luni, 13 octombrie 2014

Zâmbetul - Surâsul interior și Amygdala - o altă privire            Dintotdeauna a existat pe Planetă lupta între Bine și Rău. Am învățat să privim așa fără a ne întreba nimic, la ce duce această înrolare într-o parte sau alta. Oamenii trăiesc într-un automatism din care ies cu greu. Legea Inerției: este necesar un impuls  să ieși din nemișcare sau dintr-o rapiditate care te poate ameți.

         Sunt  mari Puteri care au sarcini de care noi ne îngrozim. Spunem că ne manipulează, că ne torturează viața prin prezența lor. La primul nivel de înțelegere așa este. Și se creiază o realitate profană, dură, dureroasă și periculoasă pentru că așa gândim, așa ne este mai ușor să gândim. Așa am preluat de la ai noștri. Nu e o învinovățire ci doar înțelegerea că avem o șansă unică. 

Persoanele ,,rationale” vor avea multe de comentat: că este nedrept, că iau apărarea cine știe cui… Încercați să priviți aceeași realitate din mai multe unghiuri și acceptați-le pe toate. Pentru că ,,vederea” personală este limitată. Recunosc prima asta.

 Un alt aspect este: ,,ceea ce nu te omoară, te face mai puternic” – te determină să înveți să nu fii supus unor forțe, să ieși din cercul vicios. Nu ne ține nimeni acolo, ci doar ignoranța personală

Misiunea unor asemeni Puteri este Sacră, pentru a determina evoluția. Mulți ar vrea să fie mai simplu, mai ușor. Știu acum că nu mai este posibil. În loc să ne plângem, să aruncăm cu piatra, mai bine am vedea ce facem noi cu noi înșine. Să ne asumăm propria viață.

 Dorim binele omenii sperând așa că îl vom avea pe al nostru. Eroare. Fugim de la a ne asuma,crea propriul bine.

Fii TU binele pentru tine și vei avea de unde dărui și altora pentru a le fi bine.  Altfel, la nivel care încă nu se vede, la nivel subtil, dorința se manifestă luând în fapt de la alții pentru a supraviețui.

Puterea Divinității, a întregului Univers, a Ki-ului se manifestă doar prin Puterea de conștientizare a Omului

Potențialitatea energiei este trezită, asemeni Frumoasei adormite de dorința conștientă, care va determina asumarea folosirii ei. Ceea ce pe noi nu prea ne încântă: apare responsabilitatea.

            Asumarea acestei conștientizări e dificilă, dar ne este dată mai mult ca niciodată, acum. Facem primii pași și este minunat. Starea Potențială din jurul nostru este imensă, cea din fiecare este Totală. Și dacă nu ești deplin conștient de ea, dacă nu înveți să o dirijezi respectând Legi clare, atunci devenim exact ceea ce nu ne place la alții că sunt.

Unii îndeplinesc aceste misiuni ( de trezire!) fără să știe, sunt alții care știu și sunt sub ascultarea divină, oricât de ciudat ne-ar părea. 

Afișând nemulțumiri, supărări, cu ele vom trăi, ele devin secundă de secundă lumea noastră. Pentru că noi așa o gândim, o trăim, a simțim – deci o creem alimentând-o cu propria noastră enegie (judecată). Energia urmează  gândul și creează realitatea.

         Nu vă dați Puterea nimănui , judecând pe unii sau pe alții. V-ați gândit că sunt unii care știu să facă asta de dinaintea voastră și vă manipulează ?!

 De ce să ne lăsăm folosiți?! E o întrebare. Pierdem și timp prețios și enorm de multă energie atunci când suntem nemulțumiți, oricât de puțin am avea. Nemulțumitului i se ia totul. Celui care este mulțumit, care are recunoștință pentru ceea ce are, i se mai dă. Pentru că el știe să aprecieze, să se bucure. 

De gândurile și stările noastre depinde întreaga lume. Vrem binele altora dar nu ne asumăm responsabilitatea propriei vieți. Și suntem mereu nemulțumiți. Nu ne ia nimeni nimic - dăm singuri. Doar un mic ,,impuls” și dărâmăm totul. Acum , din fericire, mulți au început să înțeleagă acest mecanism de autodistrugere.

             Puterea mentală a marii majorități a crescut foarte mult. Dacă o folosim pentru ,,judecarea” altora –implicit a vieții, rămânem pe o frecvență energetică din care ieșim cu greu. Ne țin acolo propriile judecăți –emoții și sentimente. Alții doar ,,incită”. De asta au apărut atâtea ,,metode” de schimbare a gândirii- metode practicate cu succes în marile centre de cercetare neurologice. Preluate din cunoașterea venită din Orient, adaptate timpului de acum.

           De exemplu : meridianul Guvernator. Activat simplu – face ,,minuni” acum prin câteva tehnici predate în America, în Australia. Cunoașterea și Credința merg mână în mână – explicitate de Fizica Cuantică-Marea Doamnă a Științei actuale.

                 Am predat acum câteva luni despre cele trei meridiane ce se formează pe partea anterioară a corpului ( cea care reflectă dorințele noastre) la cei  care încep să parcurgă o cale spirituală: Saraswati – Laksmi şi Medha Nadi. Au anumite puncte de ascensiune clare care trebuiau punctate. Ce însemnătate au aceste puncte? Sunt Centri de colectare a energiei  organelor pereche din corpul nostru.

La fel și cu Surâsul interior –  o tehnică extrem de puternică care sigur, sigur te scoate din marasmul trăirilor zilnice, dacă dorești asta, conștientizând și dorindu-ți ( mai ales) asta. Știu ce minunată este observându-I pe cei care practică – sper să nu uite cele câteva secunde care le schimbă instantaneu perspectiva din care privesc viața.

        Primele TREI ,,mișcări”  simple și care pot fi făcute oriunde, oricând (ceea ce este recomandat), cu sprâncenele, cu ochii, cu buzele, toate activează partea anterioară a NUCLEULUI AMYGDALIAN care a început să fie studiat numai de 100 ani, din 1960 apărând primele studii științifice. Cartea lui Daniel Goleman a făcut să explodeze această cunoaștere a Amygdalei, datele despre Inteligența emoțională la nivel de cunoaștere planetară. 

          Se vorbește de Ascensiune, de Salturi cuantice, de …. multe. Spre ,,unde”, încotro ?! că doar nu părăsim planeta ?! asta ar înseamna plecare definitivă, adică să ne cânte preotul ,,veșnica pomenire”.

Iar cei care au asemenea ,,idei” – primindu-le ca informații fără să gândească, să nu se mire că ajung să nu mai știe ce este cu ei aici, devin aerieni, dezorientați sau, mai simplu, stresați. Ascensiunea este a SUFLETULUI într-o zonă cunoscută cât de cât ( mă rog !!!). Adică: AICI !!! îți schimbi tu starea prin care TRĂIEȘTI.

Revin la partea anterioară a Amygdalei – parte din sistemul limbic, care are un rol determinant și în autism, de exemplu. În stările și relațiile noastre, sigur.  

Numeroase  studii au demonstrat că aceasta este implicată în învăţarea şi experimentarea fricii, încât a devenit obişnuită referirea la aceasta ca fiind "centrul de frică" al creierului, fiind implicată ȘI în procesarea pozitivă a emoţiilor procesate în principal pe căi auditorii şi vizuale care se proiectează la nivelul amygdalei. Nu prin cele olfactive ( experimente cu CO2) care activează alți centri. 

           Oricum cercetările sunt în desfășurare. Și pluridisciplinare.
  Informații sunt, nu scriu acum despre localizare și rolul ei. Vă invit să descoperiți singuri.Sigur veți exclama: wauuu !!! În loc să colindăm cu ,,gândul” prin cine știe care stări din care nu mai știm cum să ieșim, mai bine am încerca să ne cunoaștem superbul, minunatul trup. Și să învățăm să-l ascultăm. Un prieten mai bun nu avem. Dar nu numai în sensul de a-i furniza mâncare și apă. Nutriția poate fi și spiritual/științifică: adică de a cunoaște rolul clar a fermecătoarelor organe care funcționează perfect, pentru că așa au fost create. Din neatenție însă …mai perturbăm prin noi și apoi ne plângem, desigur.

       Partea anterioară- cea care furnizează și determină o stare de bine, de înțelegere, de ,,drag de drag” cum îmi place să spun, se activează INSTANTANEU prin practicarea celor trei mișcări. Care pot fi făcute și separate – ca să nu vă speriați de ,,greutate”.

 Tehnica ,,Surâsului interior” este predată în Școlile de Tao, de Qigong. DAR…. pe lângă faptul că așa se strânge în anumiți centri de colectare, energia organelor care așa este cunoscută, reactivată, refăcută etc. ( informații extrem de importante desigur), ne REACTIVĂM conștient STĂRILE pe care ni le dorim. 

Nu spun eu ci dovada este în cercetările științifice. Îndepărtarea Amygdalei (nucleului amygdalian) transformă RADICAL persoana. Primul geniu științific care a lăsat cercetări de pionierat (în felul lui un pic extravagant, ceea ce a ,,deranjat” pe unii ) a fost T.D. Lingo, începând cu 1956. Acum în marile clinici, centre de cercetare se studiază acest amplu aspect al ,,minunilor din creierul nostru”. Sigur că nu separat de restul organelor, a trupului.

       ,,Ceea ce Medicina Orientală știa de câteva mii de ani!” o frază ca un refren dar mereu la fel de actuală.
Dacă acum 100 de ani a început cercetarea nucleelor amygdaliene ( sunt două), practicarea Surâsului interior la asta ducea – în prima fază. La DECONECTAREA de stările care ar fi împiedicat armonizarea centrilor energetici.  Am practicat Surâsul interior. Apoi am citit despre Amygdală. Doi timpi separați în viața mea. Pentru că au venit ca informații din două domenii ,,diferite”.

Marii Maeștri (Învățați) orientali SIGUR știau cele ce am scris mai sus. Numai că acele două informații erau ,,comasate” nu disparate. Pentru că: dacă ,,vedeau” meridianele energetice, punctele de acupunctură SIGUR au ,,văzut” și rolul Amygdalei . Și a altor ,,minuni” – sunt sigură. ( Mărturisire publică: mereu aud, și am avut cândva și eu ,,părerea” asta – mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a trecut repede! – da* de ce nu se spune totul ?! Pentru că nu suntem suficient de pregătiți și mai ales de atenți ! o informație spirituală se ,,cucerește”. Dată de-a gata, aproape nu mai are valoare. Nu o ,,accesăm” cu dorința adevăratei cunoașteri, ci ca pe o modalitate de ,,evoluție” de cele mai multe ori ….sezonieră. Pașii sunt clari, se deschid anumite percepții ( nu faceți ochii mari că nu e vorba de ,,audiții” sau ,,văzutelea”) care duc la stăpânirea gradată a CUNOAȘTERII. Sigur și despre asta e mult de spus).

           Ca să fiu un pic mai explicită: atunci când ridicăm sprâncenele ca două aripi în zbor, atunci când ridicăm colțurile exterioare ale ochilor, atunci când ridicăm buza superioară, energia din aceste mișcări activează partea anterioară a nucleelor amygdaliene ( mai simplu: amygdala, așa cum o numesc și neurologii). E doar prima acțiune. Pentru că ,,mișcarea” se continua, este mult, mult mai amplă. Dar nu atât de dificilă pe cât pare. Și mai cred un lucru: poate nu am fi dat importanța pe care o merită dacă știința nu ar fi descoperit acest lucru. Informația sigur există, dar în cercuri care au fost doar păstrătoare a învățăturilor. Efortul trebuie să ne aparțină ca să merităm și să știm să apreciem învățătura, și, ceea ce este cel mai important să PRACTICĂM. Să ne fie cu adevărat folositoare.

              EXISTĂ frumusețea Vieții în jurul nostru. 
DACĂ o vedeți înseamnă că ESTE în voi înșivă. Altfel nu am avea cum să o RE-cunoaștem, să știm ce este. Și fiecare avem ,,vibrația” proprie după care percepem. 
Dacă acceptăm asta, nu ne mai supărăm pe nimeni. Ințelegem și frumusețea pe care ei o văd și ne îmbogățim tot noi. 
Dacă vedem însă reversul, aceea este lumea proprie, în care ne vom și îmbolnăvi. Această conștientizare este doar un început. 
Gândirea, vorbirea sunt ENERGII VII prin care ne manifestăm și prin care STATORNICIM lumea. Atât de puternici suntem. 
Obișnuințele ți le poți observa și schimba singur. 
Altcineva nu o poate face. Nu schimbă nimeni un cip și gata. Nu ai mai fi OM. 
Ajutor putem primi de la cei care deja înțeleg asta. Care ne schimbă ,,coordonatele energetice”, ne pun pe o altă frecvență. A rămâne acolo însă depinde numai de noi înșine.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu