sâmbătă, 19 aprilie 2014

Sahasrara chakra



Acum, scriind această carte, am trecut prin experienţe cât în mulţi ani de pregătire spirituală sau de terapeut. Scriam despre o chakră, iar la nivel uman aveam demonstraţiile de rigoare. Unele atribute sau ne-armonizări se manifestau ca şi conştientizări atât de intens, încât am hotărât să scriu despre câte o chakră pe săptămână, ca să mai pot respira. Şi cum nimic nu este întâmplător, de Florii, tocmai când ajunsesem la Sahasrara, a „venit şoapta îngerului”: urmează Săptămâna Patimilor aşa că voi medita în fiecare zi pe câte o chakră. Ceea ce am şi făcut. Corelarea zilelor din această săptămână, nu a fost tocmai uşoară, dar, merită orice efort. Cine îl va face, va înţelege.
La fel, se poate medita pe fiecare Chakra şi în Săptămâna Luminată. Doar, în fiecare zi, intrăm în câte una din ce le şapte Biserici, nu?!

De-a lungul canalului central (Sushumna), există  şapte centri de energie subtilă. Dar mai sunt şi alţi centri secundari care, împreună cu cei principali, au fost creaţi în interiorul nostru pe parcursul procesului evolutiv; centrii de pe partea stângă întreţin latura emoţională, iar cei de pe dreapta se ocupa de latura fizică şi mentală a fiinţei noastre. Centrii de pe partea stângă sunt emisivi iar cei de pe partea dreaptă receptivi.

Atunci când energia Kundalini se ridică şi trece prin cei şase centri destinaţi aspectelor de ordin fizic, mental, emoţional şi spiritual, ea îi hrăneşte pe fiecare în parte. Odată ce e străpuns ultimul centru situat la nivelul fontanelei (osul moale din copilărie), ne unim cu puterea universală a iubirii Divine.
O altă experienţă este că, în ascensiunea ei, Kundalini creează o stare de conştiinţă lipsită de gânduri. Noi ne gândim, fără întrerupere fie la viitor, fie la trecut. Un gând care vine asemenea unui val, după care se ridică un altul şi, tot aşa, gândurile se ridică şi coboară, iar sursa lor este exclusiv trecutul sau viitorul nostru sau al omenirii.

Atunci când Kundalini se ridică, gândurile se distanţează. Între gânduri există un interval foarte mic care în timp se dilată şi atunci se creează o stare de linişte totală.   
Atunci ne aflăm în prezent, dar lipsiţi de gânduri, de griji sau de mânie, căci prezentul este realitatea lui ACUM şi AICI, trecutul a încetat să mai existe, iar viitorul încă nu l-am format. Când suntem în această stare a prezentului, resimţim un calm şi o pace absolută. Iată modul în care atingem pacea interioară, putând simplu să ne centrăm noi înşine (monitorizare proprie, atenţia fiind doar în clipa prezentă). Este o stare care se exersează, ca orice pe lumea aceasta. Nu suntem noi obişnuiţi cu ea, atâta tot.

Liniştea interioară ne deschide inima, iar ego-ul şi condiţionările încep să se disipeze în oceanul liniştii absolute, pentru că maimuţa beată, mintea, încetează trăncăneala. Ea este obişnuită să sară de un gând la altul, să… maimuţărească totul. Un pic de odihnă, îi este şi ei necesară. Cine va încerca, se va trezi măcar cu un surplus de energie, care a fost con-sumat de dumneaei, până acum...

Atunci când energia Kundalini se ridică, ea străpunge zona fontanelei şi ne conectează cu puterea atotcuprinzătoare a Iubirii Divine care îndeplineşte întreaga lucrare vie, de refacere a fiinţei noastre pe toate palierele.

Prin iniţierea primită în Reiki, Sahasrara este deschisă, redeschisă la unii, după foarte mult timp. Aceasta se va simţi/trăi şi la nivel fizic, prin senzaţii clare: ai,,ceva” pe cap, (uneori, când este soare puternic, simţi că razele ating direct creierul, aşa că trebuie să ne protejăm). Zona fontanelei, moale la copilul mic, este ,,uşa deschisă”prin care se comunica cu Creatorul până la întărirea gradată, aşa cum cred indienii Hopi. Ea este deschisă din nou prin iniţiere. Canalul Sushumna este ,,curăţat”după cât îi este dat elevului şi după accesul maestrului respectiv la Lumină. Doar prin autotratament vom putea conştientiza şi păstra starea energetică la care ajungem prin iniţiere. Este adevărat că vom trezi, dar gradat, energiile pe care suntem capabili să le controlăm. Prin deschiderea chakrei Sahasrara suntem conectaţi cu Spiritul Suprem, dar de noi va depinde cât vom conştientiza şi ajunge la a-L cunoaşte în deplinătatea fiinţei noastre. Deoarece armonizarea începe prin iubirea desăvârşită din inimă, unde sunt cele douăsprezece roţi ale destinului, reprezentate de cele 12 zodii, de cele 12 Kali etc., tot ceea ce vom parcurge de aici înainte , va trebui să fie darul iubirii depline pe care vom învăţa să o manifestăm , cunoscându-ne pe noi înşine, mai întâi.

Dintre toate experienţele pe care le trăim atunci când cu ajutorul lui Sahasrara se deschide poarta sufletului, cea mai cuprinzătoare este că am existat dintotdeauna şi vom continua să existăm pentru totdeauna. Conştientizăm astfel într-o altă dimensiune, divină, în care avem revelaţia că suntem bătrâni precum Universul şi totodată veşnic tineri. Tot atunci realizăm că această viaţă umană este doar o experienţă, o verigă într-o succesiune neîntreruptă de experienţe care se întinde în spatele nostru şi se continuă în viitor. Dar acestea trebuie trăite AICI şi ACUM, în timpul prezent, pe care va trebui să învăţăm să-l percepem ca stare. 

Cel mai simplu este de a activa starea de Alfa. Sunt suficient de multe tehnici pentru aceasta. Una din ele este de a învăţa să privim stereogramele, destul de cunoscute în ultima vreme.

Treptat, în persoana care continuă această cale spiritulă, apare un nou mod de cunoaştere, prin identificarea perfectă – cunoaştem un lucru sau o fiinţă deoarece suntem/devenim, acel lucru sau acea fiinţă. Iar exerciţiile din „Cercul interior” ne vor ajuta la această percepţie. Conştiinţa se poate deplasa fulgerător în orice punct al realităţii sale universale, în orice fiinţă sau eveniment pe care le pot cunoaşte imediat, deoarece atunci  totul se petrece în interior, fiindcă  nimic nu mai este în afară  şi  separat. Dar, când Sahasrara nu este perfect activată, posibilităţile de eroare nu dispar, atât timp cât mentalul mai „vede” lumea, el fiind instrumentul traducător al cunoaşterii, în baza căruia ne lăsăm cei mai mulţi.

În cazul activării perfecte a lui Sahasrara realizăm că adevărata cunoaştere nu se obţine doar prin gândire ci doar prin rezonanţă. Vom şti, ,,Cunoaşterea fără cunoaştere”.

Dacă în alte sisteme, se începe cu activarea lui Kundalini, care prin ascensionare va deschide Sahasrara, prin iniţierea din Reiki, aceasta chakră este deschisă, ceea ce  înseamnă că legătura noastră cu Divinitatea este refăcută, transformările ulterioare ducând la curăţarea canalului central prin care va ascensiona Kundalini. Acesta reprezintă un mare dar, pentru omenirea de acum. Forţa vieţii care dormitează, este mai uşor trezită, având prin practicarea autotratamentului, un real şi mare ajutor. Lecţiile, asumarea lor, pot fi mai blânde, dacă învăţăm smerenia şi recunoştiinţa faţă de Iisus,de Maica , de Dumnezeu. Trebuie să învăţăm a cunoaşte ce forţe trezim, pentru a nu dominaţi de mentalul propriu, sau de alte forţe din afară, destul de prezente şi interesate în a ne domina.

Sahasrara reprezintă capătul călătoriei interioare a conştiinţei individuale. Iisus a numit această împlinire „Împărăţia Cerurilor”, Sf. Pavel – „pacea paradisiacă aflată dincolo de înţelegere”, Richard Bucke – „conştiinţa cosmică”. În învăţătura şcolii medievale budiste Zen este Satori sau Kensho, iar în Yoga ea se numeşte Samadhi sau Moksha.

În Apocalipsă acest centru de forţă este Biserica din Laodiceea, care primeşte  îndrumare:
„Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de-ai fi rece sau fierbinte!
Astfel, fiindcă eşti căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu dea pe faţă ruşinea goliciunii tale şi alifie de ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.
Iată, stau la uşa ta şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine.

Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor”.

Fragment din cartea : Reiki- jurnalul  unui maestru, ed. Orfeu 2000

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.