sâmbătă, 28 martie 2015

Sufletul și emoțiile


Gândurile ne creează realitatea. Uneori pe termen lung. Cuvintele fie că sunt doar gândite, spuse sau scrise o clădesc treptat.
Gândurile sunt asemeni unui penel care colorează tapițeria vieții tale. Emitem în permanță gânduri care devin stări datorită emoțiilor noastre. Ele sunt acuarele de diferite culori și nuanțe cu care ne înfrumusețăm viața. Sau nu.

Această creație este un proces permanent. De câte ori emitem gânduri asemănătoare se creează un tipar energetic care alunecă în subconștient. Treptat vor atrage alte confirmări și ne vom trezi într-o realitate care le confirmă chiar și atunci când nu mai suntem conștienți de ele. De fapt: mai ales atunci.

Gândurile conștiente le putem controla prin afirmații pozitive, repetitive dar cum ajungem la cele subconștiente?! Pentru că mintea subconștientă joacă un rol determinant în realitatea pe care ne-o creem permanent prin gândire.

Stările noastre sunt un cumul de gânduri pe care nu le mai conștientizăm clar. Așa au devenit parte din noi. Deci și corpul nostru începe să fie influiențat de ele.
Avem gânduri care ne influiențează psihic – atunci atragem ,,întâmplări” conforme lor în viața noastră și suferim drame sufletești. Depresiile sunt acum pe primul loc. Nesiguranța, tristețea, mânia, frustrarea, neîmpliniri, lipsa de vitalitate....

Avem gânduri care se manifestă la nivel fizic provocându-ne disconfort sau boli.
Dacă te gândești mereu la un lucru el va atrage împlinirea-manifestarea lui. Te nemulțumește cineva. Ți se ivește ocazia și pleci de lângă persoană fără a elimina nemulțumirea. Noua persoană din viață te va face să treci prin aceeași situație. Uneori chiar mai intens.
Dacă te gândești prea mult la faptul că nu îți găsești partenerul ideal, sigur nu îl vei găsi = pentru că de fapt aceasta este comanda ta. Cu cât ai fost mai ,,plângăreață” că nu îl ai cu atât forța va crește și sigur nu îl vei avea. Sau foarte greu. Tu emiți cu putere teama că nu găsești. Chiar îndoiala este un aspect al ei. Și încă unul puternic. E ca și cum ți-ai pune piedică singur/ă, cazi și stai să vezi ,,cine” te-a doborât. Poți analiza așa o viață întreagă.
Bineînțeles că sunt multe ,,nuanțe” prin care colorăm emisia emoțiilor noastre. Chiar dacă întrerupem prin afirmații pozitive, conștiente, până ele devin realitate uneori le întrerupem și pe acestea.

La fel și cu banii. Ne plângem că nu îi avem, că nu sunt sufiecienți. În loc să mulțumim plini de Iubire și Recunoștiință pentru cât ave. Ni se va mai da.
Bolile de piele înseamnă otrava proprie care iese la suprafață. Putem fi cei mai buni oameni, să îi ajutăm pe alții dar să ne otrăvim singuri. Tratăm simptomul. Uneori reușim, alteori nu – atunci este spre binele nostru. Dar ele se poate acutiza și atunci se manifestă ÎN interior. Unde e veriga/organul mai slab. Stomac, intestine, inimă, plămâni. Important să ajungi la conștientizarea sentimentului care a dus la creearea unei asemenea dizarmonii.
Un gând se manifestă prin emoții repetate care devin boli sufletești, psihice sau trupești.
Asta încearcă să rezolve religiile, psihiatrii, terapeuții.

Gândurile care au același tipar vor deveni realitatea vieții tale, oriunde ai fugi. Nemulțumirea - de orice fel, față  de viață o vei duce cu tine oriunde.

Sunt multe, multe metode de eliminare a emoțiilor care stau într-un folder în subconștientul nostru. Important să vrei să faci asta. Și nu cu jumătăți de măsură. Simți că nu ai încheiat etapa, (de obicei e repetitivă), continuă până când tu vei fi mulțumit, nu terapeutul. Cere tu ajutor atunci când e nevoie. E o recunoaștere care deschide larg ușa vindecării, nu numai pe jumătate.

Mai devreme sau mai târziu temerile, dizarmoniile își pot ,,reveni”. A avea grijă de starea ta energetică este un prim pas extrem de important.
Emoția existentă în subconștient va atrage alte emoții asemănătoare și va deveni stare. Vei emite acea vibrație mereu și mereu. Chiar dacă nu ești conștient. Oamenii pleacă de lângă tine, sau se ceartă în prezența ta. E un prim semnal. Starea de bine se schimbă treptat, tot mai des. Alt semnal. Apare o boală fizică, întîi mai ușoară apoi.... Acesta ar fi ultimul semnal.

Câteva tehnici care au dat întotdeauna rezultate:

-        Recuperarea sufletului- pun pe primul loc. Poate dura câteva zile chiar dacă te simți bine din prima zi. Continuă pentru a crea o legătură stabilă cu el. El este forța imensă din noi. Sufletul este curat și pur. Noi îl ,,învelim” cu voaluri colorate. Atunci apare ,,negru”. Dar nu esența lui e neagră ci multitudinea de voaluri. Sufletul ne vorbește prin emoții. 
Însă ... noi ,,gândim”, trăim conform cu anumite tipare.


-        Eliminarea emoțiilor din subconștient prin conștientizarea lor, aducerea lor la suprafață. Faptul că recunoști această necesitate e un pas important. Tehnici sunt multe de a acorda energia dintr-o dizarmonie cu o frecvență care s-o ajute să revină la o stare de bine.


De fapt emoțiile sunt salvatoarele noastre. 

Voi continua

Foto. pictură Vladimir Kush

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.