duminică, 14 iulie 2024

SHIVA SWARODAYA


 În ultima vreme am scris mult despre RESPIRAȚIE. Despre elementul ignorat până acum 10-15 ani: Oxidul Nitric sau despre cel considerat toxic: Dioxidul de Carbon. Despre respirația pe gură sau studiile științifice despre respirația pe nas etc.

Respirația este conexiunea cosmică între noi și Planetă, între noi și noi (cei de acum sau din alte vremi). Suflul creator în care suntem cuprinși.

 Practica REIKI nu a inclus (la începuturile mele, acum vre-o 20 de ani) și respirația. REIKI este un miracol în sine. Ușurința, simplitatea cu care îl percepe fiecare este uluitoare de fiecare dată. Însă, în moduri foarte subtile, pe care nici nu le-am observat, ne-a determinat să evoluăm. Să căutăm mai mult, adăugând noi informații (energii).  A fost ca o sămânță care a încolțit și înflorit misterios.

 Practicând ReiKi (și nu numai, evident) intri ușor în stare alpha și sigur-sigur, RESPIRAȚIA se modifică. La fel de sigur-sigur, Maestrul Usui știa și preda asta. Pentru noi occidentalii, începutul a fost doar prin INIȚIEREA în sine care a dus la trăiri, la transformări emoționale, psihice ce ne-au schimbat. Cât de durabile au fost transformările, a depins numai de practica fiecăruia.

Tehnicile de respirație erau ținute secret de maeștrii orientali. Și nici noi nu eram pregătiți să le „abordăm. Ar fi fost  dificil, ar fi descurajat pe mulți. Cred însă că este timpul de mai mult. S-au așezat energii care prin subtilitatea lor ne-au direcționat cu o măestrie extraordinară spre binele nostru. Le vom conștientiza, va fi un salt uriaș în propria Viață. De a decide cum trăim fiecare aici-acum!  

Singurul automatism pe care putem să îl stăpânim este RESPIRAȚIA! Mulți știu deja de Prana, despre diferite tipuri de respirație. Care sunt multe, unele analizate științific.

Tehnici de respirație: când le practicați nu le luați atât de în serios de parcă v-ați pregăti să deveniți martiri. Un pic de curiozitate, înseamnă o atenție (energie) direcționată spre ce facem și, mai ales, ce se întâmplă în interiorul nostru. Pornim cu avânt și rămânem…fără aer.

„În timpul zilei o nară stă deschisă pentru a lăsa aerul să pătrundă, iar cealaltă e ușor închisă. În unele zile, nara dreaptă se deschide larg la răsăritul soarelui; alteori, nara stânga se deschide în lumina Lunii pline”.

 Potrivit  textului SHIVA SWARODAYA un text vechi de 1 300 ani, aceste fluctuații de ritm se repetă din oră în oră, zilnic și sunt comune tuturor oamenilor. Este o abilitate pe care corpul uman o folosește pentru a rămâne în echilibru și  armonie cu vibrația cosmică și cu alți oameni.

Shiva Swarodaya (SS) este un text antic în sanscrită.  Un comentariu și o traducere numită swara yoga a fost făcută de Satyananda Saraswati în 1983. Se mai numește astrologie fonetică: sunetul propriei respirații și este scrisă ca o conversație între Shiva și Parvati. Mai sunt și alte traduceri. Această scriptură antică are 395 de sutre.

Swara este fluxul subtil de respirație și udaya  înseamnă trezire.

Swara Yoga învață moduri sau tipuri distincte de respirație, care duc la cunoașterea și controlarea multor tipuri de acțiuni în sfera fizică, mentală și spirituală. Este știința prezicerii rezultatelor de bun augur și nefavorabile bazate pe fluxul respirației printr-o nară sau alta.

  Swara yoga nu trebuie confundată cu pranayama, care implică tehnici de redirecționare, stocare și control al pranei. Swara yoga este o știință mult mai extinsă și mai precisă.

Rezultatele pot să apară chiar și după o primă săptămână de practică. Dacă se iau în considerare toate aspectele Științei, cum ar fi, nara de respirație, elementul dominant, combinațiile planetare și semnele zodiacului se pot face previziuni scrupulos de precise despre success sau eșec în orice domeniu de viață și pentru orice scop, atât pentru sine sau pentru alții.

Este știut că actul continuu de Inspiraţie şi Expirare în loc să fie efectuată simultan prin ambele nări, se realizează cu ritmuri periodice fixe prin nara stângă și cea dreaptă, alternativ. Acest act de respirație se numește Svara și trecerea acestui act din o nară la alta se numește Udaya.

-Durata respirației într-o narăRespirăm în fiecare nară continu timp de 2 Ghatikas (aprox. o ora). Aceasta înseamnă că respirația alternează de la una la cealaltă nară după fiecare oră într-un ritm clar.

—Pasajul nazal stâng este numit Ida iar dreapta Pingala. Pasajul din mijloc se numește Susumna. Când Svara curge prin nara stângă se numește Ida-svara; când curge prin dreapta nară se numește Pingala-svara, Când Svara curge prin ambele nări simultan se numește Shusumna-svara.

Metoda de schimbare a Svarei de la o nară la alta:—Ori de câte ori poate exista o necesitate sau dorință de a schimba respirația de la o nară la alta, trebuie să se întindă o vreme lateral pe partea careia se afla nara activă în acel moment. În curând, respirația o să se schimbe prin nara cealaltă.

Locul Svara în nară:Dacă aerul respirat trece prin partea centrală a unei nări este indicat elementul Pământ; dacă trece prin partea inferioară, elementul de apă; dacă trece prin partea superioară,  elemental de foc;  prin laterale, elementul aer; iar dacă curge rotindu-se prin interiorul narii este Eter (Akasa) element.

- Ori de câte ori vrei ca cineva să facă o lucrare la alegerea ta, sau să accepte opiniile tale sau să  împlinească obiectivele dumneavoastră personale, ar trebui mai întâi să pui înainte acel picior care corespunde Svara în acest moment. Adică dacă nara stânga respiră, pui piciorul stâng. Cu toate acestea, Elementul de pe ascensiune ar trebui în fiecare caz fie Pământ, fie Apă sau confluența ambelor.

-După ce ați ajuns la destinație, dacă trebuie să vorbiți cu persoana prin care cauți împlinirea ta obiectivă, atunci ar trebui să începi discursul abia după ce ai pus persoana pe partea careia curge Svara ta. Cu aceste formalități vei fi surprins să constați că persoana cu care vorbești, chiar dacă el este potrivnicul tău,va face lucrarea potrivită după dorința și satisfacția ta. Această metodă este un fel de farmec pentru a captiva sau subjuga mințile altora și este foarte eficient în obținerea succesului în special în următoarele lucrări: merg ca solicitant pentru asigurarea unui loc de muncă; prezentarea la o instanță ca reclamant, pârât sau martor; mergând la un interviu; înaintea ofițerului dvs., proprietar sau stăpân etc.

- În caz că boala s-a dezvoltat din cauza functionarii eronate a Svara, atunci o corecție a acelei funcționări poate vindeca acea boală. În acest sens unele posibile boli și metodele de aversiune sau vindecare a acestora:

FEBRA: — Când se simte febră, atunci ar trebui să se oprească Svara care curge în acel moment și respiră prin cealaltă nară până la vindecare. Câlți de bumbac moale să fie plasate în nara care trebuie oprită.

Alte dureri—Dacă există o durere în piept, spate, talie sau stomac atunci ar trebui să oprească imediat Svara care curge în acest moment. Acest lucru va ameliora durerea.

Astm—Când există un atac de astm și sufocarea începe, atunci ar trebui să opriți imediat Svara care curge în acel moment. Cu atât este mai mare efortul de a alterna curgerea Svaras cu atât mai repede ar fi vindecarea

Oboseala datorată muncii grele poate fi înlăturată prin intinderea pe partea dreaptă pentru o vreme.

Amintindu-vă că RESPIRAȚIA este automatismul asupra căruia avem putere de decizie, de control, vă doresc lectură plăcută și utilă!

                                         

                                                   
 SHIVA SWARODAYA

„ -Vă voi explica acum secretul „nașterii suflului de viață (svarodaya) care rezidă în toate corpurile și posibilităţile de cunoaştere care pot fi realizate prin sprijinul [funcției respiratorii.

-Cu cunoștințele swaras, care se mișcă sub formă de Ham-So ( sunetul Ham la expirație și So ia inspirație), cineva dobândește cunoștințe despre trecut, prezent și viitor.

 Se spune că atunci când expiri, sunetul este Ham, iar când inspiri sunetul este Sa. Ham este sub forma de Shiva (conștiință) și Sa este sub forma de Shakti (energie).

„Ham” bija este folosit pentru a media asupra elementului eter fără formă, cu mai multe nuanțe. Meditând asupra ei, cineva devine omniscient și atinge cele opt puteri supranaturale.

 -Această cunoaștere a „nașterii suflului de viață(swarodaya) este mai secret decât cel mai secret dintre secrete. Prin ea putem ști ce este benefic sau rău. Este cheia tuturor științelor și dezvăluie esența tuturor beneficiilor. Această știință este bijuteria de vârf a întregii cunoașteri.

-Aceasta este cea mai subtilă dintre cunoștințele subtile. Este ușor de înțeles și se bazează pe adevăr:  Înţelepciunea ascunsă ce se găseşte chiar în corp.

                    Suflul subtil (SVARA ) este sursa puterii celor care o posedă.

- Secretul „nașterii suflului de viață poate fi comunicat numai unui discipol cu ​​caracter echilibrat, care ia în seamă îngrijirea corpului său, care are o conduită impecabilă, este dedicat stăpânul său (ascultă de guru), nu este ingrat și a cărui minte nu este instabilă.

-Prin studiul respirației vitale vei putea înțelege legea cosmică, sensul armoniilor (gândharva) transcendent, conținutul cărților sacre, natura a tot ceea ce care se găseşte în cele trei lumi. Respirația vitală este reflexia sufletului universal.

-Cel care a reusit sa cunoasca diferitele artere (nâdîs) și natura diferitelor curente sau respirații (prânas)[care circulă acolo] precum și natura diferitelor elemente și punctele de joncţiune ale arterelor (ldâ, Pingalâ, Sushumnâ) pot atinge eliberarea.

- Lumea vine dintr-un principiu (tattva). Subzistă prin acest principiu și se dizolvă în acest principiu. 0 Zeiță! Natura lumea este implicată în principiul ei. Tattvele sunt fundamentul cel mai de preţ al întregii Creaţii.

În tattwas (și curgerea lor) se află fapte de bun augur / nefavorabile, victorie și înfrângere, abundență și foamete / lipsă. Prin urmare, tattwas (elementele) sunt declarate a fi cauza trecutului, prezentului și viitorului.

- Zeița: Cei care au o viziune superioară asupra lucrurilor au definit principiul ca sursa supremă a tot ceea ce este. Explicați-mi în ce constă acest principiu.

- Există un principiu suprem numit Shiva. El este zeul suprem, fără artificii și informal. Principiul spațiului (eterul) vine de la el. În spațiu apare atunci elemental gazos.

- Din elementul gazos provine elementul magmatic, din element magmatic elementul lichid iar elementul lichid elementul solid. Din aceste cinci principii (tattvas) se nasc cele cinci stări ale materiei (bhûtas).

Comentariu (fr): Cele cinci stări ale materiei sunt percepute prin intermediul celor cinci simțuri. Starea solidă, numită simbolic pământ, este sfera de percepție a mirosului, starea lichidă numită apă este sfera gustului, starea magmatică sau foc sfera vederii, starea gazoasă sau aer sfera atingerii. Eterul este sfera auzului.

 Elementul solid (pământul) este perceput de toate simțurile; elementul lichid (apa) de toate simțurile cu excepția mirosului; elementul foc, cu excepția auz, atingere, vedere; elementul gazos numai prin auz și atingere; elementul eteric, vibrația, numai prin auz.

Stările materiei sunt doar combinații mai mult sau mai puțin complexe de relații energetice. Sunetul, vibrația aerului, percepută de auzul, este o reflectare a vibrației pure, cea a eterului care este sursa a toate elementele. Sunetul perceput este doar o imagine a vibrației primordiale a Cuvântului, prin care Creatorul rostește Universul.

- Din aceste cinci stări ale materiei este făcut universul; Este prin ele, evoluează; în ele se dizolvă, prin ele este mulțumit în sine, [că trăiește].

- Prin cunoașterea respirației vitale realizăm până la cunoștințele cele mai secrete; prin cunoaşterea respiraţiei obţinem bunuri materiale. Știința respirației vitale este cea mai profundă dintre toate cunoștințele despre care cineva a văzut sau a auzit vreodată.

- Prin puterea swara poţi birui inamicul; și poți fi sigur că îți vei întâlni prietenul. Puteți obține favoarea lui Lakshmi (zeița bogăției și prosperității), popularitate și tot felul de plăceri.

- Controlorul fluxului nadi-ului stâng este luna care locuiește și ea sub forma Shakti. Controlorul fluxului nadi-ului drept este soarele sub forma lui Shambhu (Shiva).

- Prin concentrarea într-un singur punct, yoghinul devine alert. În acest fel, yoghinul este capabil să cunoască totul prin activitățile nadisului său lunar și solar.

- Cei care practică întotdeauna controlul temeinic al nadiilor lunare și solare au la îndemână cunoștințele despre trecut și viitor.

- Ida nadi din stânga este ca amrit (nectarul) și dătătorul de putere și hrană. Pingala din dreapta este responsabil pentru toată creativitatea.

- În partea stângă (ldâ) este elixirul nemuririi, substanța supremă a lumii. În partea dreaptă principiul de mişcare care dă naştere structurilor cosmosului şi viata.

- În centru (Sushumnâ) se află tot ceea ce este distructiv și periculos pentru orice inițiativă. Este întotdeauna calea stânga care duce la succese fapte bune.

-Când ieși din casă, este de bun augur dacă curge nadi din stânga. În momentul intrării, este de bun augur când curge dreptul. Nadi-ul lunar este neted și virtuos, iar surya este întotdeauna dur și non-virtuos.

- În timpul curgerii surya nadi, ar trebui făcute lucrări dificile și grele. În timpul fluxului de sushumna trebuie întreprinse acele acțiuni care conduc la bhukti (bucurare senzuală) și mukti (eliberare).

- Noaptea ar trebui suprimată swara lunară iar ziua solară. Persoana care practică acest lucru zilnic este un yoghin desăvârșit, nu există nicio îndoială.

-Prin pingala soarele poate fi controlat, iar prin ida poate fi controlată luna. Cel care cunoaște acest proces are puterea celor trei lumi într-o clipă.

- Când ciclul începe cu swara lunară la răsăritul soarelui și se termină în swara solară la apus, atunci există merit în câștigarea proprietății, dar dacă se întâmplă contrariul, evitați-l.

-Acțiunile făcute miercuri, joi, vineri și luni când curge swara stângă, sunt cele mai fructuoase, mai ales în timpul celor două săptămâni strălucitoare.

- Când swara potrivită curge duminică, marți și sâmbătă, orice afacere itinerantă se face se întâmplă să fie cea mai prosperă, mai ales în timpul celor două săptămâni întunecate.

REGULILE CEI CINCI TATTWAS

- În timpul curgerii swara, mai întâi este activ elementul aer, apoi focul, apoi pământul, apă și eterul.

 - În perioada de două ghatis și jumătate (adică o oră), cele cinci elemente sunt active în această ordine. Elementele apar separat în fluxul fiecărui nadi.

- Swara lunară reprezintă estul și nordul, iar swara solară vestul și sudul. Când swara solară curge, nu trebuie să mergi spre sud și vest.

- În timpul curgerii swara lunară, nu trebuie să mergem spre nord și est, deoarece există o teamă de violență din partea inamicului sau a tâlharului și poate că nu se poate întoarce niciodată.

- Dacă swara solară curge la răsăritul soarelui, iar swara lunară curge la răsăritul lunii, tot felul de acțiuni întreprinse în orice moment vor prospera în acea zi.

 - Dar dacă swara solară este activă la răsăritul lunii și swara lunară la răsărit soarelui, vor exista tensiune, conflict și pierderi. Nu întreprindeți activități de bun augur în acest moment.

-Prin atingerea gurii cu palma mâinii care se află pe partea swara activă, când se ridică dimineaţa, (din pat) se atinge scopul dorit.

-Când dați sau primiți sau când ieșiți din casă, trebuie să folosiți mâna sau piciorul care se află pe partea swara activă.

-Urmând acest sfat, vei rămâne liber de pierderi, conflicte și necazuri din partea inamicilor. De asemenea, cineva va fi eliberat de toate necazurile și se va întoarce fericit acasă.

-(Fluxul favorabil al) swara acordă capacitate unei persoane incapabile, în timp ce aceasta (o swara nefavorabilă) face chiar și o persoană capabilă incapabilă. Deoarece toate entitățile vii sunt legate de reacția karmei lor, cineva ar trebui să acționeze în conformitate cu swara proprie.

- Swara lunar activ îndepărtează otrava, iar fluxul swara solar îi aduce pe cei puternici sub control. Moksha se realizează în timpul fluxului de sushumna. Astfel, un singur zeu (swara) are o existență triplă.

-Dacă swara stângă curge un moment și dreapta în următorul (dacă nu poți decide dacă este ida sau pingala), știi că sushumna curge. În acest moment, nicio acțiune nu poate aduce profit lumesc. Shoonya swara distruge toate acțiunile (trezește non-atașamentul).

-Elementul foc care locuiește în sushumna nadi arde ca focul distrugerii și ar trebui să știm că acest foc este o otravă și distrugător al tuturor acțiunilor.

-Dacă sushumna curge din nou și din nou în timpul domniei surya nadi (pingala), atunci fie că blestemi sau binecuvântați, ambele sunt ineficiente”.

                 Citatele sunt din cărțile Shiva Swarodaya, edițiile engleză și franceză.

Shiva Swarodaya este știința prezicerii rezultatelor de bun augur și nefavorabile cauzate pe fluxul respirației prin cele două nări. Textul este explicit dar multe noțiuni sunt prezentate metaforic. Dacă nu facem doar o analiză pe text și începem să ne luăm notițe, dorind cu credință să practicăm, treptat descifrarea va fi tot mai simplă.

Final:

395. În acest Swara Shastra detaliile referitoare la fluxul Swaras împreună cu rezultatele lor, cunoașterea tattwa-urilor (și cum să fie folosite pentru bunăstarea cuiva), războiul (metoda de câștig), captivarea și vrăjirea femeilor, detalii privind concepția copilului și boala etc. au fost descrise doar în jumătate de măsură.

 Conform yoghinilor și siddha, recitarea acestui text în timpul eclipselor solare și lunare conferă siddhi (perfecțiune). Yoghinul trebuie să practice moderația în mâncare și somn și să se concentreze asupra Paramatma (sufletul suprem) în mod constant și să-l realizeze.     

  Astfel, se termină Swarodaya Shastra. Scriptura care este sub forma unui dialog între Lord Shiva și Zeița Parvati.


5 comentarii:

  1. Yoga în Orient este ceea ce am putea spune că este Reiki acum, pentru mulți: o școală în care învățăm să ne cunoaștem cu adevărat. NUMAI DACĂ VREM!
    La noi termenul Yoga a ajuns să fie înfierat, cu tam-tam, și a căzut în dizgrație. Pierdem apropierea de o cunoaștere despre noi înșine. Noroc cu ultimile studii științifice care fac referire (uneori fără a recunoaște), la vechile scrieri (considerate Scripturi).
    Cunoașterea este AUTO- cunoaștere altfel e doar teorie.
    De exemplu: studiile științifice despre rostirea pe EXpirație a sunetului Hhhhmmm (am scris https://reiki-jurnalulunuimaestru.blogspot.com/2024/07/zambetul-si-zumzaitul.html )
    Este mantra descrisă și în articolul acesta: HAM. Corelările se pot face imediat. Ne ajută la vindecarea fizică (științific), ne ajută la vindecarea energetică, emoțională, spirituală. Practicând-în ambele cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Respirația este un automatism coordonat de două zone ale trunchiului cerebral: medulla oblongata (bulbul rahidian) și puntea lui Varolio.
    Marile secrete sunt la Vedere și la purtător. Putem avea control asupra vieții observându-ne pe noi înșine, lucrând cu noi înșine.
    Respirăm aproape o oră pe o nară apoi în următoarea oră pe cealaltă. Trecerea de la una la alta se face (automat) respirând câteva minute prin amândouă nările.
    Când respirăm prin nara stângă suntem Yin, calmi, detașați, visători. Dacă avem treabă și ar trebui să fim Yang (acține) avem impresia că nimic nu ne iese, că nu suntem în stare să rezolvăm sau, să pierdem încrederea în noi, forțăm lucrurile. Conform textului Shiva Swarodaya am putea să schimbăm nara și să respirăm conștient prin nara dreaptă. Devenim mai activi.
    Oricum, prin stările noastre (datorită paternurilor) schimbăm respirația din cele două nări când brusc ne înfuriem, explodăm. Sau, pur și simplu eram în regim de respirație pe nara dreaptă.
    Avem „puteri impure” datorită stărilor, gândurilor noastre, care devin karme (atragem aceleași energii). Prin mentalul nostru vrem să ne separăm de gândirea, starea impură, în loc să le purificăm (prin Terapia Iertării, spovedanii repetate, terapii ).
    „Am observant că…și nu am mai reacționat” este o separare. Ai făcut și T.I. este o purificare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Respirația poate fi mai mult decât un schimb automat de gaze? Este în Puterea noastră de a ne vindeca, de a avea prieteni, relații frumoase și de durată, de a ne manifesta ca înțelepți, de a ne bucura de comorile, bogățiile lumii - care ne aparțin dintotdeauna. Da, de a „manipula” situațiile în favoarea noastră. În relațiile cu prietenii, familia, cu partenerii de afaceri.
    Dacă tu ȘTII ce faci, structura ta energetică deja e alta, față de cea a unui om obișnuit.
    Vei atrage situații, parteneri cu aceleași structuri vibraționale. Care pot să nu fie active.
    Respirând corespunzător îl determinăm pe celălalt să iasă dintr-o supărare, dezamăgire … asta e „manipularea” pe care putem învăța să o aplicăm. Efectiv schimbăm starea celulalt, îl scoatem din energii distrugătoare.
    Manipulăm Realitatea?! Da! Nu cu gânduri meschine sau din ego, ci pentru a încheia o afacere profitabilă, pentru a liniști partenerul, pentru o atmosferă sănătoasă, plină de bucurii pentru toți.
    Nedumeririle sunt: cum știu care nară e activă?
    Respiră cu putere în palmă și ai să simți fluxul nării mai puternice.
    Sau expiră puternic pe nări și ai să sesizezi diferențele de ieșire a aerului prin cele două nări. Trebuie să ai bunăvoința de a fi atent. Și sper că nu ai nările obstrucționate. Atunci, citește articolul z Zâmbetul și zumzăitul” (unul din articolele anterioare).
    Truc: creierul nu face diferența între realitate și imaginație. De acord? Atunci meditează 5-10 minute, respirând pe nara dreaptă, vizualizându-te că intri în casă, așa cum se recomandă în Shiva Swarodaya. Adică: pregătești energiile dinainte. Iar corpul va reacționa, respirând automat pe nara dreaptă atunci când real, tu intri în casă.

    RăspundețiȘtergere
  4. METODA DE A SCHIMBA SWARA
    Dacă cineva care vrea să schimbe fluxul de respirație de la swara activă (respirație) la swara inactivă, folosește aceste trei metode cele mai eficiente și ușoare.
    1. Metoda Danda
    Folosește yoga danda sub axila părții tale active și pune-ți greutatea peste danda. Observați-vă fluxul de respirație și veți descoperi în 5 până la 10 minute fluxul de respirație se va schimba în soonya (partea inactivă). De ex. dacă nara dreaptă este activă pune yoga danda sub axila dreaptă, fluxul de respirație se va schimba în stânga.

    2. Metoda .reconfigurării
    Întinsă pe aceeași parte în care swara este activă (vezi figura), nara ta apropiată se va deschide în decurs de 5 până la 10 minute. De ex. Dacă nara stângă este activă și doriți să treceți la dreapta, întindeți-vă pe partea stângă ține partea dreaptă în sus, dreapta va deveni activă într-un timp dat. Dacă respirația nu se schimbă, chiar și după mai mult de 20 de minute, înseamnă că respirația ta tocmai s-a schimbat din cealaltă parte. Dacă nu este, atunci înseamnă un dezechilibru al fluxului de energie care poate provoca boli cronice mentale sau fizice în viitor sau chiar moartea.

    3. Presiunea pe braț cu mâna
    Pune presiune sub axila părții active cu mâna opusă. De ex. dacă nara dreaptă este activă și vrei să treci în stânga. Apăsați cu mâna stângă pe axila dreaptă cu degetul mare și alte patru degete. Swara se va schimba în 20 de minute.
    Lucrul fascinant despre Swara yoga este că doar fiind conștient de swara (narea dominantă) în relație cu mediul înconjurător, poți manipula rezultatele a ceea ce ești pe cale să faci.
    Cu alte cuvinte, puteți afla care va fi traseul de succes și apoi îl puteți urma. Poate fi la fel de simplu ca să-ți verifici nările înainte de a ieși din casă, să notezi direcția în care vrei să mergi și apoi să alegi piciorul potrivit cu care vei face primul pas, pentru a asigura succesul și rezultate pozitive pentru tot ce urmează după aceea.
    https://www.swarayoga.org/SwaraChange.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Linkul corect este: https://www.swarayoga.org/SwaraChange.htm

      Ștergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.