luni, 11 mai 2015

Compatibilitatea - înțelepciune și iubire



Din rezonanța vibratorie se știe că dacă două piane sunt acordate la fel și apeși o clapă la unul, la celălalt va vibra aceeași coardă. Undele de rezonanță care vibrează la unison amplifică totul determinând o stare imposibil de numit, dar de care nimeni nu se îndoiește că există și în viața noastră. Nu știm însă cum să facem acest lucru. Sau nu știm că se poate.

Suntem kinestezici, vizuali, auditivi, și mai nou- auditivi digital.  Vom percepe lumea și ne vom manifesta preponderant prin una sau două din cele patru sisteme de reprezentare. Un kinestezic vrea mângâiere, atingeri, un auditiv vrea cuvinte, șoapte, un vizual vrea crearea unor imagini frumoas Cine nu știe cum este celălalt nu va ști să ofere dar nici să primească. ,,Eu dau, dar nu știe să primească….” Naște prăpastii și nu înțelegem cum de am ajuns acolo, de ce în timp devenim ,,paraleli”  în manifestări însă în adâncul sufletului flacăra încă este prezentă. Apare o durere căreia cu greu îi facem față. Treptat va arde doar înlăuntru, tot mai încet.

Compatibilitatea cu o persoană nu înseamnă numai ,,potrivire” ci să descoperi cum este alcătuit celălalt. Înțelegându-te și pe tine. Nu cred că există persoane total incompatibile ci doar diferite ca și ,,construcție” interioară. Avem ocazia să învățăm cât de complex și bine alcătuită este lumea noastră.

Nivelul la care te autocunoști, este nivelul la care îți controlezi viața. Cel ce nu studiază cu pasiune universul propriu este asemeni frunzei în bătaia vântului. Și o mica briză îi va schimba poziția față de lumea interioară și dinafară.

Dragostea este o autosugestie – Iubirea este ceea ce crezi la un moment dat că nu există și abia atunci O trăiești în totalitatea ei. Iubirea nu o poți dărui pentru că nu e ta dar ….tu ești iubire! Seamănă a taină dar este Unica Magie a Vieții! Care se trăiește prin Ea însăși.




Orice concept poate deveni  o închisoare dacă ne raportăm numai la el. A ști cum ești tu, cum este celălalt ne salvează din dramele vieții care par insurmontabile. Avem nevoie de o doză zilnică de dragoste dar mai ales de iubire. Hei! Nu de la alții mai întâi. Tu, când ți-ai spus ultima data că te iubești, că ești o Ființă minunată?! Când ți-ai surâs?! Dacă tu nu crezi că ești așa atunci de ce aștepți ca alții să te vadă (cică) cum ești?! CE le arăți: neâncrederea, smiorcăiala, nemulțumirile și mătrăguna din tine?! Bravo! Să nu te miri că se face brusc ceață și nimeni nu te mai vede.

Poți să te miri cât vrei de ,,ingratitudinea” altora. A ta este totală. Față de tine dar….și față de Dumnezeu. Uităm nu?! Uităm că suntem după chip și asemănare. Știu. Știu că uităm. Dar ce minunat este când ne amintim. Și dacă încercăm să o facem tot mai des, din ce în ce mai des, nu alunecând în nici una din cele două (să ne fie drag numai de noi sau numai de Dumnezeu) atunci deprindem Arta Iubirii !


Invață cine ești tu ca să știi modalitatea ta personală de a oferi frumusețe, bucurii și, cum le accepți pe ale celorlalți. Se pare că uneori nu le vedem tocmai din cauza modului în care noi percepem.

Insă…. Dar… In numele iubirii VREM ! îi facem responsabili pe ceilalți pentru fericirea nostră. Vrem să DĂRUIM iubire. Vrem să PRIMIM iubire. Când o dărui – ea dispare din tine. Când o primești - nu ai ce face cu ea. Fiecare trăim în felul nostru personal iubirea. Asta e frumusețea vieții. Răsfrângem ceea ce este în noi. Când nu mai este, se năruie orice relație.

Așteptările de la celălalt nu-și au rostul. Nu e ca un salar pe care să îl împărțim pentru achitarea datoriilor.Punându-ți fericirea în mâinile altcuiva împovărezi acea persoană. Dependența la un moment dat devine sclavie. Din care vei dori să ieși.Ne bazăm fericirea pe alții și în noi nu suntem atenți ce există. Uneori un gol pentru că nu am avut grijă să fie mereu plin.


Un comentariu:

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.