marți, 15 aprilie 2014

Swadhisthana chakra - 1-





Este al doilea centru de forţă în ordinea ascendentă a lui KUNDALINI SHAKTI. Este localizată la trei degete deasupra organelor genitale.
Este centrul elementului subtil APA, are şase petale deci acţionează şase feluri de energii subtile care circulă prin cele şase nadisuri care fac legătura cu întreaga reţea energetică a fiinţei.  
Simţ: Gust
Organ: limba
Element subordonat:  apa
Subordonare în corp: Organe de reproducere, rinichi, vezică, toate lichidele: sânge, limfă, sucuri digestive, spermă. La nivel fizic controlează asimilarea, procreaţia, sistemul limfatic şi secreţiile menstruale.
Subordonare glande/hormoni: Sexuale, estrogene, testosteron
Culoare cromoterapie:  orange,  alb-argintiu
Fonoterapie: - Vocală:oînchis
- Notă: Re
- Acord: Re major
- Silabă: VAM
Meloterapie: Muzică fluentă (muzică populară germană, muzică uşoară)
Aromoterapie: Ylang-ylang, santal
Cristaloterapie :  carneol, smarald
Naturo-terapie: apa limpede, lumina cerului portocaliu de dimineaţă.
Sefira din Kabbalah este YESSOD - Baza; Fundamentul, Valea Secretă.
Caracterizare: Descoperirea nivelelor astrale şi a ener-giilor selenare; recunoaşterea modului de acţiune a energiilor universale; realizarea conexiunii  la Planul Divin.

Numele divin: SHADDAL ELHAI sau Atotputernicul Dumnezeu Viu. La acest nivel se poate ajunge la viziunea aşa-zisului Mecanism al Universului. Aceasta nu înseamnă vom înţelege planul divin ascuns în spatele tuturor lucrurilor, ci vom  începe intuim planul sau scopul lui ne va fi arătat la momentul potrivit. Învăţăm fim mai independenţi, bazându-ne pe ceea ce ştim deja şi începem sintetizăm. Tot de la nivelul acestei sfere, putem îi ajutăm şi pe alţii îşi găsească independenţa proprie, dar fără a-i subjuga. Dezechilibru aici, înseamnă viciul lenei. Nu cea care te face nu te scoli din pat, ci o lene în sensul de autosuficienţă, de mulţumire cu ceea ce am găsit şi utilizăm (o mare intuiţie sau capacităţi psihice). Nu-i nimic. Dacă staţionăm prea mult pe aicio vom lua de la capăt, coborând în Malkut pentru a reînvăţa discernământul.

Energiile specifice celei de a doua chakre simbolizează în plan fizic toate relaţiile noastre înţelese ca fiind în esenţă mesageri spirituali. Prin intermediul acestor interacţiuni descoperim, ca într-o oglindă, propriile noastre calităţi şi defecte şi avem astfel şansa de a amplifica în noi ceea ce este bine şi a îndrepta ceea este rău.

Arhanghelul pe care îl întâlnim la acest nivel este GABRIEL. Îngerul Adevărului şi Întâiul Paznic al Paradisului. Deoarece Yesod este poarta  către celelalte sfere ale conştiinţei accesibile. Gabriel aduce Speranţa iar noi vom începe înţelegem propriile motive  pentru care o primim şi s-o păstrăm în suflet, indiferent de manifestările din exterior.

Ordinul Heruvimilorîngerii Luminii şi ai Măreţiei şi Păstrătorii Cronicilor Celeste din Paradis (cronicile akashi-ce). Învăţând îi contactăm, vom descifra aceste cronici (intuitiv). Ne vor deveni accesibile. Dar, dacă începe apară acel:EU ştiuEU vădEU şi iar EU”… (mai aud :Oare cum de mi-a venit?spusă cu sensul:vezi cât de bună mi-s, sau:I-am dat nişte sfaturi…” Sigur i-a dat sfaturi pe care în curând nu o le dea, nu ştie mulţumească cui trebuie. Un pic de smerenie ar ajuta mai mult. Orgolioşi! oamenii devin foarte repede orgolioşi dacă nu sunt atenţi şi, pierd).

Ştiu o se întrebe unii de ce fac acestetreceride la un sistem ezoteric la altul. Pentru este un TOT, pentru cine a făcut KARUNA sau SEICHIM ARHANGELIC ş.a. va înţelege de ce. Şi această chakră, ca toate celelalte dealtminteri, are nivele de percepţii, mai puţin cunoscute de cei mai mulţi, din această cauză. Nu ca scriu doar informaţii din cultura mea generală. Repet, acţiunea energiei Reiki este asupra corpului fizic, emoţional, mental şi spiritual. Dar aceasta nu înseamnă devenim genii peste noapte sau că trebuie să se elibereze soclul Statuii Libetății pentru noi. Mentalul nostru se va dezvolta prin... STUDIU adică , școlărește spus: CITIT !!! Daaar... nu și luat de bună totul. Ci verificat. Nu teorie, ci practică. Iar pentru susținerea efortului intelectual, vă asigur că REIKI este o cale de excepție. Dar să fie și folosită , dar și...constant.

Manifestările în corpul uman asociate acestei sfere sunt: organele sexuale şi inconştientul.

Reprezentarea magică: un bărbat foarte puternic, superb, nud.
Culoarea: citrin, pătat cu azuriu dar aceasta numai pe unul din planurile de manifestare, cel mai apropiat de noi.
În Apocalipsa Sfântului Ioan, această chakră este cunoscută caBiserica din Smirna.
Acestea zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel care a murit care a înviat: Ştiu necazul tău şi sărăcia ta, dar eşti bogat, şi hula din partea celor ce zic despre ei înşişi sunt iudei şi nu sunt, ci sinagogă a satanei.
Nu te teme de cele ce ai pătimeşti. iată diavolul va arunce dintre voi în temniţă, ca fiţi ispitiţi, şi veţi avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte şi îţi voi da Cununa Vieţii. ( BIBLIA- Ed. Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, 2002, pag.1395)

Trebuie suferim pentru a realiza cei zece Sephiroţi în corpurile noastre, ca atributele lor le integrăm armo-nios în structurile noastre. Temniţa este coborârea din nou în primul centru dacă armonizarea cu noile percep-ţii/învăţături nu a avut loc.

Este important de reţinut toate chakrele alcătuiesc de fapt întregul corp al lui KUNDALINI SHAKTI. În fiecare sunt conţinute diversele energii ale lui KUNDALINI. Coborârea sa în procesul de emanaţie şi formarea  centrilor de energie duce totodată la o aparentă pierdere de subtilitate, devenind din ce în ce mai  grosieră. Ea îşi pierde din puteri, impregnând centrii de forţă cu elementele /energii specifice care reprezintă însăşi corpul său. Când ajunge în Muladhara ea devine cea mai grosieră şi îşi pierde toate puterile sale subtile. Ea le varecuperacând va începe urcarea din nou. Când KUNDALINI urcă, ea absoarbe gradat, toate energiile ce acţionează în chakra la care ajunge şi care rămâne inac-tivă atunci când îl părăseşte. Când KUNDALINI coboară din nou în centrul respectiv, acesta redevine activ, cu energiile şi activităţile specifice.


Mişcările lui KUNDALINI în chakre şi acţiunile ei asupra energiilor specifice fiecăreia, influenţează mintea în întregime. Atunci apar în minte gânduri sau dorinţe (bune sau rele) care sunt în conformitate cu energiile asupra cărora a acţionat KUNDALINI, adică a ceea ce a găsit acolo. Din această cauză, trebuie acţionăm asupra chakrelor prin au-totratament, pentru a avea suficientă energie ca reziduurile, în primul rând fie înlăturate. În orice auto-tratament sau tratamentul asupra altei fiinţe, curăţarea înseamnă 50-60%.

Fragment din cartea ,,Reiki - jurnalul unui maestru” - ed. ORFEU 2000

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.