marți, 3 decembrie 2013

ReiKi -Grad 1
ReiKi -Grad 1

-istoria sistemului ReiKi
-formarea hiperspațiului, a unui câmp puternic în jurul nostru conștientizând că devenim ,,flautul prin care cântă divinitatea”
- pozițiile palmelor fizice dar și ENERGETICE în autotratament, tratamentul altor persoane, direct sau la distanță
-Tratamentul plantelor, animalelor
-Curățarea energetică a noastră și a altora
-Curățarea energetică a obiectelor, a spațiilor din jurul nostru
-Scanarea energetică
-Tehnici japoneze 


Pot participa și cei care au deja inițiere. Informațiile de acum sunt deja mai ample, mai cuprinzătoare. E  firesc să acceptăm asta. Față de cum am învățat eu la început, față de cum am predat acum un an, este mai multă informație, mai multă putere de înțelegere.


Încercări de dezlegare a problemelor ce și le pune spiritul universului. Întruparea lor-omul!

Măria sa – Eminescu, îmi tămăduiește mereu sufletul. Iar eu căutam a scrie despre Ki și am citit despre Archeus. 
,, Lumea nu-i cumu-i, ci cum o vedem”

,,  Archaeus este singura realitate pe lume, toate celelalte sunt fleacuri — Archaeus este tot.”

De o sută de ani omenirea s-a schimbat în totalitate. În  occident știința a făcut pași imenși în cunoaștere începând cu fizica cuantică și continund în multe alte domenii. În orient au apărut noi școli întemeiate de nume pe care le rostim pe toată planeta acum: Morihei Ueshiba (Aikido), Dr. Usui (ReiKi) Mantak Chia, maeștri din Tibet, India sau China. Și în Europa au apărut școli, sisteme, noi organizații având ca bază vechile cunoașteri :Roza_crucienii, Antropozofia, Teozofia, Gnosticismul, Neo_gnosticismul –fiind doar câteva. Nu  vreau să fac o istorie din acest punct de vedere. Ci să scot în evidență cât mai clar că s-a ,,întâmplat” ceva. Iar noi ACUM suntem părtași într-o evoluție accelerată cum nu a mai fost până acum la schimbări majore în structura energetică a omenirii, frecvența în care vom fi de acum înainte, devenind și răspunzători  prin acel teribil Liber Arbitru de care se face atâta caz.

Despre credință și spiritualitate am scris mereu.  Credința o ai sau nu. Ea nu depinde de descoperile științei decât dacă așa, înțelegi cu sufletul cât de perfect, armonios, uluitor și măreț este Cel care ne-a creat. Sunt multe lucruri spre înțelegerea cărora mai avem a păși.

Rei-Ki este calea spirituală care a statornicit în diferite forme modalități de autocunoaștere, vindecare, de auto-apreciere personală și așa a scos la iveală în mulți FORȚA CREDINȚEI. Dar nu profană ci determinând sacralitatea gesturilor, atitudinilor, gândurilor și cuvintelor. A te cunoaște pe tine înseamnă să apreciezi minunea care ești - imn în adorare, unic, așa cum suntem fiecare.
Știu! Nu am fost obișnuiți să gândim cu simplitate și firescul firii, așa de…direct.

Și mai știu că fiecare cuvânt scris acum, poate determina zeci de interpretări în suflete. Căutați mereu partea plină a paharului chiar dacă sunt doar câțiva stropi. Nu judecați cu formule consacrate de vechile temeri, frici, animozități etc. Toate acestea sunt trăiri induse de prea mult timp, uneori însă necesare. Spunea recent cineva că nu este de acord cu atitudinea pur românească: ,,Nu fă ceea sau cealaltă…că te vede, aude vecinul!” ; am înțeles din nou, că depinde de fiecare cum interpretează. 

Pentru străbunii noștri era o atitudine de a trăi în armonii unii cu alții, de a nu se deranja, jigni, ataca unii pe alții. Ci de a trăi pașnic, în armonie și respect. O întreagă școală a firii, expusă simplu dar împotriva cărora cei mai ,,isteți” au atacat prin ironie (a nu se confunda ironia cu umorul). Iar a prelua superficial o veche cutumă înseamnă că noi, cei de acum ne-am îndepărtat de spiritualitatea neamului.

Am scris asta pentru că REI înseamnă și un adânc respect față de divinitate, față de tradiții, față de om, față de TOT…în total aproape trei mii de aspecte ale Respectului. 

Spiritualitatea este calea de a afla tocmai aceste aspecte subtile și a nu judeca din primul impuls. Iar fiecare , indiferent de calea spirituală aleasă, va trebui să o parcurgă singur. Chiar dacă are îndrumători văzuți sau nevăzuți.Istoria ReiKi

Sunt mai multe variante ale apariției acestui sistem. Cea mai cunoscută este cea a doamnei Takata sau, cel puțin cea transmisă de elevii domniei sale. Sunt pe internet toate.
Până la doamna Takata, Reiki nu a fost predat în afara Japoniei. Din 1980 însă este predat pe întreaga planetă. Au apărut multe subsisteme –aproape 200, fapt ce spune el însuși multe. Sistemul de bază s-a extins, adunând cunoaștere și din alte zone ale lumii. Nimic nu este întâmplător. La nivel subtil aceasta înseamnă enorm pentru noi toți, împreună.
Ne descoperim așa apartenența la umanitate dar în formă proprie, de neam, de credință. Aceasta este vindecarea cu care pornim în aventura cunoașterii.

Gestul de a așeza palmele pe locul dureros este ancestral. Dar conștientizarea a ceea ce se ,,întâmplă” se învață. Prin inițiere se transmite doar,, informația”, se transmite clar o stare inițială, se reconștientizează. Din legenda maestrului Usui înțelegem asta. A primit Inițierea, dar ce înseamnă ea a descoperit practicând. Coborând muntele, când și-a pus mâinile pe picioarele rănite și s-a vindecat, așa a început să înțeleagă. Apoi au urmat și celelalte vindecări. Treptat a decriptat inițierea primită, a așezat-o în tipare de cunoaștere și a transmis-o mai departe celor care făceau efortul de voință înspre autocunoaștere.

 Știu că și acum sunt mulți care suspectează maeștrii că nu le spun tot, că le sunt ascunse cine știe ce secrete. INIȚIEREA este suficientă pentru cei mai mulți deoarece schimbarea este atât de puternică încât crezi că deja te-ai transformat. Descoperi însă după o perioadă că s-a subțiat legătura, că ,,starea” dispare treptat și cauți altceva sau zici că nu mai ai încredere. Lipsa practicii va duce și la slăbirea încrederii în tine. Te vei submina singur-dar nu recunoști asta. 

 Fiecare maestru va transmite și informațiile lămuritoare la care el însuși a ajuns. Și acesta este un adevăr. Dar vei rezona cu cel care care îți va explica pe înțelesul tău, pe puterea ta de pătrundere în aceste lumi. Frecvența ta energetică subtilă se schimbă iar tu, doar tu o vei conștientiza prin practică.  
Și acest lucru trebuie înțeles și respectat: ajungem fiecare la un învățător către care suntem îndrumați nu întâmplător. Nemulțumirile de mai târziu sunt dovada că noi nu am făcut nici un efort și alergăm spre altcineva. Însă dacă știi mulțumi vei avea parte de mai mult, asta sigur. Nici eu nu predau cursurile la fel. Este în funcție de persoanele care vin și asta înveți să respecți.
Nici maestrul Usui nu a primit o carte cu instrucțiuni. Dimpotrivă!

Pozițiile palmelor sunt clare. Ce nu e clar este altceva: faptul că blocăm KI-ul și îl transformăm în energie personală. Adică: se trăiește atât de intens senzația de căldură, ănțepături, adiere, din palme încât –fără să vrem- blocăm aici , treptat , măcar o parte din energia Ki-ului. E doar un aspect, pe care l-am observat treptat, după ani de practică, așa cum fiecare se poate auto-observa. Despre practica în fața TV-ului am mai scris. Sau fiind culcat și ,,scuze! Am adormit” Normal! Dacă nu ai un fotoliu sau un scaun. Comoditatea e și ea o veche cunoștință.

Da! Te poți vindeca de reumatism, de ulcer (mai papi și  niște patlagină pe lângă autotratament). De depresii, de stres etc. dar după câtă energie lași să ajungă în tine și să-ți schimbe frecvența pe care vibrezi. Pentru că, până la urmă la asta ajungem: prin schimbarea frecvenței energiei schimbăm multe - dacă nu totul- în viața noastră. Am scris în carte prin ce se trece în acel timp, așa că nu reiau. 

Și încă un Da! – a te informa este necesar. Știința validează acum tocmai acele schimbări energetice care au loc în trup dar mai ales în creier, implicit în celulă. Calculatorul poate fi un bun profesor, îndrumător, sursă, dacă vrei cu adevărat asta. Nu fanteziile care ajung în final să ne lase fără energia pe care unii cu greu au primit-o, plătind-o. Și  desigur, nu întâmplător.

Așa că pentru a ,,distrage” atenția de la căldura palmelor, predau hiperspațiul dintre ele. Măcar devii conștient că există ,,ceva” de a cărei utilitate este mai ușor apoi să te convingi. Aplicat înainte de fiecare poziție creează un feedbeek necesar.

Gradul întâi ar trebui predat multe …luni de zile. Singurătatea în care rămânem după inițiere, mai toți, cei din afara Japoniei nu trebuie însă să ne derute. Avem obișnuința de a participa la grupuri de practică?! Marea majoritate nu. Știiiiu! Lipsa de timp. Și mai este ceva în noi, foarte subtil și la care nu luăm seama: prin Inițiere primim acces la întreaga Cunoaștere din acest sistem. Este și o reactivare a energiilor din noi, cărora va trebui să le facem față, altminteri ne vor sminti, determinând comportamente cel puțin bizare la unii.

 Predând învăț și eu. Pozițiile palmelor sunt clare. Însă ceea ce insist la elevii mei, este de a încheia cu palmele pe tălpile picioarelor. Suntem destul de aerieni așa că aceasta este necesar chiar dacă am făcut doar o secvență sau două din tot auto_tratamentul.

 Ceea ce am învățat recent este de a fi conștienți că ne putem așeza palmele pe picioare în tandem cu fiecare aplicare a palmelor, conștientizând aplicarea palmelor energetice. Îmi mutam mereu conștientizarea asupra picioarelor. Pentru mine era firesc. Însă era…firescul meu. Și uite așa, prin întrebările puse am ajuns să conștientizez ce trebuie să predau. Mulțumesc! Sper că veți încerca să vedeți cum este.

 Legenda în care Hercule a înțeles că uriașul pe care nu îl putea doborî, pentru că ori de câte ori acesta era cu picioarele pe pământ, devenea mai puternic, am spus-o mereu ca exemplu. L-a ținut în aer și, l-a învins. Dar și gândul acum, în aceste timpuri, devine o FORȚĂ din ce în ce mai puternică. 
Deci putem să ne ducem mereu cu gândul la tălpi ca să simțim ce se întâmplă acolo. Simplu: energia urmează gândul. Defapt gândul însuși ESTE energie. Uite așa mai decriptăm din cele ce ziceam că sunt minuni, miracole sau…. unii mai grijulii, ziceau că sunt de la satana.

         Devenim ,,Flautul prin care cânta divinitatea” Chardin de Talleyrand

Am ales să știm cum este alchimia făuritoare de noi lumi. Cumva, ne/am blocat. Dar cred că este Timpul să știm că durerea e datorată unui proces psihic care devine chimic și apoi ca manifestare ultimă: durere și boală.

        Ki este energia pe care o putem înmagazina în noi și folosi conștient. Suntem creați având această Putere. Am pierdut conștiința Ei. Acum învățăm să o regăsim, recunoscând-o. Unii se folosesc de ea …aleatoriu, ca să nu spun altminteri. Chiar dacă lovim pe cineva NU O FACEM cu această energie, ci cu forța pe care am acumulat/o prin autotratament sau făcând terapie. E o diferență pe care dacă o înțelegi probabil te vei abține de a-ți demonstra ,,abilitățile” după care mulți aleargă.

           Ki este doar IUBIRE !!! O putem dărui mângâind pe cineva, îmbrățișând sau doar privind cu ochii sufletului. Sau prin suflu/ șoaptă. Toate acestea se re-învață.

                             Este o imensă iubire ca dar pentru zilele celor de acum.
      Greu de descris. Acesta ar fi un prim aspect, pentru cei care trec prin inițierea din ReiKi. Acest Ki care este peste tot, având denumiri diferite, dar în esență fiind energia din tot și din noi, direct din zonele creației primordiale. Explicațiile sofisticate sau foarte lungi nu/și au rostul. Și din care au fost create tărâmuri, ceruri, vămi, praguri energetice de diferite vibrații ale KI/ului.

       Am mai scris despre temerile unora că această energie poate fi ...luată. Nu! Dacă tu consideri că este a ta, da! atunci sigur ai și necazuri, Dar dacă conștientizezi și accepți că e DAR atunci …minunile au loc zi de zi, secundă de secundă.

      ARTA de a Vindeca este ARTA DE A IUBI în tăcere întreaga Creație. Si doar cei care tac aud cum divinitatea șopteste în inima lor.

 Oricât am spune că iubim omenirea și îi vrem binele, NOI, fiecare în parte suntem Binele omenirii.Cu noi înșine începe vindecarea.

       Arta vindecătoare a Spiritului se poate trasmite ca înțelegere dar practica fiecăruia o va face să fie reală, statornică.


Închei tot cu Măria Sa, Eminescu:

,, — In fiece om se-ncearcă spiritul Universului, se opintește din nou, răsare ca o nouă rază din aceeași apă, oarecum un nou asalt spre ceruri”

,, Oamenii sunt probleme ce și le pune spiritul universului; viețile lor —încercări de deslegare. Chinul îndelungat , vecinica goană după ceva necunoscut nu samănă  cu aviditatea de a afla răspunsul unei întrebări curioase?”

,, .. S' ascultăm poveștile, căci ele cel puțin ne fac să trăim și-n viața altor oameni, să ne amestecăm visurile și gândirile noastre cu ale lor ... În ele trăiește Archaeus ... || 
Poate că povestea este partea mai frumoasă a vieții omenești. Cu povești ne leagănă lumea, cu povești ne adoarme. Ne trezim și murim cu ele”

,, ,, Cugetări imposibile nu există, căci, îndată ce o cugetare există, nu mai e imposibilă, și dac' ar fi imposibilă, n-ar exista.”

,, Condițiile a orice posibilitate sunt în capul nostru. Aicea sunt legile ciudate cărora natura trebuie să li se supuie. Aicea-i timpul cu regulele lui matematice , aicea spațiul cu legile geometrice, aicea cauzalitatea cu necesitatea ei absolută, si dacă le ștergi acestea ... și un somn adânc le șterge pentru câteva oare ... ce simțemânt ni rămâne pentru acest interval al ștergerei ? Nimic. 
Și cu toate acestea sosesc momente în viață în cari aceste trei elemente ale minții noastre, aceste sertare în cari băgăm o lume dispar pentr-o clipă ... e drept, ca o fulgerare numai, dispar sau în parte sau în tot și stai ca înaintea unei minuni și te 'ntrebi ... așa ca omul care crezuse că tot ce vede e chiar așa cum este ... că oare ce 'nsemnează asta.” 
( Citate din ARCHAEUS).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu