vineri, 23 mai 2014

Chiron și vindecarea - Relaționare personală



Ca fiecare pământean am și eu relația personală cu astrele. Prima privire asupra acestei lumi și atunci Harta astrală a acelui moment se imprimă, se codifică în noi. De asta sunt importante locul nașterii, data și ora.

Pentru că nu am reușit niciodată să îmi aflu ora nașterii am considerat că va trebui să caut altfel datele despre harta mea astrală.

Cunosc o profesionistă desăvârșită în ale astrologiei: Minerva. De ce spun desăvârșită?! Pentru că ea însăși știe și crede că mai are mult de învățat. Asta înseamnă temeinicie în ceea ce știi deja. Și iată că după mult timp în care ne-am văzut doar așa de un Bună-Bună și câteva îmbrățișări am stat o oră la ,,discuții”. Ea pregătită să îmi dacă astrograma - eu pregătită să aflu răspunsuri la frământările mele. Mulțumesc pentru tot de pe acum, pentru a nu uita cumva. Vraja lui Chiron e puternică. Kiron s-a întors.
Profesionistul nu se dezminte: a fost un pic dezamăgită dar, când a auzit ,,subiectul”, s-a luminat.

Chiron !!! ei da, pentru Chiron mi-am programat o întâlnire cu Minerva. Pentru cei care nu știți, Chiron este un asteroid descoperit în 1977, datat ( are și el ,,certificat de naștere) la Pasadena. Informații sunt pe net. Istoria centaurului Chiron la fel. Evident cu interpretările astrologilor. Am găsit că ba aste între Saturn și Uranus ba între Saturn și Neptun. Dragii mei profesioniști, un pic de atenție ar fi binevenită.Toți avem lapsusuri, scăpări de moment, dar mai verificați-vă informația scrisă și corectați-o.
Normal că este între Tatăl și Fiu , când în zona unuia, când a altuia. De asta nu este considerat planetă, pentru aceste intersectări. 
,,atinge orbita lui Saturn la periheliu, pe cea a lui Uranus la afeliu şi realizează o rotaţie completă în jurul Soarelui în 50,682 ani.
,,Chiron este planeta care guverneaza casatoria, sotul/sotia, sufletul-pereche si copii nascuti in casatorie precum si relatiile karmice”.

Am evidențiat unele din ideile bază, spuse de Minerva, pentru că sunt suport propriilor gânduri. Nicidecum astrologice. Ci ale unui profan care încercă să cuprindă o picătură din vastitate. O undă de fapt.

Chiron – fiul nelegitim al lui Saturn, fratele vitreg al lui Jupiter, nepotul frumoasei zeițe Venus al cărui părinte era Uranus, deci bunic lui Chiron. Și rudă de grad unu cu multe alte înalte fețe celeste. Probabil de asta cu unii stă mai puțin, cu alții mai mult, de când a fost ridicat la rang stelar.

Mama lui era o nimfă - Philyra, fiica lui Okeanos dar uite că a primit nemurirea de la tată: Saturn/Cronos care se unise cu Philyra în chip de cal. Nimfa se rugase și fusese transformată de tatăl ei într-o iapă pentru a scăpa de avansurile lai Saturn. Dar zeul ...

Abandonat de ambii părinți (??) din cauza înfățișării sale, jumătate cal jumătate om, este luat de Apollo care îi devine tată adoptiv și îl învață Artele: a tămăduirii - medicina, a muzicii, arta războiului, etica, filozofia, divinația, astrologia... Hercule, Achile, Esculap, Iason și fii regilor, l-au avut profesor mai târziu. Ceea ce înseamnă că trăia în lumea oamenilor fiindu-le de alinare și Mare învățător. 
Intr-o încăierare a fost atins de o săgeată plecată din arcul lui Hercule, a cărei vârf fusese înmuiat în sângele Hydrei. Rana provocată nu a fost adâncă dar suficient ca otrava să își facă efectul.

 Dureri și chinuri înfioarătoare. Iar nemurirea în acest caz era perpetua suferință aici, pe pământ nu în imperiul lui Hades, așa cum au ajuns alții. De fapt, pare a fi singurul zeu supus unei asemenea duble ,,traume”, cred eu, astrologii vorbesc de ,,trauma abandonului” (mai este, dar pe alt palier, Priap fiul Afroditei și al lui Dionisos - abandonat și el din cauza urâțeniei, având  un corp grotesc şi cu un enorm falus). Zeii urâței sălășluiau numai pe pământ?! Și zeițele, desigur. Nu provoc acum discriminare! Urâțenia arăta ,,necuviințele” zeilor, sau ....încercări genetice nereușite?! 

Și i-a dăruit nemurirea sa lui Prometeu murind sfâșiat de vulturul fratelui vitreg, Jupiter. A devenit o constelație: a Arcașului. În mare aceasta este povestea lui Chiron. ,,Descoperit” în 1977. Se spune că ,,Rana chironiană este o durere care nu va fi niciodată vindecată complet”- referire la ,,rana abandonului”.  Poate acum vom reuși împreună. Dacă ajungem individual sau ca omenire, să gândim, să simțim abandonul părinților divini, atunci Kiron ne va determina să înțelegem că ne otrăvim singuri cu veninul Hydrei. 
,,demnităţile  lui Chiron urmând să suporte o modificare pe parcursul Erei Vărsătorului, respectiv o translatare pe crucea fixă, Scorpionul urmând să devină domiciliul chironian”
                                                                      ***
Iar acum, încrucișările mele ...temporale. Cele care m-au determinat să ajung la Minerva care și ea de ani buni , îl iubește pe Chiron dar și pe Pluto (sper că nu e o indiscreție!).
Astrologia practică este o Știință. Căutarea mea se bazează pe simboluri, sensuri păstrate și în memoria neamului din care fac parte acum. Mai ales că Rusaliile sunt pe aproape împreună cu Călușarii. Apoi sublimele Sân.Ziene.

Noi avem Sîn –Toaderii !!! frații temutelor și respectatelor Rusalii, acționând ca și călușari. Nu îi putem separa. Semi-zei cabalini. Patronii călușarilor?! Așa se pare.
Este una din ipoteze. Pentru că inițial dansatorii aveau fețele acoperite iar cel care încerca să îi descopere era alungat, bătut cu bețele, chiar omorât. Călușarii nu erau pedepsiți conform normativelor umane. Ei îndeplineau un ritual sacru pentru binele tuturor, devenind în perioada respectivă ființe sacre.  


Chiar Baba Novac avea în oștirea sa 100 de călușei cu care a impresionat profund un principe maghiar. Poate ca și Ritual s-a pierdut . Ca intenție de vindecare însă nu. Forma diferă, fondul fiind același. Mentalul omului a evoluat și trebuiau  acum metode individule, așa cum este și  ReiKI.

Inseamnă că și ai noștri străbuni practicau astrologia?! Mulți sunt siguri că da.
Călușarii. ,,Aveau peste 100 de dansuri fiecare cu un ritm și o frenezie proprie” (D. Cantemir). Dacă vestitul Baba Novac avea 100 de călușeri integrați armatei sale se poate face o apropiere cu  Kiron care predă ,,Arta războiului”. Un război cu armele, cu stihiile, un război ...psihologic ( altă ,,stihie”). Acum armele cele mai ,,perfecționate” sunt cele psihotronice!!! El și cu Pluto vor face Jocul ?! Poate împreună și cu Vulcan.  Și nu e de ...joacă. Este Rătăcitorul care te scoate pe tine din rătăcire. Vai de cel care nu vede asta. Suflul lui ( Duhul?! ) poate deveni Focul purificator.Fiecare planetă devenind vizibilă vine și cu un dar și cu corecțiile necesare.

 De ce ne tot dorim cunoașterea neamului?! Refacem așa legătura energetică cu ei. Asta lipsea, un număr suficient de mare de oameni care vor atrage și vor stabiliza informațiile. Așa îi ,,înviem”. Fiecare în modalități specifice, desigur.

,,Apropo, cuvântul chiropractician, chirurg,  provin de la numele său”.
Așa este. Dar mai este un cuvânt care cuprinde toate acestea: KI ! de la ReiKi. Sublima artă de vindecare cu palmele așa cum practica și KI.ron. Se spune că dacă nu te putea vindeca Chi.ron, nimeni nu te mai putea ajuta. Acum, paradigma este de a te vindeca singur. Un terapeut te poate ajuta energetic să ieși din lipsa/plusul de energie, te poate determina să-ți înțelegi colapsurile. Dar tu îți vei schimba atitudinile și obiceiurile. Trebuia energia lui Kiron, determinarea lui care a fost premergătoare epocii actuale?! Se pare că da. Pentru că numai prin:   satelitul-Doamne (găsiți postarea pe blog)  așa cum spune părintele Rafael Noica vom reuși. Ajutoare ne sunt trimise. Ajutoare doar. Și trebuie să înțelegem bine asta pentru a nu ne pierde sufletul. Cunoașterea spirituală  ca și știința, pot să te apropie de credință.  Știința ajunge să demonstreze și ea perfecțiunea cu care am fost creați, ridicând din ce în ce mai des din umeri. Ni se dau și alte modalități de înțelegere, ale timpului de acum. Pentru cine vrea. 

Puterea sa de vindecare stătea în mâini și repet aceasta pentru că ...mi se pare uluitor. 
ReiKi - așa cum scriu demult timp, s-a extins pe planetă în... 1976 atunci când au fost inițiați primii maeștri de dna. Takata. Superbă legătură sufletească și de tămăduire individuală ni s-a dat 

Sau Chi din medicina chi.neză ?! ( scriind acum am observat al doilea chi din text). Intîmplare nu prea există. Adică, sigur: nu!

,,Semnul Săgetătorului sau Arcaşului are ca reprezentare un centaur care ţine în mâini un arc cu săgeata îndreptată spre Înalt. Chiron  după moarte a fost imortalizat în constelaţia Arcaşului”. Din nou apartenența la un ordin militar?! Puțin spus. Esoteric este mult mai mult.

Fiind alături de fratele vitreg Jupiter care este planeta guvernatoare a Săgetătorului. Apare Kiron ca semn, simbol iar Jupiter alături de nelipsitul vultur, trimite un fulger care aprinde vârful săgeții. Iar : ,,o imagine face cât o mie de cuvinte”.  Fiecare element din această reprezentare are valențe bine defite. Fiecare le va înțelege după capacitatea sa de cuprindere. Privind poza, pune-ți întrebări. Vei primi deslușirile. Intrăm așa noi înșine pe unda de vibrație a celui ,,accesat”. Informațiile venite de la alții ne sunt necesare dar dacă ele nu se și manifestă în tine, trezind latentele posibilități, atunci...

Chiron, prin faptul că a rămas pe pământ, simbolizează acum drumul spiritual: ca maestru al tău sau, și al altora ( după ce ești pregătit). Lecția pentru mine a fost de a-mi asuma să predau. Nu este ușoară. Chiar dacă unora li se pare simplu: spui ce știi! Spui, dar fiind atent la percepția celor din jur. Nu ai voie să agresezi cu informații și să-i ,,zăpăcești”. De ce? Ai nevoie de un piedestal?! Aceasta este atracția pentru unii ,,binevoitori” și pentru spiritele fragile care nu au practicat suficient, au acaparat idei de bine, de înălțare și ,, rețeta” e gata.

Energiile trezite de Chiron trebuie focalizate pentru auto.vindecare. Dizarmoniile din tine sunt asemeni otravei Hydrei care te vor otrăvi pe tine dar și pe cei din jur. Chiron a renunțat la nemurire. Nesuportând propria durere dar și pentru a nu face rău în jur. Cred că e destul scris pentru a ședea un pic acum cu noi.

Uite o ,,undă” salvatoare dacă ....dacă ai grijă de sufletul tău. Au apărut atâtea tehnici, chiar și ...cuantice. Insă nimeni nu poate trăi în locul altuia. Întru-ajutorare da! Cât este necesar, nu subjugare și dependență. 
Deci Chiron este instructor, patronul maeștrilor, un ghid spiritual dar care te pune la treabă. A invins natura sa inferioară ( l-a avut pe Apollo maestru) și acum a revenit ca ajutor, pe o nouă treaptă de evoluție a omenirii. Nu numai pentru câțiva aleși. Ne învață pe fiecare dacă avem dorința aceasta. Acel echilibru mult dorit.

Am citit că atunci când i s-a întocmit ,, certificatul nașterii” , asteroidul Vesta ( zeița nostră de-a pururi fecioară pe care nimeni nu a îndrăznit să o imaculeze cu ,,aventuri” așa cum s-a întâmplat cu ceilalți zei, atunci când au fost preluați), era 16° în Balanţă pe planul supergalactic! Acest asteroid reprezintă învăţământul tradiţional şi spiritual. Poziţia sa poate releva unificarea religiilor şi a tradiţiilor spirituale, în căutarea armoniei. Înțelegerea principiului hristic de fiecare în parte. Principiul hristic acesta nu are nimic cu religia, ci este un principiu aparţinând omenirii. Sigur că fiecare putem rămâne în religia pe care o dorim, dar iubind Creația și pe noi toți, odată cu ea. Nu otrăvindu-ne sângele cu furii, supărări, izbucniri violente și necontrolate.

Schimbările sunt întotdeauna dificile, mai ales când mentalul omenirii este atât de puternic, ca acum,  angrenând un  număr mare de oameni.
Cel care decide este omul însuși. Și Puterea Lunii a înspăimântat atît de puternic încât mulți mai tremură și acum. E doar o privire intensă, personală asupra ta însuți. Cine e în stare?! Foarte puțini.  Ție ți se accentuează taman ce e mai adânc, mai tainic și desigur , asta te inspăimântă.

Astrele predispun, omul dispune. Astrele sunt oglinda noastră și bine ar fi să ne privim fără temeri.
Ce îți arată ele?! Așa cum pe pământ atragem pe cei care tot noi îi ,,lovim” înainte energetic , tot așa și cu stele. ( am scris, voi mai scrie despre asta).

Mai sunt corpuri cerești care așteaptă să ne trimită ,,unde” ?! sunt convinsă că da. Un exemplu este Vulcan.  Altele au doar numere  prin calculele matematice făcute. Sunt dar...nu au apărut încă. Nu au căpătat ,,un chip”.

Probabil sunt așteptate conjucturi favorabile nouă, nu să le percepem ca bau/bau .  Pentru că este un obicei acesta. Întruchipăm prin și în stele propriile dezacorduri, în loc să vedem ce ne arată ca să putem remedia.

Cu ce se confruntă viața (sub orice formă inteligentă ar fi ea, pe alte planete? Ne influiențăm reciproc? Se pare că da.

Reîntâlnirea cu Chiron mi-a făcut bine.



N.B. Așa descopăr prototipurile rămase în subconștientul fiecăruia, de neam dar și al omenirii. Frumusețea datinilor noastre este de netăgăduit - dată de  Înțelepciunea profundă cuprinsă. 

Un comentariu:

  1. Au trecut nouă ani de când am scris despre Chiron. Acum este deja în Berbec, o altă atitudine în propria vindecare. Chiron retrogradează în Berbec pe 23 iulie 2023, în mijlocul unor energii cosmice incredibil de semnificative și intense până în 2027.

    RăspundețiȘtergere

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.