marți, 15 aprilie 2014

Chakra Muladhara - 1-

Muladhara chakra




Este situată în zona anusului, la întâlnirea canalului uretral şi anus.Localizată diferit la femeie față de bărbat 

http://reiki-jurnalulunuimaestru.blogspot.ro/p/kundalini-si-nadisurile-ei.html

Are culoare roşie, patru petale (patru feluri de energii, patru nivele de conştiinţă, legate de patru nadisuri care pleacă de aici).
Simţ: miros
Organ:  nas
Element subordonat: Pământ
Subordonare în corp: toate părţile tari, coloana, oase, dinţi, unghii, ambele picioare, anus, rect, intestine, prostată, sânge, formarea celulelor.
Glande/hormoni subordonate: suprarenale, adrenalina, noradrenalina
Culoare cromoterapie: roşu-foc
Fonoterapie:-  Vocală: ,,u
-  Notă: Do
-  Acord: Do-major
-  Silabă: LAM
Meloterapie: Muzică ritmată
Aromoterapie: Cuişoare (efect general benefic:100%), mentă (90%)
 Cristaloterapie: Agat, jasp, granat, coral roşu, rubin
Naturoterapie: Răsăritul sau apusul Soarelui, pământul reavăn.
În Kabbalah această chakra este al zecelea sefirot: Malkuth. Sau Împărăţia, Regatul, Câmpia minunilor.

 Malkuth este Templul conştiinţei. Denumirile sugestive, pe care le mai are, sunt: Poarta, Poarta Morţii, Poarta umbrei Morţii, Poarta lacrimilor, Poarta justiţiei, Poarta rugăciunii, Poarta grădinii Edenului, Mama inferioară, Kallah, mireasa.
Toate sunt reprezentative pentru înţelegerea rolului acestei ckakre.
La acest nivel al conştiinţei atingem acel chip al divinităţii numit Adonai Ha Atreţ sau Adonai Malekh, Stăpânul Pământului şi Universului Vizibil. Adică Dumnezeul împărăţiei omenirii, coordonatorul stării materiale şi a celei fizice.
La acest nivel găsim arhanghelii: Sandalfon – „Acela care se apropiesauPrinţul Rugăciunii(pentru ne poartă rugăciunile acolo unde vor fi cel mai bine ascultate, la Regele Regilor), el fiind indispensabil în diferenţierea sexului la nivel embrionar, având şi un cuvânt greu de spus în formarea vieţii psihice.
Se spune El însuşi a păşit pe pământ ca profetul Ilie, iar prin medierea Sa, putem intra în legătură cu ceilalţi doi arhangheli asociaţi acestei sfere:
Metatron şi cel pe care îl numim Sfântul Duh.
Tot aici, sub conducerea lui Sandalfon vom găsi ASHIM, sau Sufletele şi Flăcările Focului.
Dar, reprezentarea magică este a unei tinere încoronate, şezând pe un tron. 
Aşa ne apare, recunoaştem Divinitatea, care îşi are sălaşul, în orice formă fizică aşa cum vom vedea în continuare.
Viciile asociate acestei sfere sunt inerţia şi avariţia. Dacă vrem obţinem roade, va trebui muncim, practicăm cu asiduitate. Dar, nu ne oprim aici, sau exagerăm, ceea ce va duce la avariţie.
Culorile care ne amintesc aici legătura cu pământul sunt măsliniu, arămiu şi gălbui.
Aici avem şansa distingem binele de rău, când acţionăm sau când stăm, când ne odihnim sau când dormim. Acest nivel al conştiinţei ne dezvăluie lucrurile ascunse, încriptate, în lumea noastră fizică dar, prin corespondenţă, şi în Univers.
Simbolurile asociate acestei chakre sunt: Altarul Crucii duble, Crucea cu braţe egale, Cercul magic, Triunghiul artei.
Experienţa spirituală pe care o avem meditând în această chakră este cea a Sfântului Înger Păzitor. Care ne poate oferi îndrumare, răspunsuri, orientare.
Spuneam aici îşi are sediul ceea ce numim energia Kundalini. La descrierea simbolului CKR am amintit o experienţă legată de acest simbol.
Elementul subtil care guvernează această chakră este Pământul.

Zeitatea care guvernează această chakră este Brahma, a cărui contraparte feminină sau SHAKTI  este SAVITRI.
Aici îşi are sediul SVAYAMBHU LINGAM ( SHIVA LINGAM) în jurul căruia doarme încolăcită strâns de trei ori şi jumătate KUNDALINI SHAKTI sau Puterea Primordială, această forţă gigantică, putere centrală a fiinţei umane, radiind lumina divină, strălucind precum mii de sori magnifici.

Zeiţa Kundalini doarme acolo ca un şarpe şi este luminoasă prin propria sa lumină. Ca un şarpe trăieşte printre încheieturi; este zeiţa limbajului şi mai este numită sămânţă.
Acolo, frumoasă ca floarea Bandhuk, este plasată să-mânţa focului divin al iubirii: LAM; aceasta este strălucitoare ca aurul arzând şi este descrisă ca fiind eternă.
Sushumna de asemenea o îmbrăţişează fiindcă frumoasa sămânţă este acolo; aceasta se odihneşte acolo strălucind ca o lună de toamnă, cu luminozitatea a milioane de sori şi răceala a milioane de luni. (Shiva-Samhita, Dan Mirahorian, Florin Brătilă, Ed. Dragon,1993, pag. 81). 

KUNDALINI stă adormită în jurul lui SHIVA LINGAM, acoperind cu capul săupoartalui BRAHMA, sau BRAHMADVARA, cea prin care trebuie pătrundă energia pe Canalul SUSHUMNA.
Kundalini esteInteligenţa strălucitoare, o infinită putere divină, care este adormită la marea majoritate a fiinţelor. Cât timp ea rămâne ca o putere ascunsă, o potenţialitate adormită în interiorul fiinţei umane iar fiinţa nu are acces conştient la această imensă putere, nu va avea loc nici un progres spiritual autentic, nu ne vom cunoaşte capacităţile, disponibilităţile şi tendinţele lăuntrice.     
Binecuvântarea iubirii divine nu va fi cunoscută în toată plenitudinea ei, nu vom putea cunoaştem adevărata evoluţie cosmică a fiinţei care suntem.

O mantră sau un simbol, repetate cu dăruire şi credinţă, devin amplificatori ai stării de fuziune cu  sfera din care provin. Devin o mare putere care se manifestă în sfera individuală a discipolului. Aşa se explică, de ce unele persoa-ne, care au o ardentă credinţă în Iisus Cristos, sau într-o zeitate care aparţine cultului lor, prin repetarea constantă, cu neţărmurită credinţă şi încredere, reuşesc transceandă materialitatea, devenind sfinţi, avatari.Crede şi nu cercetaprivit prin acest aspect, este un mare adevăr. Trăind mereu, ardent în ideea/simţirea LUI, aspirând cu totalitatea fiinţării spre divin se ajunge la unificare. Cel perceput, dorit, devine parte a noastră înşine, noi integrându-ne în El.
O observaţi sunt în total 50 de litere înscrise pe petalele chakrelor. Ele reprezintă energii specifice redate prin Mantre, care le pot dinamiza. Pentru aceste 50 de Mantre există în alfabetul limbii sanscrite 50 de foneme (silabe). nu credă cineva ele corespund ca energie formei lor scrise, atunci când sunt doar rostite. Trebuie ajuns la sunetul lor subtil şi cauzal. Este periculos se practice fără discernământ, uneori argumentul este aşa simt eu. Sigur: Egoul vrea fie stăpân, îşi revendică locul deţinut atâta timp. În ortodoxie avem Amin (în Apocalipsă, Iisus este numit Amin), sinonim cu Aum, Sunetul Supremului Absolut sau Logosul. Adoptat din ebraică de liturghia creştină.

În Muladhara fiind stocate tainele formării Universului fizic, aici apare  capacitatea diferenţierii, vindecarea fizi-că, diminuarea şi dominarea inactivităţii.
Centrul unde sunt depozitate toate percepţiile reziduale, este receptaculul, rădăcina iar energia încolăcită, Kundalini, a acţiunii, atunci când estetrezită, când străpunge micul canal sau poarta lui Brahma, înseamnă primul pas spre conştientizare. Aceasta este FORŢA pe care trebuie s-o trezim, fără ea nu suntem nimic, doar biete marionete care dormitează, care mănâncă, procreează, dorm, muncesc şirepetă ciclul.

 În Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Cele ŞAPTE CHAKRE sunt cele ŞAPTE BISERICI, care ne dezvăluie anatomia ocultă a corpului, a marelui Templu.
Prima este Biserica din Efes, reprezentată prin Muladhara, 
 „Scrie Îngerului Bisericii din Efes: Acestea, zice Cel care ţine cele şapte stele în dreapta Sa, Cel care umblă în mijlocul celor şapte sfeşnice de aur.
Ştiu faptele tale şi osteneala ta şi răbdarea ta şi cum nu poţi suferi pe cei răi şi ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli şi nu sunt şi i-ai aflat mincinoşi;
Şi stărui în răbdare şi ai suferit pentru numele Meu şi nu ai obosit;
Dar am împotriva ta faptul ai părăsit dragostea ta cea dintâi.
Drept aceea adu-ţi aminte de unde ai căzut şi te pocăieşte şi faptele de mai înainte; iar de nu vin la tine curând şi voi mişca sfeşnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocăi. ( BIBLIA, Ed. Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, 2002, pag. 1395).

Dar, De şapte ori cade cel drept şi dacă este aşa, de alte şapte ori se ridică din nou, spune o maximă ocultă. Pe măsură ce Kundalini se ridică/înalţă, prin canalul Central, trezeşte fiecare chakră a nadisului Chitra, cel care este în interiorul Sushumnei.

 Cele şapte sfeşnice de aur sunt cele şapte canale ale corpurilor noastre, care fiecare are canalele sale, din ce în ce mai subtile. Cele şapte stele sunt cele şapte chakre prin care va trece electricitatea serpentină, Kundalini, străbătând calea îngustă, dificilă, pe care trebuie o transformăm  într-un drum regal Via Regia sau Calea Împărătească sau Cărarea Cerească.


Fragment din cartea ,,Reiki - jurnalul unui maestru” - ed. ORFEU 2000

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.