marți, 23 mai 2017

Împlinirea dorințelor

                                                                   Expansion- Extinderea | Bronz cu energie electrică- Paige Bradley

Tot ceea ce se manifestă în jur este creația noastră!!! O asumare deloc comodă.
Când începem ceva nou, care sperăm să ne scoată din vechile deprinderi, când ne dorim o schimbare reală în viață, este util și necesar să știm ce urmează să se întâmple în creierul și în corpul nostru.INFORMAȚIA constituie o INIȚIERE altfel devenim și mai ignoranți sau diletanți, chiar habotnici. Pentru că vom reveni la vechile deprinderi ale corpului, acelea de a comanda prezentul prin cele cu care este obișnuit : dizarmoniile. 

Cu cât de folosim mai des simțurile ca să definim realitatea (aud, văd, simt...) cu atât permitem simțurilor să ne DETERMINE realitatea.

Sentimentele și emoțiile de care ne plângem, reprezintă o înregistrare chimică a experiențelor toxice trecute. 
Emoțiile sunt produsul final al experiențelor de viață. Punerea lor în scenă, uneori repetitiv, ne aparține. Dacă avem discernământul să observăm asta. dacă nu, căutăm vinovați.
Corpul nu va rămâne neschimbat atâta timp cât gândim la fel, simțim la fel din zori și până -n noapte, luptând să se echilibreze. Cheltuind o cantitate mare de energie pentru a înlătura propriile sabotări. 

          La nivelul conștientului gândesc într-un fel, dar de fapt simt, sunt opusul. Când mintea și corpul se plasează pe poziții contrare, schimbarea nu se va produce prea curând, pentru că mintea și corpul nu lucrează împreună. Conștientul vrea una, iar organismul vrea alta.

Îi explicam unei doamne care se ducea la sală pentru a slăbi. Care ținea cure după cure de totul ajunsese un chin. Corpul părea o perioadă să „își revină” însă nemulțumirile din ea, nu. Apăreau din când în când frustrări cărora le făcea față cu greu. Memoria corpului! Depozitele de grăsime au rolul lor energetic. Și nici nu memora conștient starea de bine INTERIOARĂ după fiecare exercițiu. Nu stabiliza percepția stării, nu crea o nouă deprindere care să se înregistreze în creier, așa că ea dispărea când emoțiile, stările stresante din trecut apăreau.

Corpul este cel mai bun cititor de gânduri din câtă aparatură sofisticată există la ora actuală. Încercarea de a transforma tiparul emoțional seamănă cu experimentarea sevrajului. corpul devine dependent de vină, de furie, de nesiguranță, de mânie (știe fiecare dependența proprie). Apare o cantitate mică de drog- așa ca o părere și ...lăsăm să treacă. dar organismul ÎNTOTDEAUNA vrea mai mult. Doar a simțit numai „aroma” vrea toată prăjitura-tot laboratorul de preparare. Celule cer din ce în ce mai mult, numai pentru a se simți la fel din nou.

De asta am ales ca în cursul de Tibetan ReiKi să explic ce rol au stările și gândurile. Lucrând cu corpul fizic și gândind, spunând o idee clară, o informație, producem în timp COERENȚA între gândire și stare, emoție, între gândire și împlinire, materializare.
Gândul repetitive devine experiența însăși. Suntem noi înșine  un cumul de învățăminte pe care le repetăm, nuanțat.

Cunoașterea este precursorul experienței. Cunoștințele sunt pentru minte, iar noi informații sunt necesare pentru a înțelege mai  întâi potențialul pe care îl avem. Doar așa sesizăm când apar experiențe noi, și le înțelegem valoarea, fără frica că sunt „căi greșite”.

Punerea informației în practică, folosirea ei constantă devine EXPERIENȚĂ. Ea va stabiliza informațiile și așa vom fi convinși de realitatea lor, de beneficiu pe care ni-l aduce. Așa apar noi EMOȚII, care sunt produsul final al experienței. 

O experiență nouă, crează o emoție nouă. Și e nevoie de repetare susținută ca noua experiență să devină STARE!  Și în ReiKi aceasta se numește PRACTICĂ. Pentru că Emoțiile transmit  organismului să înregistreze chimic evenimentul iar practica va stabiliza ceea ce vă doriți. O experiență nouă crează o emoție nouă, care transmite semnale noi către gene noi. Capacitatea organismului nostru este uluitoare și bine ar fi să o descoperim și noi pentru a avea propria încredere și a depăși pragurile limitative de până acum.


                                                                               Bliss- Marco Cochrane

Cunoștințele sunt pentru minte iar experiența este pentru trup. Cunoștințele fără experiență sunt filozofie în care ne pierdem. Experiența fără cunoștințe este ignoranță și duce la dezechilibre. Atunci când sunt aplicate cunoștințele se crează o nouă experiență, transmitem corpului (aveți încredere în el, pentru că are inteligență proprie) cele învățate. Prin repetare vom schimba vechi deprinderi, ceea ce ne și dorim.

Se știe din datele care au fost confirmate de persoanele apropiate, că Maestrul Usui era adept al budismului. Budismul este un sistem de gândire, o ştiinţă spirituală şi un mod de viaţă care e raţional şi practic. De 2 500 de ani  a ajuns să fie practicat aproape de o treime din populaţia globului, devenind și religie.   Invață ca fiecare individ să-şi asume responsabilitatea faptelor și a devenirii, susţine toleranţa pentru ceilalţi şi pentru punctele lor de vedere, îmbrăţişează ştiinţa, psihologia, etică şi arta şi subliniază faptul că oamenii sunt creatorii vieţii lor prezente şi a destinului lor. Forța omului este uriașă dar singur o descoperi!


Ceea ce s-a practicat ca ReiKi până acum a fost necesar să fie făcut așa, în orb. CREDINȚA în ceea practicantul trăiește ca realitate personală de la prima inițiere a fost un punct de cotitură în viața multora. Avem acum ȘI informații care ne ajută să înțelegem uluitorul mecanism pe care îl declanșăm atunci când alegem această ARTĂ a autocunoașterii pentru a ne stăpâni propria viață.

Fie că este vorba de o sănătate mai bună,  de prosperitate, de o relație mai puternică sau toate împreună, oamenii sunt mereu în căutarea unor metode de îmbunătățire a vieții. E ca o trezire în masă dar pentru care trebuie să facem ceva fiecare în parte. Și cu  cât începi mai devreme, cu atât mai bine.
Vestea bună este toată lumea are puterea de a crea o mai bună calitate a vieții, ceea ce poate deveni religie personală. 

Oamenii tind să se concentreze mai mult asupra a ceea ce lipsește din viața lor, repetitiv, obsesiv uneori.   Asta nu e întotdeauna un lucru rău - este important atunci când doriți să faceți o schimbare ca să aveți un model bun de depășit, altfel nu vom ști ce vrem.   Cum te simți când te concentrezi numai  pe ceea ce lipsește din viața ta? Îngrozitor! Iar Universul îți răspunde NUMAI la ceea ce tu dorești, EMIȚI. Pentru că suntem relee extraordinare, superbe. 
Schimbarea înseamnă informație pusă în practică personal, de fiecare!



Informația singură nu este putere, este potențialul de putere - asta ca să ducem un pic mai departe ceea ce se tot spune. Cei mai mulți oameni vor, sunt inspirați  să facă o schimbare, apoi sfârșesc prin a nu face nimic pentru asta, mulțumindu-se cu IDEEA care devine rană a neputinței. 
Pune în practică ideile senzaționale pe care le vehiculezi și vezi cât funcționează pentru tine, adaptează-le. Nu vei reuși întotdeauna, pentru că obiceiurile au o putere ancorată profund în noi. Treptat vei reuși să-ți cunoști propriul mecanism de viețuire, de a împlini ceea ce iți dorești.

 Eu sunt convinsă că tot va veni un timp când vom reuși să devenim REALI în propria viață.

Gânduri bune tuturor și împlinirea lor!



3 comentarii:

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.