miercuri, 1 septembrie 2010

În lumea Reikiului mi s-au deschis ochii cunoaşterii. Acum ştiu că a fost o cale, doar una din multele din ziua de azi. Şi mai ales, o mare încercare. 

Vastitatea poate deveni înspăimântătoare sau o noţiune fără sens. 
Cum să exprimi ceea ce nu cunoşti, pentru că, prin cunoaştere profundă, devii aidoma cu cel cunoscut?! 

În REIKI am învăţat să primesc şi să iubesc Lumina care este în fii lui Dumnezeu. 

Reiki este o metodă, devenită sistem, care are la bază principiile ezoterice transmise în Temple, în Scrierile Sacre care acum sunt relevate în masă omenirii. 

Ajutorul transmis din înalturi, este imens pentru omenirea actuală. 
Era /este, o necesitate cosmică! 

Un văl face invizibil Universul infinit. Unde este aşezat el, din ce este format? Cine l-a creat între noi şi Cine? Există teama de necunoscut. Acum, la marea majoritate, după ce am privit aievea călătoriile printre stele, nu mai există. Teama fizică a fost înlăturată, dar cealaltă, cea spiritual-emoţională?! 

Nihil Sin Deo - Nimic fără Dumnezeu, este calea adevăratei cunoaşteri, asumată prin eforturi proprii. 

Fiinţa umană, este acel punct în care se reflectă întreg universul: tot ceea ce se găseşte în cer, în infern sau pe pământ. TOATE forţele, calităţile, puterile acestora sunt cuprinse în fiinţa umană. 

Cum se produce vindecarea? 

Răspunsul meu ar fi: la nivel Cosmic, de cunoaştere a lui Dumnezeu. EL singur îşi poate vindeca creaţia, dacă aceasta vrea şi recunoaşte că are cine să o facă. Este cea mai frumoasă legătură pe care o creem în Reiki. 

REIKI este de un real ajutor prin lucrul cu Simbolurile. De la acest nivel trebuie să privim şi să asimilăm cunoaşterea simbolurilor date, prin care Cerul se face înţeles, pe care să le poată cuprinde şi mintea noastră destul de limitată până acum. 
Energii care cuprind în ele frânturi din cunoaşterea cea mare a cerului! 

Energii cu care noi lucrăm, energii necreate cu care a fost creată lumea, energii a căror semnificaţie divină trebuie să ne-o asumăm. 

Este o imensă binecuvântare din partea LUI. 
Gândul nostru este o undă cuantică, este energie. Cuvântul sau gândul, îl transformă în particulă concretă, îl stabilizează, într-un fel. 
Când emitem o particulă (un gând) ea pleacă de la noi dar reapare într-un punct din spaţiu cu care rezonează. Imaginaţi-vă un gând de ură (ca doar nimeni nu-l vede, nu?  ) Pleacă şi când vom mai emite alt gând ne trezim racordaţi la ceva mult mai puternic. Şi, mai spunem că nu avem noroc. Noi am dat, noi am primit. 

Prin iubire unda noastră ajunge la îngeri şi la arhangheli dar şi la demoni…vă daţi seama de la cine primim răspuns? De la cei pe care îi apelăm, nu? 
Şi dacă gândim „iubire’’ pentru Creator, cum ne va răspunde EL? Doar există Legea Corespondenţei care se va împlini şi într-un caz şi în celălalt. Este modul meu de a privi această descoperire ştiinţifică care m-a ajutat să-mi ordonez mult mai clar cunoaşterea primită. 
Cineva ne-a gândit şi ne gândeşte în continuare cu IUBIRE! Prin accederea noastră la cunoaştere începem să percepem frânturi din marele Gând Cosmic. Mai greu este cu însuşirea şi punerea în practică şi, mai ales, a continuării practicii. 

Fiecare Simbol este asociat unei părţi divine din noi, concentrând energia unui arhetip care se va manifestă prin accesul dat de Iniţiere. 

Structurile subtile ale fiinţei noastre nu comunică prin cuvinte ci prin energii corespunzând centrilor energetici. Aceste energii pot cumula semnificaţii complexe fără să fie necesar un singur cuvânt, manifestarea lor fiind doar percepută parţial, în conformitate cu nivelul nostru de înţelegere. Nu ne-au fost date pentru minte ci pentru a le lăsa pe ele însele să lucreze, noi fiind doar observatori dar şi beneficiari, întotdeauna. Mă uit la elevii mei. „Vor” ei să lucreze. Cu ce? Cu aceste energii atomice, nucleare (o expresie pur pământeană, care nu reflectă nici pe departe forţa cuprinsă într-un simbol). Că nu se poate manifesta în întregime puterea unui simbol, este la fel de adevărat, pentru că manifestarea lui depinde de cel care manifestă. 

Privit din acest punct de vedere, REIKI nu poate fi înţeles decât după ce fiinţa umană se lasă pătrunsă de energia simbolurilor, ea însăşi, în totalitatea structurilor ei. 

Compasiunea reflectă direct conţinutul de Lumină al unui suflet. 
Acele suflete pure în Inima şi Minte, care au lăsat deoparte judecata şi comparaţia, vor primi acces la lumină şi învăţătură după efortul depus. 
Aceasta este o Lege Divină... 
Cum se poate obţine această stare ? Cere şi ţi se va da. Este la fel de adevărat acum precum era pe vremea lui Iisus... Orice dorim adânc şi deplin în interiorul fiinţei noastre se va manifesta. 
Dacă în alte sisteme, se începe cu activarea lui Kundalini, care prin ascensionare va deschide Sahasrara, prin iniţierea din Reiki, aceasta chakră este deschisă, ceea ce înseamnă că legătura noastră cu Divinitatea este refăcută, transformările ulterioare ducând la curăţarea canalului central prin care va ascensiona Kundalini. 

Acesta reprezintă un mare dar, pentru omenirea de acum.Forţa vieţii care dormitează, este mai uşor trezită, având prin practicarea autotratamentului, un real şi mare ajutor. Lecţiile, asumarea lor, pot fi mai blânde, dacă învăţăm smerenia şi recunoştiinţa faţă de Iisus,de Maica , de Dumnezeu. 

Trebuie să învăţăm a cunoaşte ce forţe trezim, pentru a nu dominaţi de mentalul propriu, sau de alte forţe din afară, destul de prezente şi interesate în a ne domina. 
Pentru fiecare structură energetică avem unul sau mai multe simboluri, care sunt „recunoscute” de către acestea atunci când noi le accesăm. Învăţăm alfabetul cosmic al energiei creatoare. Dacă i se pare cuiva că este puţin… sau că nu poate, nimeni nu îl poate obliga... Oricum, energia se autoprotejează, din diverse motive şi diverse motivaţii, aşa că nu vom putea „lucra” cu unul sau mai multe simboluri. 

Nu ar fi cazul, să ne întrebăm de ce?! Pentru că lucrul cu noi înşine, autotratamentul, încă nu este suficient. Pentru că fizic şi psihic, mental, trebuie să fim noi înşine într-o stare de vibraţie corespunzătoare ca acea forţă să se manifeste prin noi. 

Toate simbolurile sunt tridimensionale, îmbrăcămintea lor este energie pură, sunt idei pure pe care le vom sesiza şi descifra în funcţie de noi înşine, niciodată ca alţii. Nimeni nu poate comunica învăţături totale. 

Cine Îl cunoaşte, cine poate avea măcar gândul asta? Esenţe din acest Adevăr, da! Şi asta în funcţie de cât este intelectul de pregătit să recunoască fără traume. 

Mai este nevoie şi de un mare discernământ care ne va fi dezvăluit prin Intuiţie de către Veghetorii noştri divini. 

Fiecare vom acumula până la acea secundă cosmică, când se va lăsa Tăcerea. Atunci, Adevărul ni se va revela doar nouă înşine, asimilându-l în structurile noastre, ne va aparţine, vom deveni una cu EL. 

Asta nu se transmite, este mântuirea fiecăruia. Se depăşeşte orice limită a puterii de comunicare umană. 

Nădejdea mea este TATĂL, 
scăparea mea este FIUL, 
acoperământul meu este DUHUL SFÂNT. 
Treime Sfântă, Slavă Ţie”.
 

Aceasta este pentru mine traducerea ortodoxă a Simbolui de maestru. 
Calea ascendentă spre Lumea Divină a Spiritului meu, scăparea din materie. 

Aceasta este vindecarea tămăduitoare la care am ajuns prin Reiki. Fiecare celulă a corpului a vibrat de lumină, iar mintea a primit răspunsuri care au fost transformate în Imn şi Rugăciune de împlinire. 
Nu am avut nimic a cere. Am devenit conştientă la un moment dat că mi se dă cu o iubire atât de mare, că eu nu pot să o văd, nu că ea nu există. Vălul era pe ochii mei. 
Acesta este secolul în care intelectul vrea cunoştere până ajunge în punctul în care... tace. Cunoaşterea vine atât de măreaţă şi nesfărşită încât nu poţi decât să o priveşti, lăsându-te cuprins în ea, pentru că vastitatea ei te transformă în acea nemărginire, devenind o unică manifestare. 
Imaginaţi-vă o lume în care am fi capabili să transmitem ceea ce gândim-dorim direct, fără a folosi cuvinte sau formule, prin a căror „rostire” pierdem, disipăm o parte din energie, nemaivorbind că şi concentrarea este disturbată. 
Imaginaţi-vă pacea pe care o putem dobândi atunci, calmul total, nedepinzând de nimic, necerând nimic - care ne ajută să depăşim toate neînţelegerile şi neînţelesurile 

REIKI :


 IUBIRE, 

LUMINĂ, 

CREDINTĂ ! 


http://www.orfeu2000ki.ro/reiki_jurnalul_unui_maestru/1270.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.