luni, 21 aprilie 2014

Noli me tangere



Noli me tangere – incantația cerului, taină pusă între lumi. Sufletul oricărui neam cuprinde amintiri care devin durere atunci când sunt îmbrăcate în alte straie. Însă esența rămîne. Ascunsă în metafore. După o săptămînă a patimilor urmează săptămâna luminată. Pentru că se respectă un echilibru nevăzut de la care avem de învățat. Pe firul apelor se trimit mesaje către Moși, către Blajini- altă filă din povestea vieții.

Echilibrul trece dincolo de căutarea frumosului sau a spaimelor. Adăugarea insistentă de bine peste bine, de fericire peste fericire face talerul să devină greu și înclină balanța ridicând celălalt taler. Se produce un dezechilibru care scoate la iveală spaimele, fricile, mâniile. In toate trebuie echilibru statornic. Nu fericirea sau binele sunt de vină ci dependența de ele. Stăpânirea pornirilor haotice ale firii duce la înțelegere clară și curată, fără adaosuri de prisos cărora le suntem tributari de atâta vreme.

Manifestarea cere răbdare și deplină predanie. Crucea cosmică care această săptămână este prezentă (astrologic) în viața fiecăruia ne împlinește din nou în propriul destin. Sunt influiențe pe care le trăim atingându-le sau nu.

Săptămâna trecută am prezentat fiecare ,,încăpere” din Castelul celor șapte porți. Fiecare chakră poate fi și sub forma unui turn sau săli a oglinzilor sau doar un trandafir. Imaginația prea ne este aprinsă de aspecte ezoterice uitând că baza reală se află fizic, în glandele reale din corp (castel).

Corpul de lumină ! O stabilitate dată de multe grade de pătrundere a Misterelor, nestemate păstrate în voaluri scumpe a căror atingere este interzisă. Ele însele ne vor îmbrăca atunci când devii liber de nume și formă. Viaţa este o succesiune de evenimente dintr-un spectacol trecător de al cărui décor ne agățăm cu disperare.

,,Noli me tangere” ! ca și cum ai atinge văzduhul.  Mintea creează abisul, inima îl traversează în siguranță dacă tu asta crezi că poți face. Totul începe și se sfârșește în adâncimea credinței.
Reluați în această săptămână încăperile în care ați intrat săptămâna trecută. Zi de zi în câte una. Nimeni nu o poate face în locul vostru, oricât ați fi de visători.  Cum e acum acolo?!

Sau …începeți măcar acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.