marți, 12 decembrie 2017

Shakti – Kundalini Shakti – Kundalini



Starea Ființei și Puterea Ei

Când e cosmică, îi spunem Shakti, sau Shekinah, sau Duhul Sfânt. Marea Zeiță! Manifestarea Ei devine Kundalini. Fie că este în natură, sau în celule noastre. Kundalini- Shakti este o manifestare specială care a coborât în materia biologică a omului. Deocamdată atât se știe ( nu spun că „atât se cunoaște”). S-a dezbrăcat de veșminte creind ținuturi, văluri, viu colorate de care ne-am bucurat la începuturi. Apoi, folosindu-ne de acele energii, poftind la stăpânirea lor, am ajuns să fim dependenți de ele, fiind sub impulsurile lor. „Stăpâniți de ele” e doar o aparență, inoculată.

Veșmintele lui Shakti (energie), sunt acum chakrele din corpul vital, glandele din corpul fizic. În toată splendoarea ei, a ADORMIT. La BAZA coloanei vertebrale. Unii spun că s-a „ascuns”. Depinde de cel care știe adevărul.

Kundalini-Shakti este o BIOenergie din care și care crează totul. O avem în noi ca potențial dar și ca manifestare în fiecare celulă. Celulele o folosesc. Noi, nu! Celulele știu ce au de făcut, așa fiind programate. Când ne amestecăm în buna lor funcționare (prin gânduri, care devin comenzi), le zăpăcim și așa apare boala. Direct, fizic sau pe nivele sufletești, psihice. Sufletul poate fi bolnav, creierul având reacții bizare(psihice).

Shakti a fost personalizată ca Marea Zeiță. Este EA o ...persoană?! cuprindem cu greu, cu dificultate un asemenea concept. Fizica cuantică ne-ar fi de ajutor. Inteligența materiei o trăim, o percepem mereu. Inteligența cosmică?! Se fac cercetări, încercări.

Vrem să înțelegem măsurând doar cu cele CINCI simțuri ale noastre care ne-au limitat la realitatea de acum. Ele sunt coordonate de computerele noastre, ce funcționează automat( creierul enteric, al inimii și creierul de sus). Și vine vremea când vrem să schimbăm programele, programările automate.

CUM?! Intâi liniștindu-te! Dacă ești într-o stare de surescitare, de neliniște, corpul va primi de la cele trei creiere, în virtutea programărilor anterioare, ceea ce tu îi soliciți: elemente chimice care să îți creieze starea respectivă.
 Creierele au nevoie de o nouă PROGRAMARE. Făcută în calm și liniște, urmărind numai proiectul pe care vrei să îl realizezi. Poți căuta informații, dar nu uita SCOPUL pentru care le aduni. Nu te lăsa distras de ele(așa se întâmplă de obicei).

Măsurăm Realitatea prin cele cinci simțuri. Vedem cu ochii fizici și atât. Auzim, mirosim, și întoarcem capul. Ne simțim deprimați. Spunem că „nu ne place realitatea a ceea ce vedem” sau ce nu ne place în afara noastră. Provocând mici fulgerări energetice către ce/cei îi „observăm” transmițându-le așa stările noastre. Se poate să intrăm atât de profund în zona „rememorărilor povestite” altora, încât pierdem timp și energie, în loc să ne analizăm în timp real, dacă avem puterea să reducem intensitatea emoțională. Măcar un pic ar fi de mare ajutor.

 Oare chiar am „văzut” totul?! Se spune că apostolii care Îl însoțeau pe Iisus au strâmbat din nas când au trecut pe lângă hoitul unui câine. Iisus a a spus: ” ce dinți frumoși are!”. Trăia Iisus în altă realitate?!

Realitatea TA este cea pe care o vezi! Bazându-te doar pe cele cinci simțuri ale Corpului Fizic, le pierzi din vedere pe cele subtile, ale Corpului Vital! Corpul fizic este programat, Corpul vital este ... necunoscuta. Corpul Vital este cel care înmagazinează inteligența cosmică (folosesc cuvinte care deja au intrat ca „motivare spirituală”, dezbrăcate de sensurile lor adânci. Au devenit metafore buclucașe).

Intre gândirea automată (paternurile) și programarea celulară se dă mereu o luptă. Și.... suntem simpli spectatori sau, infirmierul de serviciu, cei care caută să rezolve dezastrele de pe câmpul de bătălie: corpul și sufletul nostru. Și asta ne ocupă tot timpul, devenind obișnuința de care nu suntem conștienți. Mereu și mereu. Apar și mici, vagi clipe când PARCĂ ar fi cineva pe acolo, parcă s-ar putea TRĂI și altfel.
Mulți au o speranță: o trezesc pe Kundalini și atunci să vezi cine mi-a io!!! Scap de toate: de datorii, de bocete, de firea asta mereu nemulțumită etc...

Păi ..EA e trează, dar numai în celule tale. Care lucrează conștiincios până când le schimbi ( tot tu) programarea.
Corpul vital are o altă privire, un alt auz, un alt gust sau miros, o altă ATINGERE! Acei fiori pe care îi simțim când ne atinge o pană sau un gând frumos, este atingerea Kundalini. Fiorul îi aparține. Este fiorul EI din tine. Iar asemenea stări e necesar a fi conștientizate și așa, ele se vor stabiliza. E ca și cum ai întoarce foia în propria ta gândire. De ce să fii mereu nemulțumit? De ce să te tot gândești la agresiunile exterioare? Nu le lăsa să pătrundă în tine (devin-o conștient/ă că ele îți vor schimba rapid sau prin acumulare, starea chimică din interior).

Starea unei persoane este exterioară ție, este părerea acelei persoane, chiar dacă e despre tine. Se spune că „rezonăm”. Dacă te lași prins în acea rezonanță, sigur că DA! Dacă nu, NU! Sunt destui cărora le place să se autoflageleze povestind ce îndură! Lăsați-i în povestea lor. Ascultați cu calm, cu respect. Nu judecați persoanele implicate. Implicarea vă va costa pe multe planuri ale energiei personale. Asta înseamnă TREZIRE. E de fapt alegerea propriului comportament, a atitudinii.

Fiind o bioenergie, înțeleasă mai mult sai mai puțin, CUM putem să o folosim?! (impropriu spus, cuvintele sunt totuși limitatoare).
Ca să aprindem lumina într-o încăpere, activând curentul electric acolo unde vrem, e nevoie de a apăsa pe un buton. Atât. În corpul nostru este la fel. Cunoașterea ne vine din manifestările Naturii înconjurătoare.

Mulți vor să activeze direct trecerea Bioenergiei prin ei.Fără a învăța să apese pe butoanele care reglează cantitatea de energie, uneori și culoarea, intensitatea ei. Care SUNT în corpul fizic. Poveștile despre ce au realizat maeștrii orientali sunt reale. Numai ascultarea lor și se trezesc fiori în noi. E bine! Numai că...e periculos! Poveștile redeșteaptă în noi o anumită conștientizare. 
Crezând că am și devenit nemuritori, ne amăgim și vom intra în depresii. Simpla „aprindere” momentană, nu e destul. Pot fi multe pe parcursul vieții. Ne sunt date (îndrăgostirea, de exemplu) pentru a face ceva. A lua o asemenea hotărâre nu e ușor, știm prea bine. Rămânem la stadiul de îndrăgosteală, de acumulare, de plăceri. Iarăși cădem sub incidența simțurilor.

Sunt două căi: asceza, când renunți la bucuria simțurilor, când corpul devine doar o formă fără însemnătate. Dusă uneori la extrem. E alegerea fiecăruia, devine sfințenia persoanei respective. Prin aspre și multe nevoințe. Corpul cu care se lucrează este Corpul Vital. Cel fizic devine doar un suport, un înveliș, o formă.

Dar există și alte căi pe care marea majoritate le doresc. Vrem să fim fericiți ÎN corpul fizic, împreună cu el. Invățăm să îi dăm comenzile necesare (sunt multe tehnici acum), învățăm să îl cunoaștem, învățăm de la el, pentru că are programele (tehnice) de supraviețuire, înglobate în el. Am venit să fim fericiți AICI, nu prin Orion sau Sirius. Sigur că sunt etape in acumularea învățarea tehnicilor. Dar a ȘTI ce vrei, e cel mai important ca să nu baleiezi între lumi (măcar două-trei deodată).

Toate potecile duc în vârful muntelui! Inveți, cauți, te informezi și, apoi, APLICI! FIZIC!!! Asumându-ți erorile, uneori dureroase?! Acele erori pot însemna, fi, altceva. Durerea este butonul care artă că am apăsat acolo unde trebuie să facem ceva. Locul unde este o dizarmonie fizică cauzată de gândirea, atitudinea, specifică fiecăruia. Un ficat poate avea multe cauze de „îmbolnăvire”, nu?!


BAZA Împărăției este în noi! O afirmă clar anticele învățături. INȚELEGEM asta cu/în Adevăr?! O acceptăm ca o informație și, atât. FIZIC avem o bază cu butoanele care sunt declanșatoare de energie! Fiind vorba de zone intime, mulți își declanșează programul de respingere. Inoculat cu drăgălășenie, cu mare grijă, de-a lungul timpurilor.  

 Baza poate avea multe sensuri, și mai multe înțelesuri. Adevărul e doar unul! Doar a-l rosti nu e suficient. Rostind un nume, o numire, intri în rezonanță cu respectiva energie. Ne jucăm. Numai declanșarea unei infime energii din acea zonă, ne poate zăpăci. Spunem că nu e adevărat, că e de la satana, denigrăm datorită nesăbuinței. Dar TU ai numit-o, așa chemând-o, invocând-o.
Erai nepregătit, erai dornic de afirmare... Plătești. O iei de la capăt ceva mai conștient. Sau nu!
Vrem activări, vrem stări! Dacă se poate și permanente! Nu, nu se poate dacă TU nu le stăpânești. Dacă TU nu ȘTII ce POȚI face.

Energetic, partea superioară a corpului este electrică. Partea inferioară( de jos, nu ca însemnătate. Iar joaca cuvintelor!) este magnetică. Care va avea prioritate (deocamdată) în manifestare? Partea magnetică! A atracțiilor! Voința de a fi bun, iubitor, dispare în fața unei dorințe, a emoțiilor puternice.
La cursul Kundalini, am predat despre contracțiile Bazei. Butoanele pe care le putem folosi pentru a închide – deschide, trecerea bioenergiei prin noi.

Când închidem spre exterior, deschidem spre interior.

Numai prin PRACTICĂ se poate percepe și înțelege asta. În Orient se fac meditații, posturi, incantații ani de zile până se predau acestei închideri-deschideri și contracțiile care le însoțesc. Sunt atât de simple încât tendința de a trece peste ele este inevitabilă. Puterea declanșată este IMENSĂ! Par atât de banale, neînsemnate încât realizăm cu greu, importanța lor. De asta practicarea lor se predă discipolilor în etape avansate, după ce s-au supus unor activități destul de dificile. Atunci pot aprecia cu adevărat aceste practici simple și eficiente.

Și în zonele noastre e la fel. „Eh! E prea simplu, cum să mă ocup de așa ceva. Eu vreau ceva mai....spiritual! ”. Sigur că am acceptat, pe loc, spiritualitatea doamnei. Cu un zâmbet mic, mic. Atunci când o informație ajunge la tine, și îți creează o stare de disconfort, nu după mult timp, vei avea nevoie de ea. Eram convinsă că nu ajunsesem întâmplător la acel „subiect”, despre zonele intime, aflate la BAZĂ!



Imaginea de mai sus este concludentă: energia ReiKi este energia cosmică. O percepi de la prima inițiere, devenind conștient de ea. Știu cât de uluitoare este această conștientizare! Ea este Shakti cosmică.

In schimb Kundalini apare ca urcând. Nu, nu din chakra sacrală, ci este Kundalini Shakti a Planetei, cea care ne hrănește fizic și energetic. Altfel, nu am mai fi pe aici, în corp fizic. Invățând cum să o percepem, vom ști treptat cum să folosim această energie. Apoi  cele două. Numai așa, Zeița își va recăpăta straiele (atributele) pe care ni le-a dăruit ( frumoasa legendă a coborârii lui Iștar, Zeiță asiro-babiloniană sau Innana- zeiță sumeriană).

Ințierea este un ritual sacru, și presupune transmitere la nivel energo-informațional între două persoane. Activarea lor prin practică depinde numai de persoana care își dorește asta. Informațiile ne sunt necesare. Ne pot fi de ajutor sau ne pot bulversa. Depinde (iarăși), numai de persoană. Îi pot fi utile atunci sau, mai târziu. A fi nemulțumiți nu e o cale. În acest caz, mintea ne dictează comportamentul. Cuvintele sunt ele însele energii și, implicit, acționează activând tipurile aferente de energie din noi. Această activare nu rămâne dacă nu o amplificăm prin practică până când ajungem să o putem stăpâni la dorință prin voință. Pe repede înainte nu e indicat!



Shakti – Kundalini Shakti – Kundalini. Folosirea unor noțiuni clare este necesară, pentru a avea o comunicare. 


N.B. Mai multe informații puteți citi pe pagina „Kundalini și nadisurile ei”

Un comentariu:

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.