțiva cm in jurul corpului fizic), alteori sunt în interiorul lui. Se pot opri oriunde. Vor urca mai încet, mai repede - Trebuie să fim doar ....spectatori. E unul din cele mai superbe spectacole , cel al Vieții. De urcat vor urca, eliberându-ne treptat de multe. Și fără întrebări, sau spaime de prisos. ,,Ce o fi acolo?” atunci blocăm energia acolo, până găsim răspunsul. Nu cred că tocmai asta ne dorim.
Nu căutați, nu ,,încercați” să simțiți NIMIC. Ulteror veți constata că multe dizarmonii, dureri au plecat și... nu știți când. Încă odată: CURIOZITATEA blochează, pentru că noi în acea clipă concentrăm prin gând energia acolo.

O altă modalitate de a avea grijă de noi, este de a trage firul de energie pe canalul central până în Muladhara ( repet că este diferită ca așezare la bărbați și femei). La fel  începem cu crearea spiralelor în interiorul corpului. Nu le ducem până sus că așa vrem, că așa am văzut ...etc. Lăsăm Ki-ul liber. Doar am zis: ,,Doamne pune Puterea Ta aici?!” Atunci?! ori EL ori ...noi! zic să ne dăm deoparte – cel puțin în acest caz. Fiecare va face însă după cum ...îi e dat!
La fel ca la picioare, energia va urca în ritmul ei ducând multe. Rezervoarele de energie, chakrele,  treptat/treptat se vor curăța. Va începe funcționarea lor, rotirea lor alimentate de Ki. Nu știu în ce parte se vor roti. Poate trebuie să elimine, sau să acumuleze energie. Aveți încredere. Suntem atât de perfect alcătuiți încât nu e cazul să ne dăm cu părerea. Să ședem cuminți și să observăm cu bucurie și recunoștiință  totul... asta e altceva.
Alte nelămuri le aștept cu drag la întânirea din fiecare vineri, ora 18. Practicați și spuneți părerea. Va fi un dar.


Armonie tuturor!Simbolurile

De ce cer multă atenție în facerea lor tridimensională?! Pentru a ajunge la un prag de percepție clar. Atunci când Simbolul Puterii este ,,realizat” deasupra palmei, de prima dată se simte energia –KI-ul cum reverberează în tot corpul, până în tălpile picioarelor. Așa vom atinge starea de cunoaștere a noastră în primul rând. După un timp vom simți dizarmoniile din jur- fără a ,,rezona” cu ele, cum e teama cea mare. Dar dacă tu nu știi cum e starea ta de sănătate fizică,mentală și sufletească lasă vindecarea altora pe mai târziu.
Despre simbolurile din ReiKi s-a scris mult. Se va mai scrie. Am scris și eu în cartea publicată, am continuat cu fiecare nouă experiență să scriu pe bloguri. Cu cât impărtășești un lucru el devine mai trainic apoi treci la un alt nivel de conștientizare. Simbolul puterii încă mai are taine. Informațiile primite acum 10-20 de ani au fost completate de noi înțelesuri, de cumul de informații validate și de cei din lumea științifică.
,,Doamne , pune Tu Puterea Ta aici” iar acele spirale asupra cărora se concentrează întreaga conștiință când le creem, devin frecvențe de energie în noi. Fiecare simte aceasta. Dar a determina formarea unui prototip, cu răbdare, este un lucru minunat. El este înregistrat în memoria noastră și ori de câte ori vom dori, ni-l vom aminti.
Am mai scris despre ,, fluturarea” mâinii și gata! simbolurile funcționează! Cât timp?! știu  cei mai mulți răspunsul.
Odată însă ce acele frecvențe sunt înregistrate clar în memoria celulelor, pentru că trupului nostru îi dăm șansa să le absoarbă, să le simtă, le va recunoaște și doar când vom desena mental. Le vom ,,descoperi” în jurul nostru desenate pe/în tot ce este, numai noi nu am ,,observat”. Sunt clipe unice.  Sau vom face uz de ceea ce iar se poartă ca paradigmă salvatoare: ,,intenție”?! Trăinicia începutului este baza, altminteri vom căuta alte jocuri care să ne scoată din starea de blazare, instalată după un timp.
Este un pas mare pentru a percepe Ki-ul în noi. Construind cu răbdare, cu încântare, chiar cu curiozitate un simbol tridimensional. Răsplata este pemăsura efortului ! care de fapt e ca la grădiniță când învață copii prima dată să ....coloreze. Ați văzut cum sunt mișcările lor?! Cât de des depășesc contururile și spațiile nu sunt perfect colorate ci doar multe,multe linii mai mari ,mai mici. Nu au încă controlul asupra mânuței. Nu au nici concentrarea necesară. Dar dacă peseverează într-o bună zi va fi o culoare uniformă, frumoasă.
Fiecare simbol ne stabilizează o anumită frecvență de vibrație energetică în noi înșine, pe care învățăm să o re.cunoaștem. De asta insist atât de mult în a le ,,clădi” cât mai perfect.
Sunt înțelesurile la care am ajuns practicând. Mulți au abandonat căutând alte căi. Fiind  însă tot în căutarea unei medote de   vindecare, de înțelegere.  Ki este peste tot, energie din undă sau din corpuscul, din aer,apă ,pâmânt sau invizibilul din jur. Din nume:DoKIa sau ...MelKIsedek! E și nu e glumă cu numele. Puterea unui nume este dată de sunetele care îl compun, care au și o anumită valoare numerică, datorită cărora putem să ,,construim”, devenind geometrie sacră.
Cu Ki-ul NU POȚI FACE RĂU- doar ție însuți! Cea mai teribilă armă este IUBIREA! când vom ,,înțelege” ce este aceasta?! Au fost destule războaie în ,,numele” apărării.A ce?!  A iubirii?! Iubirea se dăruire, nu ca atac. Părintele Arsenie Boca cu ce a ,,luptat” și împotriva cui?! Iubirea lui te prăvălea din picioare. De ce au dispărut popoare și neamuri?! Apără-te FIIND iubire. E...dificil, știu. Dar este unica ARMĂ. Și asta se învață prin a ,,dezvăța” orgoliul de a fi putere umană, și încă folosindu-te de cele ce ți-au fost date din învățătura divină.Știu! se luptă și cerurile între ele. Folosind aceeași energie divină dar pe care transformând-o în putere personală o denaturează. Vor învăța să o folosească corect sau vor dispare din universuri. Simplu și eficient. De ce să continuăm și noi ca bezmeticii?! Energia masculină a demonstrat ce poate (și nu e vorba de bărbați ca entități trăitoare pe planetă). Energia feminină revine pe planetă. O vom accepta sau nu. In ultima sută de ani am evoluat cât  mii de ani de la potop încoace. E o șansă pe care e timpul să nu o irosim. Și e doar începutul. Știu. E greu unora să nu ,,arunce” cu pumnul sau cu ,,bile, săbii de lumină‘. E mai greu să FII tu, ca prezență sabia luminii(e o metaforă, că tot se poartă această infierbântare a creierelor și sufletelor). Învățăm tehnici ca să ne ucidem mai artistic sau ca să ne vindecăm de apucături distrugătoare?              Cho Ku ReiManualul de utilizare a simbolului, că tot se plângea un maestru că nu-l are, este forma lui. Îl vom desface, ca să-l putem analiza mai bine.
Avem două linii, una orizontală şi una verticală. Este relevant acest lucru. Când trasăm o linie, undeva delimităm două spaţii, două planuri, le creăm, anunţăm universul că întreprindem ceva.
Deci începem cu linia orizontală, apoi formăm un unghi drept în jos. Intrăm în spaţiul doi. Dacă am început prima linie din partea stângă, vom începe înspre dreapta să trasăm o spirală, apoi încă una mai mică, cuprinsă în prima, şi încă una... În total  trei spirale şi jumătate...
Şi am format simbolul Cho Ku Rei.
Semnificaţiile ideogramei kanji ajunse la noi sunt cele care se predau la cursuri şi se găsesc în cărţile pe care le veţi găsi la bibliografie.
Câteva: Pune puterea aici !
Dumnezeu este aici!
Putere a universului, vino Acum, Aici!

Să desenăm acest simbol, gândind la semnificaţiile liniilor pe care le imprimăm în spaţiu.
Nu desenăm oricum, ci cu ideea clară că liniile sunt Lumină. SUNT, nu gândim CU sau DE lumină, ci SUNT LUMINĂ.

„Există o putere generatoare a formelor, această putere este lumina. Lumina creează formele, urmărind legi matematice eterne. Lumina, care este instrumentul material al gândirii” (Eliphas  Levi – Cheia marilor mistere).

Acesta este „instrumentul” pe care îl folosim, şi tot marele ocultist îl denumeşte: 
„Lumina este instrumentul Verbului, scriitura albă a lui Dumnezeu pe marea carte a nopţii”, adică a nopţii spiritului nostru.

Asupra acestui mod de a accesa Lumina trebuie să medităm şi să devenim conştienţi de marea lucrare la care ni s-a permis accesul.
Să nu fie cu supărare, dar am văzut mulţi cursanţi care scrijelesc ceva în palmă, ceva care numai simbol nu e. Mă gândeam că, dacă ar avea un fier înroşit în loc de deget, atunci nu ar mai proceda aşa – aceasta este greşeala maeştrilor lor. Trebuie să-i îndrumi cu răbdare şi calm. Ideea cu fierul înroşit este bună, pentru că lucrează pe mai multe planuri asupra elevului, îi sensibilizează partea senzorială cu un minim de imaginaţie.

Simbolul se simte, se integrează în structura energetică a elevului care, prin practică, îl va percepe la vibraţii din ce în ce mai subtile. Desenat deasupra palmei, la 1-2 cm, va face ca percepţia simbolului să fie mai bună. Şi asta se învaţă de la prima predare. Este racordare la Spiritul a cărui energie vrem să o manifestăm în dimensiunea noastră, el existând deja în structura fiinţei umane, ocultat de ceva timp.

LUMINA este cea mai puternică protecţie care vine direct din Nemărginirea LUI.
Şi unde este Lumină nu sunt boli, necazuri, dizarmonii, viruşi, necunoaştere, întunericul minţii şi al sufletului. Cuanta de lumină se transformă conform Intenţiei noastre, a „chemării” pe care i-o adresăm. E ca şi cum am deschide o linie directă cu „Satelitul Doamne”, cum spune părintele Rafail Noica. „Pune TU, Doamne, cât şi cum este nevoie aici.” Acesta este un prim aspect vizibil. Nu acţionăm noi, ci, prin Iniţiere, avem acces la acest mare dar. Cu cât îl folosim mai des şi conştientizăm detaşat, cu uimire copilăroasă, ceea ce facem, cu atât va fi mai bine.

Ştiţi cum arată un titirez? Acea jucărie căreia îi dăm un impuls şi care se tot învârte? Aceasta este imaginea simbolului văzut de sus, din înalturi.
Încercaţi să vizualizaţi aşa simbolul. Energia degajată este uriaşă.

Imaginaţi-vă Simbolul tridimensional în faţa voastră. De 15-20 de cm. Imprimaţi-i mişcarea de rotaţie. O să ameţiţi privindu-l. Mie aşa mi s-a întâmplat. La început, imprimaţi-i o mişcare mai lentă. Lăsaţi-vă pătrunşi de vibraţiile lui. Vor fi valuri din ce în ce mai puternice de culoare şi chiar de sunet. Pentru că există şi un sunet propriu acestui simbol. Poate nu o să vedeţi şi nu o să auziţi nimic la început, sau doar vag. Dar, cumva, veţi şti că aşa este, că asistaţi la o manifestare cosmică, celestă, divină.
Culorile şi sunetele fac parte din lumi şi regiuni din care este constituită sfera noastră actuală de dezvoltare.

Ni se mai spune la cursuri că nu forma în care este desenat simbolul contează, ci repetarea de trei ori a numelui lui. Deh! Ştie Sursa ce vrem, şi ne serveşte. De ce să ne chinuim noi?! Da, repetarea numelui de trei ori este necesară, acţionând asupra multiplelor noastre structuri. Dar asta nu înseamnă că forma nu contează. Dimpotrivă.

Că tot se vehiculează ideea cu programele făcute de alţii. Sigur, de data asta, ne facem noi o programare... spre haos. Pentru că asta creăm. HAOS!!! Şi dăm dovadă de o mare ignoranţă şi de lipsă de respect, noi, cei care am fost binecuvântaţi de a primi lumină.

Mult timp mi-a trebuit şi mie să înţeleg acestea. Am trecut (şi trec şi acum) prin încercări teribile. Dar, nu      m-am dezis niciodată de Lumină, de Dumnezeu – Tatăl şi Mamă.
Un prieten nepreţuit mi-a amintit în clipele grele de pilda lui Iov. Am trăit-o cât mi-a fost dat şi mulţumesc că am fost atât de iubită ,încât Ierarhiile au considerat că sunt pregătită să trec probe atât de grele. Pentru cei mulţi, pot fi o mare păcătoasă. Cum să le spun că sunt probe iniţiatice? Pierzi totul aici, pe pământ şi ai totul în ceruri. Sună bine în urechile celor mai mulţi. Dar cum este să vezi durerea şi spaima, chiar şi neputinţa, în ochii celor dragi, când se uită la tine ca la un ciumat?!

Prin toate acestea veţi trece toţi cei care veţi primi iniţieri în Reiki. Dar şi ajutorul dat este pe măsură, ba chiar mult mai mare.
Numai să aveţi sufletul îndreptat spre Dumnezeu. Atât.

Deci avem un CKR spaţial în faţa noastră. După ce ajungem să percepem pachetele de cuante care sunt eliberate, asta după zeci şi sute de imagini create, într-o bună zi, vom avea un prototip. Revenim oricând la el, pentru a-l folosi. Este o posibilitate. Cel mai bine este să îl formăm în momentul în care avem nevoie pentru noi sau pentru pacienţi (vibraţia lui este în funcţie şi de necesităţi, nu depinde de ceea ce vrem), dar se pot întâmpla multe cu noi, hai să spun multe agresiuni, de nici nu mai ştim cum să-l desenăm, darămite să-l proiectăm spaţial.
Nu am să mai repet ceea ce s-a scris în cărţile şi în manualele de Reiki. O listă veţi găsi la sfârşitul cărţii.

Căutaţi acest simbol în jurul vostru. Priviţi galaxia, descoperiţi-l în pietre, în forma cochiliei melcului (este un exemplu perfect). Suprapuneţi-l peste toate din jur şi veţi ajunge să-l găsiţi înscris în marea Carte a naturii.

Formaţi-l pe fiecare chakră, lăsaţi-l pe el să se rotească. Voi fiţi doar spectatori şi bucuraţi-vă. Primiţi şi priviţi cu respect acest spectacol al energiei divine. Mulţumiţi-i. Recunoştinţa e un semn de conştientizare. Veţi fi şi mai iubiţi pentru asta. Dar fiţi consecvenţi. Nu lucraţi cu el lunar, rezultatele vor fi tot aşa. Consecvenţa este o manifestare umană pe care greu o aplicăm. În acest demers este vitală, altfel, tot amânând, din lipsă de timp, spaţiu sau orice altceva, este din ce în ce mai dificil de revenit. Cred că mulţi înţeleg la ce mă refer.

Sau puteţi să îl faceţi aşa... Intru în dimensiunea luminii (linia orizontală) şi cobor un canal vertical de lumină până la coccis, de unde încep să proiectez spiralele în jurul corpului, până ajung cu punctul final în dreptul inimii. Îl lăsăm, îl privim cum expandează în noi şi în jurul nostru.
Un vârtej de lumină, în care se vor întâmpla multe. Iarăşi, aveţi grijă ca mişcarea spiralei să nu fie rapidă. Nu trebuie să iasă fum din voi, fiţi blânzi cu voi înşivă.

Puteţi desena CKR ducând verticala până la steaua de sub picioare, apoi să vă înfăşuraţi în spirale. Lăsaţi să se termine acolo unde trebuie, unde vrea energia, nu voi. Şi în exemplul de mai sus, la fel. Am dat ca reper ckakra inimii. Nu e obligatoriu. Dar ştiu că, la început, toţi întreabă, toţi avem nevoie de îndrumări. Apoi, descoperim singuri ce şi cum.

Unui animal nu-i imprimaţi viteza luminii. S-ar putea să aveţi cine ştie ce surprize! Data viitoare, s-ar putea să nici nu vă mai lase prin apropiere. Mi se pare corect din partea lui, nu şi a voastră.

Trimiteţi spirala de lumină într-o noapte cu stele, spre cer, cu intenţia de a vă racorda la steaua voastră, chiar dacă nu o cunoaşteţi până în acel moment. Ea nu va greşi drumul, ne priveşte în fiecare noapte. Va fi o revedere plină de emoţii.


SEI HE KI


Simbolul vindecării mental - emoţională sau Simbolul Armoniei.
Sau Simbolul celor patru părţi, Simbolul numărului doi, sau Simbolul Vederii Clare. Suficient de multe detalii ca unii maeştri Reiki să atragă atenţia de a nu fi folosit fără discernământ pentru că simpla intenţionare când îl formăm duce la manipulare.
Atât corpul mental cât şi cel emoţional sunt cele de pe nivelul inferior al existenţei umane, cel prin care cunoaştem şi acţionăm în lumea materiei, ale cărei legi le transformă şi le cunoaşte prin capacitatea raţiunii umane de a le corela prin intermediul simţurilor şi emoţiilor. Ceea ce duce la ataşamente, la manifestări de egoism, acaparare, distrugere, perturbări pe toate planurile existenţei noastre, a planetei şi a Universului din care facem parte.
Acţionează asupra celor două corpuri subtile: mental şi emoţional? Cine acţionează şi pentru ce este necesară această acţiune?
Şi de ce Simbolul celor patru părţi? Care sunt acestea? (iarăşi numărul patru ?!)
Haideţi să vedem câteva din semnificaţii .
Spiritul şi omul vin împreună!
Dumnezeu şi omul sunt una!
              Templul interior spre Templul interior!
Cum este sus aşa este şi jos!
Cheie pentru subconştient !
Eu am cheia ! Aminteşte-ţi singur !
Ce se poate deduce din cele de mai sus?Cum se produce vindecarea?
Răspunsul meu ar fi: la nivel Cosmic, de cunoaştere a lui Dumnezeu. EL singur îşi poate vindeca creaţia, dacă aceasta vrea şi recunoaşte că are cine să o facă. Este cea mai frumoasă legătură pe care o creem în Reiki.
De ce spun asta? Când mi-a venit această informaţie în minte, am trecut la verificarea ei. Pe mine însămi, evident.
CE se întâmplă în planurile subtile? Accesăm „Satelitul Doamne” cum spune părintele Rafael Noica, duhovnicul sufletului meu.
Dacă veţi mai citi odată semnificaţiile, aşa cum le-am aranjat, din cele mai multe care sunt predate, veţi înţelege singuri, aşa că vă las bucuria aceasta.Veţi intui mai întâi apoi va veni şi cunoaşterea în funcţie de cât poate percepe mentalul fiecăruia. Cu cât îl veţi hrăni cu noi informaţii, cu atât percepţiile vor fi mai clare, pentru că informaţia se transformă într-o cheie cu care veţi descifra mesajul pe care altfel nu l-aţi fi înţeles. Nu se poate una fără alta şi aceasta este munca proprie.
.... Făceam SHK la începutul şi la sfârşitul tratamentului. Se spune că deschide dimensiunile; fiţi siguri că aşa este. Încercaţi şi convingeţi-vă dar, aveţi grijă spre ce dimensiune o faceţi. Dacă aţi fost supăraţi sau furioşi sau alte asemenea, înainte spuneţi o rugăciune. „Împărate ceresc” este cea mai îndicată şi evident, Tatăl Nostru. S-ar putea să aveţi unele mici surprize, care vor dura, care vor deveni obişnuinţă.
Da, ştiu că sunt unii care ar fi vrut ca să spun că acest simbol le va deschide al treilea ochi, că or să vadă cine ştie ce. Aveţi grijă ce vă doriţi, nu sunt doar vorbe! Realitatea, când se împlineşte dorinţa, s-ar putea să nu fie aşa cum aţi crezut voi. S-ar putea să vedeţi ceea ce, pe unii i-a dus spre spital. Şi adevărul ăsta e! Nu veţi vedea culori şi peisaje mirifice ci, mai ales cum este iadul, care e aici, prezent.

Cheie a Universului! Iarăşi a urmat un moment de, hai să mă exprim mai plastic, un moment în care am uitat să respir şi a trebuit să trag cu forţă aer ca să-mi revin. Ce este Cheia? Ce reprezintă?
Deschidere-închidere, pază, protecţie. Ea are dublu rol în viaţa noastră fizică şi spirituală. 
Atribuirea Cheilor Împărăţiei sfântului Petru are rol de iniţiere, puterea dată pentru legare şi dezlegare sau de deschidere şi de închidere a cerurilor. Regăsim simbolul cheii apostolice pe stema papală, unde sunt două chei: una de aur (dragostea divină) şi cealaltă de argint (înţelepciunea divină), dublu aspect al Împărăţiei cereşti şi a celei pământeşti.
În conformitate cu sensul dat în ermetism, cheia simbolizează accesul la Paradisul ceresc şi la Paradisul pământesc sau la Marile Mistere şi la Micile Mistere; deschide calea iniţierii.
În sens ezoteric, a avea cheie, înseamnă să fii iniţiat, înseamnă accesul la o stare, la un lăcaş spiritual, să fii pe o treaptă de iniţiere. A avea cheie înseamnă să fii pregătit să pătrunzi sensurile acţiunilor care urmează în calea ta, a etapelor care duc la dezvăluiri iar atunci când sunt înţelese, Dumnezeu se face cunoscut.
Acestea sunt doar câteva din sensurile cuvântului cheie.
O cheie a iniţierii se primeşte şi în Reiki. Asta nu înseamnă că deja suntem şi iniţiaţi. Prin multe încercări vom trece până vom ajunge să o folosim, multă cunoaştere trebuie să acumulăm prim muncă şi dăruire proprie. Ni se dă, dar noi învăţăm să o folosim, aşa că trebuie să avem discernământ. Altfel, având dublu rol, ne vom trezi închişi într-o percepţie sau atitudine greşită din care se iese greu, până vom ajunge să ştim: Eu am cheia, Templului interior spre cel interior!

Atenţia la ceea ce se întâmplă în templul nostru interior este necesară. Dar nu acea atenţie care vânează percepţii mai deosebite pe care să le fluturăm pe la nasul profanilor aşteptând mirarea lor în faţa capacităţilor noastre. Vom fi închişi în propriile noaste „realizări” care se pot transforma fie în traume, fie în păcate (înfumurarea).
Ştiu şi înţeleg pe cei care văd pentru prima oară culori „altfel decît pe pământ”, ştiu cât de tulburătoare pot fi, mai ales că ne trezesc amintiri despre lumile celeste, despre acasă unora. Cum să te desprinzi aşa uşor de aceste amintiri de care ne este tare dor, uneori?! Tocmai pentru că suntem aici, pe pământ, trebuie să o facem, altfel devenim călători fără bilet între două lumi. Să avem conştiinţa că realizarea şi pregătirea călătoriei ne aparţine, că avem îndrumătorii necesari atunci când suntem gata.
Modalităţi „practice” de utilizare exoterică a acestui simbol, ca şi a celorlalte de fapt, sunt trecute în cărţile de Reiki apărute până acum. Luaţi-le, citiţi-le, studiaţi-le, comparaţi-le şi vă veţi găsi calea proprie de înţelegere.
Aşa veţi avea „Lumină în inima spirituală şi înţelepciune în mintea duhovnicească” o urare pe care am primit-o şi eu şi v-o transmit şi vouă.
Dumnezeu nu locuieşte în temple clădite de mâini omeneşti (Fapte 17:24). El a ales să locuiască în credincios, astfel că trupurile noastre sunt templul Său. Noi construim Templul LUI prin gândurile şi faptele noastre.
Lucrând cu acest simbol vom învăţa să ne asumăm cu iubire, întreaga responsabilitate a acţiunilor noastre. Pentru că, aşa cum ştim, ele sunt consecinţele unor decizii luate tot de noi. Simbolul Adevărului , Simbolul Fiinţei.
Nu ne despărţim de cineva pentru că ne este teamă că vom răni acea persoană, sau ne este tot teamă că nu vom suporta singurătatea. Aplicând simbolul pe chakra inimii, împreună cu SKSK şi Hart, ne vom recupera sufletul, cum se spune, adică va interveni o vindecare emoţională, dar şi mentală. Vom fi detaşaţi în a lua deciziile care se impun, neafectaţi de emoţiile datorate celei de a doua chakre. Mentalul superior va fi cel care ne va îndruma, neafectat de „cele lumeşti”. De regulă, bărbaţii au această detaşare mai mare decât femeile, care fiind supuse emoţiilor, dominarea asupra lor este mai grea.
Se spune despre acest simbol că este cel mai mistic dintre toate. Şi este. Semnificaţia „Dumnezeu şi omul” mi se pare cea mai completă.
De ce? Pentru că această apropiere, uniune nu se poate petrece decât după ceea ce anticii şi alchimiştii şi multe şcoli ezoterice ale zilelor noaste, numesc:
„Căsătoria mistică”, care trebuie să aibă loc în omul însuşi, de abia atunci devenind fiinţa capabilă de a se ridica până la desăvârşire.
Cine participă la această căsătorie mistică ?
Întâi trebuie să aibă loc echilibrarea celor două polarităţi, masculin şi feminin.
Chiar după primele acordaje această echilibrare începe să se producă, vizibilă fiind atracţia fizică care se diminuează considerabil, mai ales dacă partenerul nu este pe aceeaşi cale cu noi.
Apare separarea la nivel energetic urmată de cea la nivel spiritual, clipă mai dificil de trecut. Dacă partenerul nu este deschis spre aceste învăţături, nu avem dreptul să manipulăm situaţia numai pentru a avea noi linişte. Tot în linişte, fiecare poate pleca pe Calea lui, pe Calea care o alege şi o înţelege. Nu avem dreptul să judecăm, că este mai în urmă, că ne ţine pe noi în loc (asta este un fel de a ne acoperi propriile indecizii).
Începem să percepem primele stadii de unire a masculinului şi femininului, starea androgină, Rebisul alchimiştilor sau Unicornul din unele tradiţii, rămas sub formă de legende.
SHK este deosebit de util pentru vindecarea relaţiilor interumane şi a problemelor care derivă din ele. Dar, vom lucra cu el când l-am cunoscut suficient de bine, ca manifestare în noi înşine.
Este utilizat pentru orice fel probleme emoţionale sau mentale, cum ar fi primejdie, nervozitate, frică, depresie, furie.
Când ne aflam la începutul practicii tendinţa noastră naturală este să ne orientăm aproape exclusiv spre aplicarea de tehnici proaspăt invatate şi obţinerea de rezultate imediate. Este necesar aceasta, dar trebuie să o facem cu detaşare. Emoţia nu are ce să caute aici.
Poate îmbunătăţi memoria, prin conectarea subcon-ştientului, în care sunt stocate toate amintirile, cu mintea conştientă.
Este utilizat pentru a purifica apa sau alimentele, sau pentru a anula energia negativă dintr-o cameră, folosit împreună cu Simbolul Puterii..
Dacă, în timpul unui tratament, o persoană începe să se manifeste la nivel emoţional, utilizarea acestui simbol ajută pentru conştientizarea cauzei care a provocat dizarmonia. Se poate folosi (chiar este indicat) împreună cu Dumo, din Karuna.
Desenat dublu in chakra coroanei. Eram la sfârşitul unei experienţe care putea să mă coste ceva mai mult decât era cazul. Aşa că, rog pe un fost elev, acum maestru Reiki şi terapeut, să mă ajute. De ajutor a fost doar că i-am dat telefon, pentru că în timp ce ţipa la mine: „Voi, mari maeştri şi nu puteţi să faceţi ce trebuie etc, etc.”. am simţit furia cum urcă în mine. Era atât de puternică, încât primul impuls a fost să îi închid telefonul. „Nu-s io” mi-am zis brusc şi… m-am liniştit. Am încheiat convorbirea în termeni amiabili, cât se putea la acea oră. M-am ridicat în picioare şi mi-am făcut SHK dublu în chakra coroanei. Atât. Am avut senzaţia fizică că se armonizează două părţi în mine. Că simbolul dublu curgând în mine, mă uneşte într-un întreg. Golul din dreptul inimii era evident. Sufletul meu era…hai-hui. Aşa că am făcut „podul de lumină” şi m-am rugat: „Doamne, Tată Ceresc, vezi TU ce este în mine!”
Oricum, aflasem deja că sufletul meu era… la plimbare (cam de multişor, ce e drept, recunosc). Haideţi să vă spun ceva: ne dăm seama CE se întâmplă, dar… nu facem nimic pentru că avem senzaţia de, „bine”. De obicei acest aspect apare atunci când credem că suntem „îndrăgostiţi”. Facem prostioare cu duiumul. Măcar dacă ni le-am motoriza, tot este bine. Mă lăsasem „atrasă” într-o asemenea poveste şi, la un moment dat, am simţit că… mi-e bine. Din când în când, mai apărea „şoapta îngerului”, care îmi trimitea semnale că ar fi cazul să-mi revin. Aş! Eu mă apucasem de scris poveşti. Treceam prin stări contradictorii, care, din zi în zi, mă puneau la pământ. Uneori, de abia aveam chef să fac câte ceva prin jur. Iar aici, apare încăpăţânarea capricornilor: dacă este pe aşa, măcar să duc până la capăt şi să învăţ. În ziua când mi-am sunat prietenul, deja mă cam săturasem de stat… pe minus. Dar, în timp ce el peiora despre cât de inconştienţi sunt „unii” maeştri (a se citi subsemnata)… eu deja îi făceam lui transfer. De abia a doua zi a realizat ce s-a întâmplat şi m-a sunat.
Prin SHK vom învăţa că starea de dualitate a fiinţei înseamnă o mare lecţie de iubire, nu de luptă. Armonia între cele două părţi dar şi cu ÎNTREGUL este totalitatea din jurul nostru.
Compasiunea reflectă direct conţinutul de Lumină al unui suflet.
Şi, un avertisment pentru cei care vor dori  manipuleze cu el: funcţionează în ambele sensuri,  veţi trezi racordaţi la negrutzi (luciferieni) dacă emiteţi gânduri pe care ori nu le controlaţi sau, mai rău, o faceţi cu intenţie clară.
Ce-şi face omul cu mâna lui... cu ştiinţă sau fără! Va suporta consecinţele oricum.Hon Sha Ze Sho Nen HSZSN

Un văl face invizibil Universul infinit. Unde este aşezat el, din ce este format? Cine l-a creat între noi şi Cine? Există teama de necunoscut. Acum, la marea majoritate, după ce am privit aievea călătoriile printre stele, nu mai există. Teama fizică a fost înlăturată, dar cealaltă, cea spiritual-emoţională?!
Descoperim ceea ce suntem: pod de lumină între inima lui Dumnezeu şi Noi înşine, între El şi Creaţia Sa. Pod de lumină care are şapte nivele de manifestare, înscrise în noi.
Nu citiţi doar cu mintea, ea sare de la un gând la altul, ca o maimuţă beată. Observaţi dacă nu simţiţi vreo „reacţie de răspuns” în timp ce citiţi sau un sentiment de recunoaştere venit din interior. Nu există nici un adevăr spiritual pe care în adâncul sufletului să nu-l cunoaşteţi deja; în fiecare celulă a corpului este activată şi eliberată cunoaşterea vie, veche şi totuşi mereu nouă.
Scriam undeva că Adam a fost pus de Doamne-Doamne să dea UN NUME fiecărei creaţii a LUI, prin aceasta devenind co-creator dar şi stăpân peste ceea ce denumise. Cuvântul rostit având putere de legătură, de stăpânire... o enorm de mare responsabilitate! Limba lui Adam a fost o Limbă Naturală, înţelegând prin aceasta că fiecare cuvânt rostit de primii oameni, avea o reprezentare concretă în Lumea Fizică. Umanitatea la început, utiliza o limbă ce poate fi socotită drept hieratică în exprimări, (sacerdoţii egipteni îşi învăţau discipolii două feluri de exprimare şi scriere: una preoţească (hieratikos = preoţesc) şi alta care era predată în şcoli (demotica = populară).
Dar... adâncit în materie din ce în ce mai mult, omul a uitat Calea Luminii.
Pentru a relaţiona cu semenii a inventat cuvântul, mai bine zis rostirea lui. Pentru că, nerostit, cuvântul este DUMNEZEU în adâncul fiinţei noastre, este EL... Rostirea lui ne cam dă bătaie de cap ACUM, mai ales că nu ni-l asumăm, unii nici nu mai ştim că el creează lumea proprie de bucurii sau durere.
Şiiii... vorbim toată ziua, unii de dimineaţă până seara iar a doua zi ne întrebăm „De ce nu avem noroc!”. Păiii... nu noi CREARĂM, prin cuvinte clar rostite, ziua de acum ??? Io cred că DA. Aşa că, nu mai avem a ne plânge de „intervenţii” ostile (de ce nu şi extraterestre?!).
Şi totuşi, a mai rămas în fiinţa umană o undă de comunicare la care avem acces unii, din când în când, alţii, prin muncă proprie, din ce în ce mai bine.

De câte ori nu ai senzaţia că vorbele nu pot exprima anumite puncte de vedere sau stări? Că tu... „simţi” mai mult dar exprimi mai puţin pentru că nu ai unealta potrivită?! De gesturi, şoapte, atingeri... se mai încrede cineva în ele? Mai ştie cineva puterea lor ? !
Cuvintele sunt doar indicii ale unor realităţi. Nu pot exprima decât cu aproximaţie ceea ce simte fiecare, pentru că nu pot cuprinde subtilitatea care hrăneşte sufletul iar a prinde aceeaşi lungime de undă nu se întâmplă... în fiecare zi.
Cuvintele îşi au originea în materie sau, mai corect spus, datorită materiei. Sunt legate de corpul fizic, încearcă să îl traducă... limitativ.
Dar conştientizarea cuvântului este o artă. Cuvintele nu există în sferele mentale şi ale spiritului. În planurile acelea se manifestă ca nişte corpuri energetice ce folosesc singurul limbaj universal, cel al ENERGIEI.
Fiecare emoţie, senzaţie sau gând ia forma unui impuls energetic care trimite un mesaj către receptori de aici sau de oriunde. Unda vibraţională va curge până va ajunge la alta asemenea ei. Multe se pot întâmpla în asemenea situaţii: efectul aripilor de fluture, efectul de bumerang. Responsabilitatea ne aparţine... întotalitate !!!
Fiinţele superioare, marii înţelepţi, îngerii, însuşi Dumnezeu nu comunică decât în acest fel, prin energie creatoare şi modelatoare.
Imaginaţi-vă o lume în care am fi capabili să transmitem ceea ce gândim-dorim direct, fără a folosi cuvinte sau formule, prin a căror „rostire” pierdem, disipăm o parte din energie, ne-maivorbind că şi concentrarea este disturbată.

Imaginaţi-vă pacea pe care o putem dobândi atunci, calmul total, nedepinzând de nimic, necerând nimic – care ne ajută să depăşim toate neînţelegerile şi neînţelesurile.
Spiritul şi sufletul nu mint niciodată. Minciuna este folosită doar in lumea oamenilor care folosesc vorbele ca paravan. A te ascunde în spatele gândurilor nu este tot aşa de simplu, deoarece această intenţie formează un alt gând peste un gând, care tot se manifestă în tine, în profunzimile tale şi care devine spaimă sau durere, neîmplinirea ta.
Pentru a minţi este necesar să gândeşti minciuna.
Fiecare fiinţă are un suflet – o replică temporară a Spiritului care sălăsluieşte în lumea astrală.
Fiecare spirit are o frecvenţă vibratorie precisă şi unică, necesară şi în conformitate cu ceea ce şi-a propus ca şi învăţare, reluînd de câte ori este necesar venirea aici.
Spiritul care locuieşte în trupul fizic permite sintonizarea acestei frecvenţe particulare şi asigurarea comunicării între cele două dimensiuni existenţiale: cea fizică şi cea spirituală. Fiecare fiinţă este ca un aparat de radio spiritual cu o frecvenţă unică (uneori ca şi un Tv), aceea a Sinelui profund (spiritul).
În practică, lucrurile sunt destul de simple. Uneori putem capta o altă frecvenţă diferită de a noastră şi atunci intrăm în armonie cu o altă persoană. În acel unic moment avem acces la altcineva, iar acea persoană are acces la noi, la gândurile şi la sentimentele noastre...
Accesul la gândurile unei alte fiinţe se face doar prin intermediul corpului astral şi nu e suficientă simpla cerinţă mentală ci o cunoaştere mult mai complexă.
Legătura se produce prin spiritul celor implicaţi şi noi, când vorbim la telefon o facem datorită sateliţilor... nu direct, mare atenţie la acest aspect!
Cât timp acest trup fizic este în viaţă este imposibil ca fiinţa să capteze undele unui alt Sine, profund, pe de-a-ntre-gul. Există anumite blocaje înnăscute care fac să se petreacă lucrurile astfel. Dacă nu, am înnebuni. Imaginaţi-vă ca aţi avea capacitatea să auziţi gândurile tuturor. Un astfel de zgomot infernal ar duce la nebunie.

Hon Sha Ze Sho Nen

Simbolul distanţei. Folosit mai mult pentru transmisiile distale, la distanţă.
Ce este dincolo de cuvântul distanţă? Este vorba de cea strict spaţială? Sau, conform fizicii cuantice, este altă distanţă, altă stare de manifestare?
În mod cert, dacă vom face corelările dintre cele două cunoaşteri, vom vedea că de fapt distanţa aşa cum o percepem noi, nici nu există. Cred că v-aţi convins că energia ajunge instantaneu, nu?
L-am desenat de zeci de ori, pe bucăţele, pe grupe, el fiind format din cinci elemente distincte... CE aduce, ce face el?
La semnificaţii se predau următoarele:
* Din Univers, prin Univers!
* Pod între cer şi pământ.
* Transcende timpul şi spaţiul.
* Deschide cartea vieţii şi citeşte din ea.
* Cheie pentru Cronica Akashă.
* Divinitatea fie cu mine, conectează/te şi tu cu Divinitatea.
* Omul şi Dumnezeu devin una.
* Un om corect are toate gândurile corecte.
 • Conştiinţa corectă reprezintă rădăcina tuturor lucrurilor.
 • Armonia a tot ceea ce există.
Sunt doar câteva din semnificaţiile care se predau.

Se observă la semnificaţii, că sunt paliere diferite de acţiune: de legătură, (de la mine la tine), de trecere transcendentală, de afirmare a contopirii om-Divinitate dar şi de a afirma legătura cu noi înşine. Deci, devenim pontifex – constructorul de poduri ca şi podul însuşi – mediator între cer şi pământ.
„Vindecare la distanţă” este în clipa de acum, „fără trecut, fără prezent, fără viitor” ceea ce a dus la percepţia „mot-a-mot” că se poate schimba trecutul, trimiţând lumină, îmbrăţişând aceea fiinţă care are o durere etc. Făcând acest lucru, ne vom simţi bine, noi, cei din prezent şi nu vom mai căra sacul în spate. Asta da. Şi în funcţie de cât ne vom transforma acum, acel trecut nu ne va mai fisura prezentul. Dar, noi trebuie să avem o atitudine corectă faţă de noi înşine şi faţă de toată Creaţia, altfel Nemesis îşi va face simţită prezenţa. Trecutul este cartea din care putem învăţa ce legi ale universului am încălcat (cu ştiinţă sau cu neştiinţă).

Şi dacă folosesc HSZSN, voi schimba trecutul, cu toate relaţiile pe care le presupune ? sau voi adopta (următoarele) concepte „conştiinţa dreaptă este rădăcina tuturor lucrurilor”, Aici şi acum şi „un om drept poate corecta orice gând” iar atunci „Omul şi Dumnezeu devin una”? Doar aşa creez acel pod între Cer şi Pământ, doar aşa Dumnezeu este manifestat în inima mea sau a pacientului.
Vedeţi, se lucrează cu sensurile spirituale, nu cu cele fizice aşa cum este intelectul nostru obişnuit să ne arate, dominându-ne şi făcând ca percepţiile cele mai subtile să le ignorăm.
Uneori este util să te uiţi, să cauţi în contextul cultural şi lingvistic a ceea ce ţi se dă, ca să înţelegi ce reprezintă pentru cei care l-au dezvoltat şi apoi să înţelelegi contextul tău în care îl vei folosi.
Altfel se creează confuzii, cele spirituale fiind mai mult decât dăunătoare, putând să ne transforme în unelte luciferiene fără ca habar să avem. Şi nu-mi arde de glumit când spun lucrul acesta, pentru că le luăm ad litteram şi ulterior nu mai înţelegem nimic.
Contextul cultural din care vin simbolurile Reiki este prea puţin cunoscut dar aceasta nu ne împiedică să le înţelegem mesajul... simbolic, care este universal, păstrat în tradiţiile tuturor popoarelor.

POD. La el au participat cei care l-au gândit, au ales un loc benefic şi necesar, l-au proiectat în cele mai mici amănunte, apoi sunt cei care l-au construit, l-au ridicat, piatră cu piatră, lemn cu lemn, punând şuruburile acolo unde este necesar, strângându-le cât trebuie, respectând Planul Iniţial. Altfel, pot apărea surprize nu tocmai dintre cele mai plăcute de cele mai multe ori.
Podul pe care îl trece iniţiatul, ca în basmul binecunoscut „Harap Alb”.

Simbolul HON SHA ZE SHO NEN este util în:
- amplificarea energetică a informaţiei transmisă în timp şi spaţiu; 
- asigurarea codificării telepatice a informaţiei mentale;
- asigurarea parcurgerii instantanee a informaţiei către ţintă şi înlătură obstacolele perturbatoare, care există pretu-tindeni în spaţiul eteric;
- menţine transmisia pe durata stabilită, în direcţia dorită şi cu efectul scontat;
 • asigurarea unei protecţii maxime a emiţătorului telepatic.
Trebuie să avem în vedere faptul că orice acţiune telepatică, intenţionată şi de bună calitate, este supusă din start unui bruiaj exterior, ce se exercită aproape instantaneu cu lansarea informaţiei în spaţiu. Este un bruiaj ce încearcă să contracareze emisia respectivă, fiind încadrat perfect în Legea acţiunilor contrare din univers. Dacă nu ar exista această Lege, nici o acţiune din partea fiinţelor şi nefiinţelor nu ar mai putea fi stăvilită şi explozia universală s-ar produce instantaneu.

Simbolul HSZSN se utilizează ori de câte ori dorim să trimitem o informaţie în timp şi spaţiu. El este podul ce asigură legătura între ţintă şi emiţătorul din creierul nostru dar este şi paznicul ce însoţeşte informaţia lansată de raza noastră energetică în călătoria sa spaţială.
HSZSN înlătură impurităţile ce pot diminua emisia telepatică a subiectului şi îl protejează pe acesta de atacurile malefice din jur. Când pronunţăm numele simbolului, racordându-ne la energia ce o reprezintă, noi înşine devenim un focar de emisie energetică pură. Este bine să-l folosim după CKR ( prin care trimitem).

Chi ka so – Simbolul comunicării


La cursul de măestrie, încep întotdeauna cu o recapitulare a gradelor anterioare. În mare voi reda și aici ceea ce consider că este important. Mereu vin noi informații care completează ceea ce știam. Față de acum un an informațiile sunt mai multe și este normal să le dau mai departe. Ne sunt utile tuturor.

Gradul 1, pe lângă istoria ReiKiului, pozițiile de mâini, însemnătatea autotratamentului ( NU în fața TV.ului- dar am mai scris despre asta), învăț elevii să facă ,,hiperspații”. Acea energie dintre palme, pe care să o mărească până la distanța brațelor lor. Cât de puternic vor forma acest câmp energetic, așa va fi și structura câmpului lor. Ki-ul va apăra, Ki.ul conștientizat în acest fel, va deveni sursă de imens depozit pe care îl vor sesiza și cei din jur. Din care se pot hrăni toți, și cei pe lângă care trecem, și florile , animalele, și cei dragi de aici sau din oricare dimensiune. Și...multe , multe alte aspecte. 
Conștientizând prezența KI.ului , determinăm prezența și manifestarea unei forțe imense. Dacă NU conștientizăm ceva, NU  avem, râmâne în stare potențială. Și cum această energie ESTE peste tot, SURSĂ permanentă, divină, inepuizabilă, nu vă fie teamă că o ia cineva și...rămâneți fără ea. Pentru că este de la Dumnezeu iar bucuria că suntem/devenim, ,,donatorii”  este o stare de grație. Se bucură, se alină și alții și asta este cel mai însemnat lucru care ni se poate întâmpla. Cu cât Ki/ul este mai puternic, cu atât mai frumos va fi în jur. Cu atât și starea  noastră va fi mai bună, fără frici de prisos. Nouă nu ne ia nimeni nimic / frica asta a făcut multe victime. Lăsați energia divină să  treacă prin  voi, spre toți. Asta da, este manifestarea iubirii necondiționate, când te bucuri de marele dar primit și îl lași tuturor.

Grad 2-3. Despre simboluri am scris și in carte, am publicat și pe bloguri. Mai ales a învăța să le creem tridimensional este o parte importantă a relațiilor pe care le stabilim cu noi înșine, în primul rând. Dar...și cu mare responsabilitate a ceea ce desenăm, pentru că intrăm în zona sacralității. Iar aici... responsabilitatea trebuie asumată. Nu fluturăm din degețele și ....am creat cine știe ce dinozaur, oricâtă bună intenție s-ar părea că avem. Am auzit că e din cauza lipsei de ...timp. atunci, mai bine lasă pe altă dată, când vei putea și tu să recunoști dar și să simți ceea ce creezi. S-ar putea să nu mai repeți. E doar o părere personală. Verificați în propriile vieți. Până și pieptănatul ne ia ceva mai mult timp, și acordăm atenție ,,detaliilor”. Pentru un SIMBOL...nu avem timp.

Despre Chi Ka so se spune că este simbol de comunicare cu ceilalți , cu îngerii, când vrem să aflăm un răspuns.... Nu  mai reiau informațiile deja cunoscute și predate.

Grafia simbolului însă ne descoperă mult mai mult. Este simbol de FACERE. Conține o parte din grafia unor alte cunoscute simboluri, implementate demult timp în cîmpurile energetice ale mentalului planetei, în câmpul morfic accesibil tot mai mult, cu cât ne dorim asta.
Are  corespondență și în alt nivel  din planul superior. Fiind special consacrat chakrei Vishuddha, al cărei element este eterul, centru pentru purificare, unde folosim exprimările cele mai pure ale inimii,  liniștea este importantă, determinând ascultarea, auzirea, percepția. Tăcerea este o practică spirituală și permite o folosire mai bună a Cuvântului care devine așa  CREATOR. Pentru că, la început a fost CUVÂNTUL. Și , am intrat în epoca în care subtilitatea manifestării va fi prin Laringele creator, materializare gândită a celor intenționate,  formă-gând-energie și astfel o transformi în ceea ce dorești.Tu ii spui ce să fie.
 Ceea ce deja se și întâmplă. Avem acces la Puteri enorme. Și încă nu le cunoaștem deplin chiar dacă ele se manifestă, cu o putere mai mare sau mai mică, depinde și de cât suntem dispuși să dăm importanță acestor adevărați ,,amplificatori”. Depinde de conștientizarea fiecăruia. Cu cât ne centrăm atenția asupra a ceva , cu atât vom manifesta mai repede, mai complet. Pentru că folosim ...KI.ul. Iar de aici încolo...vă las singuri să decideți, să gândiți ...gândurile proprii. Adică .... SĂ CREAȚI prin Cuvântul tăcut al inimii.  În fiecare bate pulsul Creației, Materia primordială se supune mereu transformărilor pe care palmele nostre o pot dărui, dar de vindecare, alean și manifestare. Așa să fie!


11 comentarii:

 1. multumiri........unde am putea gasi si descrierea altor simboluri?

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred in Reiki si de aceea caut un maestru care sa nu accepte doar recompense materiale pt ca nu dispun de ele si m-i se pare ciudat ca implicarea unui maestru sa fie legata de bani.
  Va raman profund recunoscator daca acest mesaj il tratati cu seriozitate.
  Timisoara armoniacreativitatii.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Răspuns la nemulțumirile/nedumeririle tale găsești aici: http://dor-danaela.blogspot.ro/p/spiritele-focului.html . Sunt convinsă că vei găsi maestrul pe care îl cauți. NumaI BINE!

   Ștergere
 3. Experinta avuta de Usui este utilizata ca justificare pentru preturile cerute azi pentru cursurile Reiki, pe ideea ca oamenii nu apreciaza lucrurile pentru care nu platesc. http://www.cursurireiki.com/istoria.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiecare poate avea o asemenea experiență. Urmează pașii făcuți de Usui sau de alții și atunci ....De ce să pierzi timpul cu nemulțumiri? De ce să obligi pe alții să-ți ,,dăruie” din munca lor de o viață?! pentru că asta presupune măcar 15-20 de ani. Intr-un seminar-două tu vrei să primești toată această muncă și învățătură. Nu se poate. Acumulările vin treptat, in timp,Pentru a avea loc să se așeze. Energia este puternică și te-ar zăpăci - prea multă- pe tine. Și nu vei înțelege prea multe. Și un preot, mai ales călugăr, se nevoiește ani și ani. Dar el renunță la tot.Cere-i direct LUI . Nu ai asemenea putere interioară?! Nu căuta prin oameni, ci direct la Dumnezeu. Așa cum a făcut-o Usui, așa cum o fac toți.

   Ștergere
 4. Daca sunteti amabila sa-mi raspundeti cum am putea stii, noi cei neinitiati daca aceste simboluri nu ne conecteaza la ati-ceruri?
  Va multumesc.
  Radu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Radu, iartă-mă că răspund atât de târziu!
   1. Fiecare religie, organizație, asociație ezoterică are propriile simboluri a căror insemnătate și utilizare este transmisă discipolilor.
   2. ca să folosești un simbol trebuie să primești „dezlegare” (transmitere) de la inițiator.
   3. Anti-cerurile sunt tot parte a Creației. E mult de explicat aici. Insă sunt și anti-ceruri create de omul însuși. Și cu asta vom avea întâlnire mereu.
   4. Inima ta știe întotdeauna ce este bine pentru tine,în primul rând. Invață să o asculți!

   Ștergere
 5. Cum pot găsii un maestru care să mă învețe cum să găsesc și să eliberez puterea aflată în corpul meu ținută acolo blocată mult timp ne știind cum sa o eliberez

  RăspundețiȘtergere
 6. Cum pot găsii un maestru care să mă învețe cum să găsesc și să eliberez puterea aflată în corpul meu ținută acolo blocată mult timp ne știind cum sa o eliberez

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu singur vei ști. Căutarea este personală, aflarea-găsirea sunt tot personale.

   Ștergere