sâmbătă, 18 iunie 2016

Cartea Vieții_ Autocontrolul (2)


Știm că există două părți ale minții. Mintea conștientă care are identitate este o minte creativă. Ea poate vedea în viitor, poate analiza trecutul, poate rezolva probleme. Și mintea subconștientă, cealaltă minte, axată mai mult pe obiceiuri. Cei mai mulți dintre noi cred că ne controlăm viața cu mintea noastră creativă. Dar viața îți este controlată de convingerile tale. S-a descoperit că noi ne trăim viața, controlați fiind de conștiința noastră, doar 5% din timp. 95% din timp trăim controlați de programele noastre subconștiente.

Deci: de unde avem aceste programe fundamentale pe baza cărora funcționăm?
În primii șase ani, creierul funcționează la frecvențe de energie redusă, Theta, care este o stare de transă hipnotică.
 În primii șase ani ești ca o cameră de luat vederi care înregistrează tot ceea ce este în jur. Și tot ceea ce observi intră în sistemul tău de programe. 
Acumulăm credințe, atitudini și comportamente de la părinți, familie, societate. Acestea devin convingerile de bază. Și orice situație ulterioară va ține cont de ele. Și așa îți vei forma propriul tău sistem de valori apoi judecăți, în emisfera stângă  care le va întrebuința, luând prototipul din emisfera dreaptă, pentru a decripta lumea și a forma deprinderi, aptitudini, automatisme de gândire, de manifestare.

Iezuiții spuneau: dă-ne un copil sub 6-7 ani iar acesta deveni adult credincios până la sfârșitul vieții sale. Acum și știința spune că primii șase ani reprezintă perioada de programare.
Orice program primești acela va fi cu tine pentru tot restul vieții tale.
Primii șase ani sunt necesari pentru downloadarea programelor, atunci când înveți/preiei comportamentul celor din jur.


Trăim timpuri de schimbare. Profundă. Dar la care participi tu însuți dacă vrei să ai controlul asupra vieții personale. Nu este suficient să spui: îmi schimb modul de gândire. Pentru că ACUM lucrurile încă nu sunt în controlul nostru în totalitate. După vârsta de șapte ani creierul funcționează  95% controlat de subconștient. Acolo sunt programele fiecăruia, după care te vei ghida toată viața. De fapt: vei fi ghidat.  Unul vrea o minge roșie, altul nu. De ce? Pentru că roșu și rotund evocă ,,ceva”. Plăcut sau nu. Și tu crezi că ,,alegi”. Ei uite că NU.

Mintea conștientă poate învăța din citirea cărților. Mintea subconștientă poate citi o carte de ,,dezvoltare personală” și să spună wow, dar atât. Ceva din cartea atinge ceva de acolo, un obicei pe care încă nu l-ai manifestat.
 Oricum, suntem mult mai complecși, dar acum încerc să redau unul din aspectele din noi. 
După ce ai citit cartea, viața ta nu se va schimba. Sau poate pentru o zi-două și gata! Pentru că mintea subconștientă este axată pe obiceiuri.

Cum poate ÎNVĂȚA subconștientul? Prin lucrurile pe care le repeți în mod constant. Recitești cartea, meditezi la cele scrise. Te umpli treptat de cele pe care vrei să le înveți. Și: nu le uiți până când ele vor deveni automatisme. Atunci înseamnă că ai schimbat un vechi program sau pur și simplu, ai învățat unul care VREI tu.

Dacă rămâi conștient de ceea ce ai citit, trăiești în prezent acele învățături și când apar gânduri negative (70% din timp, gândurile noastre sunt negative și cu o abundență inutilă de expresii, de cuvinte sau de imagini în formularea unei idei, adică,,redundantă”), dacă ai putea opri acele gânduri de genul ,, acest lucru nu funcționează”, ,,aceasta nu merit să am”… Dacă ai putea să le auzi constant și să le spui ,,NU”, să schimbi credința imediat, să le dai o energie pozitivă ar fi bine, numai că noi nu avem această deprindere.

Pe măsură ce repeți în mod frecvent, mintea subconștientă începe să învețe un nou obicei. Trebuie să depui efort să fii conștient atunci când repeți. 
Orice distragere să o lași cât mai elegant și detașat să treacă. Ca și cum ai merge printr-un tunel și știi că la capătul lui e soare, e șoseaua care te duce acolo unde ți-ai propus.

 Folosim doar  5% prin mintea conștientă dar 95% din mintea subconștientă, ce face ? Mintea conștientă se poate gândi la trecut sau viitor și poate rezolva probleme folosind informațiile deja stocate în emisfera dreaptă.  In majoritatea timpului te gândești la ceva. Vrei să rezolvi, vrei să știi, vrei să…. 

Dacă analizezi înseamnă că îți folosești mintea conștientă. Păi dacă folosești mintea conștientă pentru a gândi/analiza, atunci cine controlează activitatea corpului tău?! ca să nu te răstorni de pe scaun acum când citești?! Crezi că e o poziție firească, nu?! Cine însă coordonează această poziție?! Răspunsul este: atunci când nu ești atent și te gândești ce faci diseară, mâine, subconștientul controlează activitatea ta. Și nu numai a corpului tău. Ci mai selectează din noianul informational din jur, ceea ce ți-ar fi folositor. DAR în conformitate cu programele tale. De asta doi oameni nu vor avea aceeași soluție la o situație similară.

Trăiește în prezent, Să fii conștient de ceea ce se întâmplă astfel încât să îți dai seama de reacțiile automate, să le conștientizezi. Să vezi ce nu mai vrei să faci ca să nu le repeți. Și asta trebuie să faci în mod constant. Iar și iar. Vezi că ai făcut ieri și ai repetat azi același lucru neplăcut?! Schimbă-l, iar și iar.

A renunța la ceva necesită efort permanent pentru că suntem bombardați cu informații, suntem mereu ,,ocupați”, mintea conștientă este aproape permanent în mișcare încercând să rezolve problemele curente cărora trebuie să le găsim soluții. Oare așa este?! Mintea subconștientă controlează viețile noastre pentru că ea atrage informațiile datorită cărora noi vom lua decizii. Mintea conștientă doar le va ,,citi”. Asta e tot!

Mintea subconștientă este ochiul interior și EA atrage din exterior manifestările în conformitate cu dorința susținută constant. Mergi prin tunel, dar ȘTII că ajungi la destinație.

Credința înseamnă consecvență pentru a obține roadele dorite.

Sunt multe terapii acum care ajută la influențarea rapidă a subconștientului. Dar ele necesită un efort din partea oamenilor. Pentru că trebuie să fii prezent. Suntem bombardați cu informații, suntem ocupați, astfel încât mintea conștientă este aproape permanent în mișcare încercând ,,să rezolve probleme cărora trebuie să le găsim soluții”. Cică! 
Ceea ce înseamnă că în acest timp, mintea noastră subconștientă controlează viețile noastre. Cei mai mulți nu vor recunoaște această situație . Dar noi toți am fost programați să operăm pe baza programelor deja învățate. NUMAI pe baza programelor vechi. Și  de obicei le negăm cu vehemență.

Poți înțelege, poți teoretiza cât vrei (și încă bine) dar cu tine rezolvă întâi. Rescrie propriul subconștient-a fost, este și lecția mea.Programele de limitare, de diminuare a puterii pe care le primim de la părinți și comunitate atunci când suntem copii, devin tot mai evidente.
 Întâi : IUBEȘTE_LE !!!

 Toți știm că atunci când ești îndrăgostit devii brusc ALTUL!!! devii conștient de tine. Vechile obiceiuri dispar. Devii cea mai bună persoană dintre toate posibilitățile care ai putea fi. Tu îți creezi realitatea atunci când iubești. Iubește-TE și acum.


Un comentariu:

  1. Pentru a fi mai simplu de explicat, m-am referit numai la mintea conștientă și la cea subconștientă fără a aduce în discuție inconștientul.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.