joi, 25 iunie 2015

Yin-Yang Energia Vieții

Tehnica închiderii celor trei porți, Activarea meridianelor anterioare – Lakhsmi, Medha, Saraswati, Tehnica Surâsului interior practicată implicând organele pereche, apoi prin acumulare energetică formând depozite de energie care se vor revărsa în cel principal-în Dantien.



Am scris, am predat toate acestea. Cunoștințe care  m-au apropiat treptat de aprofundarea științifică: fizica cuantică, neurologia. Așa au apărut surprizele. Practicam Surâsul interior și citeam despre Amygdală, sau Hipocamp, talamus, septum pellucidum. Cunoașterea eliberează. Se șterg idei preluate iar corpul reacționează și el, provocând deziluzii în lumea academică. ,,Așa ceva nu este posibil”- au rostit multe personalități, chiar premiați cu cea mai înaltă distincție: Premiul Nobel. Nu vorbim de credință care trebuie să fie totală, să te „predai” în totalitate, fără urmă de îndoială „umană”. Intri în transă autohipnotică. Lași corpul să se vindece atrăgând energii vindecătoare.
Practică !!! orice informație care vine spre tine și produce un ,,clik” – aplic-o! Asta e important. TU să verifici informația și VEZI dacă ți se potrivește. Ceea ce mulți  nu fac: ,,să verifice ei”. Pentru că informația o consideră medicația însăși ( care are cantitatea ei de energie).  Nu contează că a presupus uneori mii de ani de a fi perfecționată. Iar ca să te bucuri de binefacerile unui tratament scris pe o rețetă, trebuie să îl iei, Nu înghiți hârtia cu medicația dată de doctor ci iei pastilele sau faci injecțiile. Nu le pui în sertar ci le iei din 6-8 ore. Nu rețeta te vindecă ci medicația!
* * *  
Cele două energii care sunt în structura ființei noastre, yin și Yang. Ele formează 72 de noduri, fiind punctul central al celor 72 de chakre. Sunt mult mai multe, dar 72 sunt importante (un număr mistic prezent în multe culturi, religii ca metafore foarte diverse dar frumoase toate).

Yin și Yang sunt energii opuse care pot fi determinate să „lucreze” împreună  – simbolul Tao, prin practică îndelungată, constantă. Aș renunța la termenul de ,,luptă” între ele și aș folosi ,,armonie”. Pentru că ,,lupta” presupune un învingător și un învins , ceea ce a dus la prea multe scenarii: mă atacă, atac, sunt în slujba nu știu cui. Exteriorul se mulează după interiorul nostru personal, de grup, de nație, de planetă a subconștientului tuturor. Unii pun mereu în cârca altora propriile lor trăiri interioare și dacă mai ești și profesor pentru alții această ,,învățătură” va deveni karma ta.


Știu, imaginile care circulă ,,la vedere” arată chakrele ca niște roți. Asta deoarece câmpul lor de emisie așa este, precum vedem flacăra unei lumânări sau a unui bec așa ,,vedem” și ne reprezentăm și chakrele.



Centrul unei chakre este format dintr-o UNDĂ STAȚIONARĂ a Energiei Yin. Tri-dimensinale sau tetra-dimensionale. Ca să fie activată o chakră trebuie să avem o cantitate mărită și constantă de energie Yang care va fi stocată apoi in chakră umplând-o . ..dezlegând nodurile”. Un nod poate fi umplut dar el nu este dizolvat decât cu o cantitate enormă de energie Yang care să topească, să îmblânzească energia Yin altfel totul este temporar. Căderea energetică are loc și o luăm de la capăt. Intregul proces e ca și cum am avea o sferă dintr-un material foarte dur dar maleabil asemeni  unui gel. Incălzit la o anumită temperatură el se va evapora producând vapori care vor alimenta anumite funcții. E însă mai mult decât atât. Presiunea constantă care este de obicei asupra acestor sfere *noduri, care le face să fie așa, trebuie să fie mult, mult mărită pentru a le transforma, pentru a comprima energia Yin. Lupta dintre cele două energii pare distrugătoare, dar nu e așa. NOI trebuie să învățăm să le stăpânim. Treptat și devenind conștienți și responsabili -  deprinderi care nu prea ne convin.




Pentru a ajunge însă la acest stadiu, Punctul de început este acumularea energiei Yang în Dantien – centrul de sub ombilic-marea rezervă de energie pe care o putem fiecare acumula. Devenind Sursa uriașă de Putere.

Energia pământului, a Mamei Gaia, a Zeiței este Yin. Unde staționare a acestei energii sunt și în noi. Nu le putem activa decât atunci când avem o cantitate corespunzătoare de energie Yang. Iar ,,cantitatea” aceasta .... vă asigur că trebuie să fie URIAȘĂ.

Hui Yin- centrul energetic primordial, este Poarta de intrare, de absorbție a Energiei Yin. Centrul cel mai de jos. Altminteri am pluti în Infinit. Găuri negre. Energia Yang o poate stabiliza. Consistența energetică a corpului este dată de acumularea energiei yang în Dantien.




Un centru energetic poate fi plin sau/și deschis. Deschiderea este permanentă dar după umplerea completă și dizolvare, transformare. Umplerea unui nod nu este permanentă. 


Dantienul este chakra cea mai de jos care poate stoca Yangul alimentat de cele patru rezevoare de care la un moment dat trebuie să fie dizolvate. Cele patru rezervoare vor alimenta pe cel din centru până când acesta devine ,,o perlă” strălucitoare. Atunci se produce golirea celor patru, absorbția lor pentru totdeauna ÎN perlă. Nodurile energetice sunt acolo unde cei doi șerpi se ,,întâlnesc”. Reprezentarea în 3D ar fi mai explicită. Primul nod se observă că este în dreptul ombilicului. Celelalte mai sus. O recomandare necesară: protejați-vă cu o amuletă personală centrul celei de-a cincea chakre.

 Puterea energetică la care ajunge practicantul după crearea Perlei este uluitoare. Dar ... nu totală. E asemeneni ,, primului pas pe lună”. O realizare care va fi urmată alți pași pentru a cunoaște teritoriul lunar. Tehnicile pe care le-am enumerat la început sunt pașii.


Până a ajunge la Nunta dintre cele două energii, acumularea energiei Yang este necesară. Și nu e joacă. Infinitul este implacabil, Legile lui sunt clare. Și sunt spre binele nostru. A le cunoaște - e bine. A le respecta e și mai bine. Pentru că nu te vei apropia de Infinit, spre binele tău.Te-ai pierde în imensitatea lui dacă nu înveți dinainte cum să supraviețuiești acolo. Ne e dificil pe aici, dar-mi-te în Vastitate.

...........................................
Așa cum ,,La început a fost Vidul, întuneric care nu se poate vedea”  - nemișcarea, nediferențierea, potențialul în manifestare este dat de separarea celor două energii. Aparenta lor luptă. Ca să le faci din nou să fie îmbrățișate e nevoie de multă trudă pentru a afla așa secretul nemuririi.

Natura celor două energii încă nu este studiată dar nimeni nu se mai îndoiește că există. Aparatura de ultimă generație le pot pune în evidență pentru că ele guvernează Viața. Avem nevoie de acest gen de confirmare și din surse (cunoscute sau nu) ni se oferă.

Ki Yang este o energie solară care atunci când e concentrată într-un spațiu emite descări perceptibile ca mici ,,trăznete” albastre. Stabilizarea energiei Yin permite energiei Yang să se deplaseze ÎN AFARA corpului dar după ce ele s-au ,,contopit”. Energia Yang este fierbinte și poate produce ,,efecte” imprevizibile dacă nu e ,,stăpânită”- de la banale ,,aprinderi” ( mânii, furii, supărări... Deci ATENȚIE la cum pierdem cantități importante de energie determinați sau nu de alții. Nu asta e important ci faptul că tu te lași manipulat. Tu singur) la explozii stelare. Doar ni se atrage atenția că o concentrație masivă de un anumit și singur tip poate provoca dezastre. E valabil numai pentru alții, nu și pentru noi – pentru că așa ar trebui să fim mai atenți, cel puțin.

Ki Yin?! Marea necunoscută dar care își face pretutindeni simțită prezența. Poate fi ,,ca și” gravitația fiind energia din gravitație. Dacă energia poate să dispară în nimic, ceea ce s-a descoperit că sunt găurile negre la fel de bine ea vine, poate fi creată din Nimic. Știința încă dă din umeri dar tacit acceptă. Poate implică deformarea spațiului și a timpului, când la un moment dat totul ,,cade” în vid?!  Se poate .... Fuziunea nucleară la rece care are loc în permaneță în corpul nostru are loc. Iar „picatura cuantica” sau dropleton pare a fi o ,,revelație”.

,, Dropletonul are un comportament întrucâtva asemanator unei picaturi de apa, dar este de fapt o cvasiparticula – o amalgamare a unor particule mai mici. Aceasta descoperire ar putea fi utila în domeniul nanotehnologiilor, în special în realizarea dispozitivelor optoelectronice – asa cum sunt laserele semiconductoare folosite în cadrul player-elor Blu-ray.
 Descoperirea este cu atât mai interesanta si mai greu de realizat cu cât aceasta picatura cuantica are o perioada de viata foarte scurta. În cadrul experimentului care a dus la descoperirea sa a fost folosit un laser ultra-rapid, capabil sa emita aproximativ 100 de milioane de pulsuri pe secunda, iar picatura cuantica a aparut pentru un interval de timp de doar 0,000000025 secunde. Si totusi acest interval de timp infinitezimal este suficient de lung pentru a putea fi studiat modul în care lumina interactioneaza cu anumite tipuri de materie.

 Picatura cuantica poseda o parte din caracteristicile lichidelor, cum ar fi faptul ca produce unde sau microvaluri. O alta particula ciudata a fost descoperita, dupa zece ani de cercetari, de o echipa de fizicieni de la Universitatea Princeton: este vorba de o particula bizara care se comporta deopotriva ca materie si ca antimaterie, conform unui material publicat în revista „Science”. (Yang și Yin Impreună?! Dacă poate fi ,,creat” în corpul uman înseamnă că există pe undeva – poate chiar destul de aproape dar nu au fost încă cercetătorii pregătiți să ,,vadă”. Diferă denumirile: particolă/antiparticolă).

Fizicianul italian Ettore Majorana a fost primul om de stiinta care a emis, în 1937, ipoteza ca ar putea exista o particula – ce a primit denumirea de fermionul lui Majorana – care sa fie propria sa antiparticula, iar de atunci comunitatea stiintifica a tot cautat aceasta particula. Oamenii de stiinta sustin ca proprietatile observate la acest fermion îl transforma într-un excelent candidat pentru obtinerea unor biti cuantici pentru sistemele de calcul ultraperformante ale viitorului.


 ,, -O echipa de cercetatori de la National Ignition Facility (NIF) a reusit sa obtina mai multa energie, ca rezultat al unei reactii de fuziune nucleara, decât energia introdusa în sistem. Energia obtinuta din procese controlate de fuziune nucleara este considerata un fel de Sfânt Graal energetic. Teoretic, procesul de fuziune nucleara poate oferi lumii o cantitate nelimitata de energie nepoluanta. Sursa acestei energii, familia de izotopi ai hidrogenului, reprezinta combustibilul cel mai raspândit în Univers si ar fi, practic, disponibil în mod nelimitat pentru orice stat care ar detine aceasta tehnologie.

-Cercetatorul italian Andrea Rossi a reusit sa obtina cantitati 

uriașe de energie, la temperatură scăzută, a confirmat în premieră o echipă independentă de cercetatori. „Catalizatorul energetic” al lui Andrea Rossi, sau E-Cat, functioneaza pe baza unei reactii nucleare de energie joasa, ce produce mari cantitati de energie din câteva grame de hidrogen. Altfel cunoscuta ca fuziune rece, aceasta metoda este una în general evitata de fizicieni si privita cu scepticism, scrie stiintasitehnica.com. Cu toate astea, o echipa independenta de cercetatori a confirmat recent veridicitatea catalizatorului energetic al italianului, relateaza Forbes.com. „Fie este cea mai elaborata farsa stiintifica din lume, fie lumea e pe cale sa treaca printr-o revolutie fara precendent”, scriu redactorii revistei americane.”

Deci?! Yangul alăturându-se, contopindu-se, comprimând, contractând Yinul eliberează o Forță uriașă. Una cedează alta provoacă mereu cedarea. Din repaos se naște mișcarea care va redeni un alt repaos dar având o altă concentrație. Joaca continuă mereu și mereu. E prea frumoasă ca să înceteze!!! Scuze. M-am lăsat absorbită de miracolul cosmic.
Se știe acum că toate stele par a fi adevărate câmpuri de luptă între gravitație și o forță care exercită o presiune exterioară. Atunci când aceasta scade totul se prăbușește într-o gaură neagră – în singularitate. Presiunea gravității face orice stea să se năruiască dacă nu este ,,învelită” de o forță externă.


,,O masă exercită o forță de atracție asupra unei alte mase” una din primele noțiuni învățate la fizică.




Gravitația – “coarda” care ține lucrurile pe orbită



 O ilustrare a orbitei lunii, netrasată la scală. In fiecare secundă luna străbate aproximativ 1 km. La această distanță ea este deviată cu aproape 1 mm de la o linie dreaptă, datorită atracției gravitaționale a Pământului (linia punctată). Luna vine în mod continuu mai aproape de Pământ, la fel ca și planetele în jurul Soarelui.

Toată materia dintr-o gaură neagră este comprimată într-o 

“singularitate” de o densitate infinită.















2 comentarii:

  1. Ki Yang nu poate depăși limitele corpului, Ki Yin însă este pretutindeni. In Dantien energia Yang trebuie pusă, adunată picătură cu picătură. Doar așa el va funcționa generând apoi putere spre oricare parte a corpului dorim.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.