marți, 23 mai 2017

Împlinirea dorințelor

                                                                   Expansion- Extinderea | Bronz cu energie electrică- Paige Bradley

Tot ceea ce se manifestă în jur este creația noastră!!! O asumare deloc comodă.
Când începem ceva nou, care sperăm să ne scoată din vechile deprinderi, când ne dorim o schimbare reală în viață, este util și necesar să știm ce urmează să se întâmple în creierul și în corpul nostru.INFORMAȚIA constituie o INIȚIERE altfel devenim și mai ignoranți sau diletanți, chiar habotnici. Pentru că vom reveni la vechile deprinderi ale corpului, acelea de a comanda prezentul prin cele cu care este obișnuit : dizarmoniile. 

Cu cât de folosim mai des simțurile ca să definim realitatea (aud, văd, simt...) cu atât permitem simțurilor să ne DETERMINE realitatea.

Sentimentele și emoțiile de care ne plângem, reprezintă o înregistrare chimică a experiențelor toxice trecute. 
Emoțiile sunt produsul final al experiențelor de viață. Punerea lor în scenă, uneori repetitiv, ne aparține. Dacă avem discernământul să observăm asta. dacă nu, căutăm vinovați.
Corpul nu va rămâne neschimbat atâta timp cât gândim la fel, simțim la fel din zori și până -n noapte, luptând să se echilibreze. Cheltuind o cantitate mare de energie pentru a înlătura propriile sabotări. 

          La nivelul conștientului gândesc într-un fel, dar de fapt simt, sunt opusul. Când mintea și corpul se plasează pe poziții contrare, schimbarea nu se va produce prea curând, pentru că mintea și corpul nu lucrează împreună. Conștientul vrea una, iar organismul vrea alta.

Îi explicam unei doamne care se ducea la sală pentru a slăbi. Care ținea cure după cure de totul ajunsese un chin. Corpul părea o perioadă să „își revină” însă nemulțumirile din ea, nu. Apăreau din când în când frustrări cărora le făcea față cu greu. Memoria corpului! Depozitele de grăsime au rolul lor energetic. Și nici nu memora conștient starea de bine INTERIOARĂ după fiecare exercițiu. Nu stabiliza percepția stării, nu crea o nouă deprindere care să se înregistreze în creier, așa că ea dispărea când emoțiile, stările stresante din trecut apăreau.

Corpul este cel mai bun cititor de gânduri din câtă aparatură sofisticată există la ora actuală. Încercarea de a transforma tiparul emoțional seamănă cu experimentarea sevrajului. corpul devine dependent de vină, de furie, de nesiguranță, de mânie (știe fiecare dependența proprie). Apare o cantitate mică de drog- așa ca o părere și ...lăsăm să treacă. dar organismul ÎNTOTDEAUNA vrea mai mult. Doar a simțit numai „aroma” vrea toată prăjitura-tot laboratorul de preparare. Celule cer din ce în ce mai mult, numai pentru a se simți la fel din nou.

De asta am ales ca în cursul de Tibetan ReiKi să explic ce rol au stările și gândurile. Lucrând cu corpul fizic și gândind, spunând o idee clară, o informație, producem în timp COERENȚA între gândire și stare, emoție, între gândire și împlinire, materializare.
Gândul repetitive devine experiența însăși. Suntem noi înșine  un cumul de învățăminte pe care le repetăm, nuanțat.

Cunoașterea este precursorul experienței. Cunoștințele sunt pentru minte, iar noi informații sunt necesare pentru a înțelege mai  întâi potențialul pe care îl avem. Doar așa sesizăm când apar experiențe noi, și le înțelegem valoarea, fără frica că sunt „căi greșite”.

Punerea informației în practică, folosirea ei constantă devine EXPERIENȚĂ. Ea va stabiliza informațiile și așa vom fi convinși de realitatea lor, de beneficiu pe care ni-l aduce. Așa apar noi EMOȚII, care sunt produsul final al experienței. 

O experiență nouă, crează o emoție nouă. Și e nevoie de repetare susținută ca noua experiență să devină STARE!  Și în ReiKi aceasta se numește PRACTICĂ. Pentru că Emoțiile transmit  organismului să înregistreze chimic evenimentul iar practica va stabiliza ceea ce vă doriți. O experiență nouă crează o emoție nouă, care transmite semnale noi către gene noi. Capacitatea organismului nostru este uluitoare și bine ar fi să o descoperim și noi pentru a avea propria încredere și a depăși pragurile limitative de până acum.


                                                                               Bliss- Marco Cochrane

Cunoștințele sunt pentru minte iar experiența este pentru trup. Cunoștințele fără experiență sunt filozofie în care ne pierdem. Experiența fără cunoștințe este ignoranță și duce la dezechilibre. Atunci când sunt aplicate cunoștințele se crează o nouă experiență, transmitem corpului (aveți încredere în el, pentru că are inteligență proprie) cele învățate. Prin repetare vom schimba vechi deprinderi, ceea ce ne și dorim.

Se știe din datele care au fost confirmate de persoanele apropiate, că Maestrul Usui era adept al budismului. Budismul este un sistem de gândire, o ştiinţă spirituală şi un mod de viaţă care e raţional şi practic. De 2 500 de ani  a ajuns să fie practicat aproape de o treime din populaţia globului, devenind și religie.   Invață ca fiecare individ să-şi asume responsabilitatea faptelor și a devenirii, susţine toleranţa pentru ceilalţi şi pentru punctele lor de vedere, îmbrăţişează ştiinţa, psihologia, etică şi arta şi subliniază faptul că oamenii sunt creatorii vieţii lor prezente şi a destinului lor. Forța omului este uriașă dar singur o descoperi!


Ceea ce s-a practicat ca ReiKi până acum a fost necesar să fie făcut așa, în orb. CREDINȚA în ceea practicantul trăiește ca realitate personală de la prima inițiere a fost un punct de cotitură în viața multora. Avem acum ȘI informații care ne ajută să înțelegem uluitorul mecanism pe care îl declanșăm atunci când alegem această ARTĂ a autocunoașterii pentru a ne stăpâni propria viață.

Fie că este vorba de o sănătate mai bună,  de prosperitate, de o relație mai puternică sau toate împreună, oamenii sunt mereu în căutarea unor metode de îmbunătățire a vieții. E ca o trezire în masă dar pentru care trebuie să facem ceva fiecare în parte. Și cu  cât începi mai devreme, cu atât mai bine.
Vestea bună este toată lumea are puterea de a crea o mai bună calitate a vieții, ceea ce poate deveni religie personală. 

Oamenii tind să se concentreze mai mult asupra a ceea ce lipsește din viața lor, repetitiv, obsesiv uneori.   Asta nu e întotdeauna un lucru rău - este important atunci când doriți să faceți o schimbare ca să aveți un model bun de depășit, altfel nu vom ști ce vrem.   Cum te simți când te concentrezi numai  pe ceea ce lipsește din viața ta? Îngrozitor! Iar Universul îți răspunde NUMAI la ceea ce tu dorești, EMIȚI. Pentru că suntem relee extraordinare, superbe. 
Schimbarea înseamnă informație pusă în practică personal, de fiecare!



Informația singură nu este putere, este potențialul de putere - asta ca să ducem un pic mai departe ceea ce se tot spune. Cei mai mulți oameni vor, sunt inspirați  să facă o schimbare, apoi sfârșesc prin a nu face nimic pentru asta, mulțumindu-se cu IDEEA care devine rană a neputinței. 
Pune în practică ideile senzaționale pe care le vehiculezi și vezi cât funcționează pentru tine, adaptează-le. Nu vei reuși întotdeauna, pentru că obiceiurile au o putere ancorată profund în noi. Treptat vei reuși să-ți cunoști propriul mecanism de viețuire, de a împlini ceea ce iți dorești.

 Eu sunt convinsă că tot va veni un timp când vom reuși să devenim REALI în propria viață.

Gânduri bune tuturor și împlinirea lor!



marți, 9 mai 2017

ReiKi - Byosen

Cine se uită afară, visează - cine se uită în interior, se trezește“
                                                                               Carl Jung








Denumirea completă este: Byosen Reikan ho

Byo = boală,
Sen = prezent, complet, uniform (există alte kanji pentru Sen, având semnificații ca mai înainte, înainte, anterior, în viitor, prioritate; glandă)
Rei = sacru, spirit, suflet
Kan = impresie, sentiment, senzație, emoție
Ho = metoda, model de sistem

Byosen – după mărturiile discipolilor care au primit inițieri de la urmașii Maestrului  Usui, mai ales de la Chujiro Hawashi, era predat la gradul 1 și nu treceai mai departe până nu stăpâneai această tehnică.

Byosen-ul este o metodă de localizare („senzația energetică”) percepută în zonele dizarmonioase, și ulterior de vindecare a  bolii (acumulare de toxine emoționale).
Byosen Reikan Ho a fost perceput ca fiind o tehnică oarecum similară cu practicile de scanare predate în unele stiluri occidentale Reiki ceea ce a provocat confuzii. Mulți practicanți ReiKi occidentali au ajuns în Japonia  și au descoperit acolo ce însemnătate are Byosen.

Este  posibil să se identifice și să trateze  dezechilibrele înainte de manifestarea simptomelor fizice ceea ce e dorit și ne-ar fi de un real ajutor. A fost inventată și aparatura care detectează dizarmoniile din câmpul energetic înainte ca ea să se instaleze în corpul fizic.

Senzaţiile, numite hibiki, pot apare și în alte zone ale corpului decât acolo unde este o problemă. Hibiki înseamnă ecou. Motivul pentru care aceste senzaţii se numesc astfel este pentru că ele nu sunt reale, ecoul este gol, o reflexie sau o iluzie.
Va exista întotdeauna o „senzație  energetică“, denumită Hibiki (rezonanță).
Hibiki este ecoul unui dezechilibru; rezonanța lui într-o altă parte a corpului.

                             Kan și Hibiki

Înainte de a trece mai departe, să ne uităm la această idee de  impresie (Kan), ca un ecou (Hibiki).
Ce este un ecou? Definiția științifică afirmă că: Ecoul este un fenomen acustic ce constă în repetarea prin reflexie a sunetului emis de o sursă și perceperea lui ca un sunet distinct în raport cu sunetul primar. Pentru ca sunetul reflectat de un obstacol să fie perceput distinct, ca ecou, el trebuie să se întoarcă la ureche după ce a încetat perceperea sunetului initial.
De exemplu, o suferinţă a vezicii biliare poate da dureri în umăr, o afecțiune a stomacului poate duce la apariția hibiki în zona frunții sau în zona rinichilor, problemele respiratorii pot fi indicate de hibiki în dosul mâinilor, etc.

Se poate determina și dacă dizarmonia a fost înlăturată. Însă și atunci când simptomele exterioare ale unei dezordini au fost ameliorate, prezența continuă a Hibiki ar indica probabilitatea de revenire a dizarmoniei în viitor. Deci este de un real ajutor învățarea cu tenacitate, perseverență a Byosen.

In timp ce aplici ReiKi mâinile tale pot percepe senzații deosebite: căldură, furnicături, răceală, înțepături sau chiar poți avea o emoție mai puternică. Sunt „informațiile” transmise de corp iar mâinile înregistrează. Nu ale terapeutului  sunt sezațiile ci sunt simptome ale unei zone, organ sau structuri energetice aflate în corpul sau câmpul vital. Palmele doar decodifică în funcție de organ, de vechime etc.


Byosen, are mai multe aspecte: este frecvența energiei emisă de o parte a corpului tensionat, rănit sau bolnav. Este, de asemenea, reacția organismului la intrarea energiei Reiki și apoi la vindecare.  Prin evaluarea acestor  aspecte ale byosen, practicantul poate descoperi zona sau zonele care mai au nevoie de tratament, știe cât timp mâinile ar trebui să rămână într - o anumită zonă, și știe dacă sunt indicate și tratamente suplimentare.

Byosen are șase nivele distincte, care indică gravitatea stării, șase fiind cel mai înalt grad de dezechilibru:

Nivelurile de byosen
  • Atracție, semnifică o nevoie de tratament în zona respectivă, ca și cum ar fi un magnet acolo.
  • Căldură. Această căldură este mai mare decât temperatura normală a corpului.
  • Intensificarea senzației de căldură. Această căldură face ca palmele să transpire.
  • Furnicături. Pot fi la nivelul degetelor sau al mâinilor, crescând în intensitate apoi descrescînd treptat.  Sau ca înțepături de ace.
În timpul tratamentelor pot fi mai multe faze de acest tip. 




  • Senzație pulsatilăHibiki. Pulsația poate fi puternică sau slabă, lentă sau rapidă. Când locul pe care îl atingi se simte rece, nu este vina mâinilor tale, ci un semn de byosen nivelul patru. Energia stimulează vasele de sânge făcându-le să se dilate sau să se contracte. Atunci circulația sangvină este activată și fluidizată. Prin plasarea palmelor pe locul unde sunt transmise senzațiile, Hibiki, energia va umple acel loc și va ajunge, ca pe un canal în zona reală care are probleme. Ulterior mutăm palmele din nou acolo.
Sau se poate ține o palmă pe zona unde a apărut ecoul și una pe zona care l-a generat. Deja a devenit o tehnică de sine stătătoare care se practică în Vindecarea cuantică.

  • Durere în mâna practicantului. Această durere poate fi simțit în mână, în degetele sau în partea din spate a mâinii. Se poate deplasa în antebraț, și poate ajunge la umăr. Înseamnă că zona este puternic afectată. Se țin palmele în zona respective până se estompează senzațiile. Asta înseamnă că fluxul energetic este foarte puternic și însuși terapeutul beneficiază, crescându-i așa propria putere energetică.
Maestrii japonezi i-au încurajat pe elevi să exerseze pentru a-și dezvolta percețiile. Fără exersare susținută nu se poate. Să simți Byosen este un element cheie pentru practicanții ReiKi din școala japoneză. Asculți corpul și el îți spune ce ai de făcut. Marea majoritate se bazează pe pozițiile palmelor și consideră că e suficient. ReiKi implică o imensă responsabilitate fie că aplici pentru tine dar, mai ales, pentru alții. Poți deveni un bun bioenergoterapeut ( Bioenergia este  o calitate a tuturor fiintelor vii și se manifestă prin emisii de fluide energetice care sunt receptate de oameni, animale și plante, folosind energia din mediul înconjurător), sau poți învăța ce înseamnă ReiKi

 Bioenergie avem cu toții. Diferența constă în faptul că un vindecător are mai multă și de o anume calitate, câmpul său bioenergetic este mai mare, și - în plus - o poate manipula în scopuri terapeutice. 

Cel mai ușor se învață ReiKi în grup, de la cineva care deja stăpânește această tehnică, care are această cunoaștere. Este o Lege naturală a Spiritului: Vibrația mai puternică acordează/activează/transformă, energiile mai mici, mai slabe, dezvoltându-le.  Asta nu înseamnă că acele energii sunt dizarmonioase ci pur și simplu nu sunt active suficient. Treptat crește gradul de conștientizare a informațiilor transmise prin simțuri. Uneori nici nu știm clar de ce avem nevoie, însă corpul știe întotdeauna și va încerca să ne transmită prin diverse simptome.

Scanând corpul pot fi percepute senzații de Byosen nivel 3-4. Atunci se prelungește durata tratamentului în zona respectivă până se diminuează valurile de energie.

De câțiva ani predau la gradul 1, „hiperspațiul” format între palme și înainte de fiecare poziție în tratament. Deoarece marea majoritate a practicanților ReiKi devin supraîncântați pe propriile palme: că sunt calde, că simt adieri, furnicături. În felul acesta energia nu trece mai departe. Unde este atenția acolo este și energia! Poate deveni blocaj și apar ulterior probleme pentru că așa devii energoterapeut și transmiți din energia ta. 

In timp, dacă nu conștientizezi asta și, mai ales, dacă nu îți faci constant autotratament, vei avea de suferit. Poate că nu e ceea ce doriți să auziți, poate veți spune că vă „racordați la Sursă, invocând-o”. Sursa este Reală și noi trebuie să devenim doar catalizatorii ei. Uneori bucuria personală a practicantului că trăiește asemenea senzații, îl deconectează de la Marea Energie, intrând în zona bioenergiei. 

Invățăm să depășim această fragilitate a ființei noastre prin auto-observare susținută. Pentru că e normal, firesc să avem asemenea trăiri, uimiri. Doar practicând le vom depăși. De sute de ori am auzit: mi s-au încălzit palmele, îmi furniză degetele etc. tocmai te-ai deconectat de la Energia Universală și îți monitorizezi propria senzație energetică. In timp și cu răbdare se învață totul!

Ca să-i determin pe cei care doresc să învețe ReiKi să nu mai fie „atenți” la palmelor lor și să accepte că primesc informații despre starea energetică a corpului, am introdus „hiperspațiul”. Fiecare are propria lui îndemânare, propria lui putere de percepție. 

Asta nu înseamnă că Byosen trebuie confundat cu vre-o capacitate psihică sau cu intuiția. Corpul știe și îți transmite și ție iar tu percepi. E ca și cum ai învăța o limbă nouă, străină până acum. Iar cum profesorul ne este atât de apropiat, legătura care se formează devine în timp, indestructubilă. Percepi energia dar și STÂPÂNEȘTI această percepție prin faptul că devii conștient de ea și o observi. Un aspect extrem de important peste care am trecut până acum.

Hiperspațiul se face înainte de fiecare așezare a palmelor, fiind atenți și la plasarea palmelor energetice pe partea opusă a corpului și așa atenția/percepția, este dirijată spre spațiul dintre ele. Apoi se conștientizează și legătura dintre zonele pe care deja au fost așezate palmele. Treptat, vom deveni conștienți de energia dinlăuntrul nostru. Corpul se vindecă singur și cu cât noi conștientizăm asta, puterea de autovindecare va crește. Practica este cea care va face ca energia să devină tot mai puternică. Depinde numai de CONȘTIENTIZARE!

Byosen ne ajută să percepem dizarmoniile dar și cât au fost ele înlăturate. In timp percepem și dacă mai sunt „ecouri” ale dizarmoniei care pot rămâne în altă parte a corpului și activa ulterior o nouă suferință. De asta, nu reacțiile palmelor noastre sunt importante ci percepția energiei iar hiperspațiul poate fi de ajutor.


Să aveți o zi binecuvântată!

In secțiunea Video personale sunt filmulețe cu predarea ReiKi grad 1, unde veți găsi explicat și hipersapațiul. Necesită completări de la data postării lor. 

luni, 8 mai 2017

Inițieri la distanță




Cred că este unul din cele mai dificile subiecte. Bazat pe faptul că informația ajunge la nivel mental / energetic, oriunde, se consideră că și o inițiere poate fi la fel. Da,  se pot face tratamente la distanță, se pot trimite energii bine conturate ( și anumiți savanți se ocupă intens de asta) dar Inițierea presupune mult mai mult.

Inițierea sau Împuternicirea sau Stropirea (în unele sisteme) este Sacră și o mare responsabilitate.

Nu este suficient un manual care oricum nu cuprinde gesturile, explicațiile, dar și nelămuririle care apar la fiecare elev. Deja s-a creat un obicei care de fapt în timp își arată unele lipsuri. Am observat că atunci când dau Manualul înainte, toți se grăbesc să îl răsfoiască și... ies din cauzalitatea clipei pentru care au venit. Ba răsfoindu-l de abia așteaptă să ajungă acasă, considerând că au primit totul.  De acum, voi da manualul la terminarea cursului. Un caiet și un pix sunt de ajutor.

Am făcut câteva inițieri la distanță. Foarte puține și numai la gradele mici. Graba care ne caracterizează în vremurile de acum, și-a pus amprenta și asupra acestui aspect din viața noastră. Dar, e ca și cum ți-aș explica ce bună, ce gustoasă, ce aspect minunat poate avea o prăjitură sau să zicem energiile dintr-un anumit loc, însă până când nu vei mânca prăjitura sau nu vei ajunge în locul respectiv nu vei TRĂI (trăire care are multe aspecte). 

Interacțiunea directă dintre o persoană care a experimentat și practicat  suficient de mult timp și așa și-a dezvoltat percepția pe mai multe nivele de cunoaștere este foarte importantă. Prin demonstrarea directă a pozițiilor palmelor se activează și în celălalt această memorie ancestrală a autovindecării. Se transmite direct. Știu, sunt maeștri-instructori care s-au axat numai pe inițieri iar la practica personală au renunțat, mai mult sau mai puțin.

Noi nu avem cultul pentru un maestru așa cum îl au cei din Orient. Și face deja parte din  firescul zilelor noastre. Pregătirea lor durează ani, memorează zeci, sute de pagini din Scrierile sacre, trec prin probe la care nici nu gândim. Și sunt în permanență sau periodic (după cum li se indică), în preajma maestrului. Pentru că nu primești o diplomă și ai încheiat pregătirea. Și nu cred că se dau diplome ci anumite însemne. Cel puțin în timpurile mai îndepărtate.

Pare că suntem într-o etapă mai permisivă a Cunoașterii dar în formele ei de început și tot  apar uimirile, că am descoperit  deprinderi minunate, de ajutor mai ales...altora! Un alt aspect la care avem de meditat.

Mi s-a spus: „Usui a primit inițierea și nu i-a transmis-o nimeni!” De acord. Sunt inițieri primite direct de la divinitate, apoi inițieri primite de la cei care au fost inițiați. Și altfel primim inițieri: de la tot ceea ce este în jur, atunci când se crează o undă de rezonanță cu o floare, un animal, un copac, piatră. Aceste inițieri sunt mai mult pe linia comunicării,a perceperii informațiilor deținute de structura respectivă.

Iar maestrul Usui și-a însușit o vastă cunoaștere a Culturii esoterice japoneze, tibetane sau budiste. După ani de căutări a unei forme de cunoaștere care să-l reprezinte, după 21 zile de post a avut acea iluminare care l-a dus ulterior la dezvoltarea sistemului ReiKi. Există această permisivitate ca după ani și ani de practică, un maestru să organizeze o nouă linie de a transmite mai departe, linie de inițiere care îi aparține însă bazată tot pe imensa cunoaștere a neamului din care face parte, a învățăturilor pe care le-a aprofundat și le-a înțeles practicând.

Recunosc că am răspuns un pic abrupt: Așteptă atunci să vină și la tine o cometă! Omul era pus pe demonstrații de zile mari. La această înțelegere au ajuns unii.

Cred în sinceritatea celor care solicită inițiere la distanță. Cred în buna credință a celor care fac acest tip de inițiere. Dar atât!


Sunt multe discuții, păreri pe această temă. Fiecare e liber să hotărască.

 Fructele acțiunilor noastre devin roadele pe care le vom culege!